Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 375
  • 561
  •   1
Отговори
# 360
  • Чикаго / София
Iv_nikolova честита рожба! Добре дошла на Адриана! Да расте здрава и с късмет! Бързо възстановяване на теб!

Vili__ честита Рая! Здрава и щастлива да расте!

# 361
Iv_nikolova, честито бебче и от мен! Жива и здрава да расте и да ви радва!

При мен все още няма индикации, но пък си приготвих багажа и вече съм готова с него. Чакаме и така.. Имам чувството, че само аз не съм родила още. Толкова много мами си имаме вече

# 362
Жаси, и аз имах чувството, че всички са вече родили Simple Smile)) а хем сме на 11.9, не  дори накрая.

# 363
Здравейте мами Simple Smile)) Каква информация ви дадаха относно престоя на адаптираното мляко след като вече е направено. На повечето места пише по час, че може да стои, а нас от болницата ни даваха на HIP и ни казаха по три часа.

# 364
Jasmin, и аз имам чувството, че всички родиха 😁 но най накрая събрах и аз багажа онзи ден, време си беше, 38 седмица. Сега остава само дa чакаме. Макар в момента съм на вълна адаптация в детска градина на баткото, та не ми е до раждане

# 365
И аз още не съм родила, 38+ 4
То има време де, не знам защо мислех че ще се роди в началото на месеца. Но ще си чака термина явно. По УЗ е 20.09, а по МЦ 26.09.
И все пак хем има време, хем ми е притеснено. Вчера бях за първи път на тонове. Всичко е наред, нямам контракции. Та така. Дано само всичко е наред ♥️

# 366
Аз благодаря на всички за отговорите относно хремата. За съжаление явно не я хванах навреме и бабините лекове не помогнаха особено. АГ-то ми даде да пия Тайлол хот и сега съм доста по-добре (мