Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 426
  • 561
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Честито на родилите мами и бързо възстановяване!
По темата за почерпките, вероятно пак ще вземем само бутилка хубаво вино за лекарката ми. Вкъщи няма да идва никой, най-близките ще дойдат пред болницата.

Buku88, за стрептококи се прави стандартна микробиология и сега е момента да се направи. Иначе вагинален преглед за проверка на шийка и разкритие може да ускори падането на тапата и започването на родилния процес.
Честито на родилите мами и нека да гушкат здрави и пухкави бебета♥ Пожелавам и на  нас щастлив финал скоро.

Преди няколко дни бях на преглед, тъй като има съмнения, че тапата ми започва да пада, а реално мисля, че е рано, е 36+3 г.с съм. Преди самия ехографски преглед и док потвърди, че е по-скоро рано, но след него всъщност каза, че бебо е вече достатъчно голям, застанал доста добре за раждане и вече самата плацента е 3-та степен. Записахме час за 18 септ, като той де пошегува, че може и по-рано да се видим.
Наскоро започнах да получавам контракции или поне да ги усещам - като менструални болки в корема и кръста и втвърдяване на корема от двете страни.
Док от седми месец насам не ме е гледал вагинално и последния път не искаше да види как се движи шийката. Чудех се и кога ще се прави този тест за стрептококи. Дали стандартна микробиология може да установи наличие на тези бактерии или трябва изрично да се тества за тях?
Иначе ми правиха изследване за шигела, салмонела и е.коли.

# 256
Ние още не сме мислили какво да вземем за изписването за почерпка.
Аз да питам родилите вече - как се справяте с кърменето, получава ли се

# 257
Аз във вагиналния секрет още имам бактерии. Не вярвам да се изчистят до раждането. Казват, че не е страшно, но се чувствам ужасно напрегната. Месеци наред се разправям с това, АБ поставях, хомеопатия, пробиотици, всичко. Писна ми. Никога преди не съм имала нищо, сега точно завъдих.

Отделно, че съм настинала вече 10ина дни, задна хрема и раздразнено гърло. На чайове, мед, физ. разтвор карам и тъкмо се пооправя, тук пак времето стане променливо и се почва. Буквално вчера през деня бях на косъм да пусна климатик от жега, вечерта пък един вятър се изви от нищото, стана такъв хлад, изобщо. Очаквам високо ЦРП и да ме сложат на АБ в болницата, дано бебка да се размине...

# 258
  • Terra incognita
Жасмин, за сега се справаме добре с кърменето, пу- пу, много съм щастлива от което. Няма такова спококствие и блаженство. Бебка си хапва колкото и когато си поиска, не се ангажирам с мерки, точен час, стерилизация, топлене...
Дано да се запазят така нещата.
С първото ми беше много трудно, той постоянно плачеше, явно не му достигаше, но беше с планово секцио. А сега мисля, че много ми помогна фактът, че раждането си тръгна естествено, та хормоните са си свършили работата.

# 259
Jasmin,
Аз кърмя активно още от родилния дом. След като се роди малката на 4ти час я сложихме на гърда, те имат много силно развит суктелен рефлекс и независимо че първия ден нямах още дори коластра, тя често стоеше на гърда. На втори ден ми тръгна коластрата и в болицат ни караха през 3 часа да я слагам на гърда, което е малко досадно, защото тя доста често заспива. От както сме вкъщи се храним на поискване и тя си хапва доста. За 1 седмица си върна рожденното тегло.
Много е удобно да се кърми, не се занимаваш с шишета и Ам. Вадиш цицка и бебчо е доволен.

# 260
  • Terra incognita
Аз първите дни почти не я свалях от гърдата. Не съм спазвала никакви часове, просто се възползвах от всеки момент, за да стимулира повече лактацията.

# 261
Вики, и аз смятам да направя същото този път. Много се радвам, че ти се е получило кърменето и че ти идва с такава лекота, дано продължи по този начин!

# 262
Привет, момичета! Добре дошли на новите бебета! Нека да са живи и здрави и мн поспаливи ❤️
Ние решихме все пак да пътуваме, аг каза, че може, щом се чувствам ок, това ще ни е за близките месеци, живот и здраве, след нова година, малко като влезем в ритъм с новия член.
Мн се вълнувам да чета за вси чли новодошли бебенца. На мен ще ми е второ раждане, но май се притеснявам дори повече от първото 😅

# 263
Имам късмета и с второто кърменето да е лесно. Много се радвам, че не се налага да използвам помпата постоянно.
Регулират се нещата от самосебе си. Кърмя на поискване.
Свалила съм всички килограми 😁 имам коремче, но ще го мислим след месец, два.
И аз бях с гъбички до последно, нищо не ги разкара от мен.
Юнакът вече е на 11дни. Борим се с колики, не са много силни, защото само ръмжи, не плаче. Дано така да си остане.

# 264
Чести да са новите бебенца да са живи и здрави!
При нас кърменето не започна така както ми се искаше. Нали малкия бърза да излезе и от родилното започнахме с шишето и сега предимно с шише се храним. Изцеждам и давам. Слагам го и на гърда когато имам повече време. С други думи когато тати си е вкъщи за да се занимава с баткото, иначе голямата маймунка се възползва от моята "безпомощност" докато кърмя и прави пакости. Дори незнам от къде ги ражда неговата главица, но успява да ме изкара извън кожата ми. Иначе малкия вече има достатъчно сили да суче, но много често се дави или заспива. Надявам се че скоро ще преминем изцяло на гърда, че с тая помпа си не е работа.

# 265
Аз също кърмя, но със силиконови зърна, моите не иска/не може да ги засуче и това е. Малко е досадно да ги стерилизирам всеки път, но това да е кусурът.

# 266
И при мен е така... със силиконови зърна. Голямо убеждаване пада докато се накани да засуче. Давам малко от шише в началото докато засуче. Дали ще се научи да засуква и сама... и без силиконовите зърна? Надявам се да е временно, докато позаякне и се научи как се прави.

# 267
  • Чикаго / София
За стрептококи ми направиха тест три седмици преди раждането. Оказа се положителен. Не ми предписаха нищо, казаха, че по време на раждането, ще ми пуснат антибиотик система. Така и стана, на всеки 4 часа ми пускаха антибиотик и тъй като раждането ми продължи  21 часа, ми вляха 5 системи. Докторката ми каза, че е нормално някои хора да ги имат и, че те не са опасни за майката, но са опасни за бебето по време на раждането. Не е нужно да ги лекуваме, за да изчезнат от мен, само трябва да се вземат мерки по време на раждането.

На мен вагинални прегледи ми правиха веднъж за стрептококите и на последните два прегледа преди раждането за разкритие. За цялата бременост това беше. Лекарката не искаше да бърка и да ме преглежда излишно.

Кърменето тръгна много добре. И аз като VickyTaylor в първите дни я слагах на гърдата много често, почти винаги щом се събуди - през половин час, през час, дори я будех на час и половина -два, за да я слагам да суче. Започнаха да ме болят зърната и ги мажех след всяко кърмене, без да ги мия после. На 4тия ден ми дойде кърмата и всичко се случи много лесно, тя си сучеше много добре. Кърма я на поскване, не съм изцеждала ни-що. Само на първия ден, когато кърмата дойде, взех ръчната помпа и с нея изцедих по малко от всяка гърда, да видя, че е тръгнало мляко и това беше. От тогава не съм изцедила нищо, а и не съм опитвала. Тя си суче, пълни памперса по 3-4 пъти в денонощие, гърдите ми не ме болят, нито преливат. Другата седмица сме на консултация и ако е успяла да си възвърне теглото от раждането, ще е супер.

# 268
Привет,мамчета .
Ще споделите ли с каква козметика къпете бебоците? Аз все Още не съм се спряла ,защото имам няколко мостри . С Първото ми дете използвах А Дерма и бях много доволна , а сега в болница акушерката ми препоръча Бебо (натуралната козметика ) . Каза ,че е о- евтина и доста добра . Вие какви впечатления имате ? И от какво сте доволни ?

# 269
Бебо са страхотни. Мое лично мнение и имай предвид разбира се, че зависи от кожата на бебето.

Бебо и Бебелан мокри кърпи са 200 пъти по-добри от всичко, което съм ползвала, а цената е несравнима. Текстурата на самите кърпички, аромата, не правят пяна, вадят се лесно една по една, без да завличат други кърпи, не като Памперс, които супер много ме дразнят - дръпнеш една кърпичка, тръгват 10 след нея и набутваш после като луд.

На Бебо съм ползвала с шампоан и лосион за тяло - много леки и нежни, повече ги харесах от Мустела. А аз харесвам мустела.

Фен съм и на А-Дерма, сега за бебето съм взела. Проблемът с Бебо и с Бебелан, които са български е, че ги няма никъде край мен - най-много мокри кърпи да намеря, иначе аптеките и магазините край нас не ги зареждат. Като поръчвам пак ги няма на много места. Бебо съм виждала и съм взимала от Била като минавам.

Също така не се лъжете по ценовия клас, Мустела, А-дерма и прочее са си нормален клас, просто в БГ ни идват по-скъпи. Дори мои приятелки с проблеми при бебетата трябваше да сменят козметиката, нищо, че уж се водят медицинска козметика. Но пак казвам, аз ги харесвам - друг въпрос е на даденото бебче как се отразяват.

Общи условия

Активация на акаунт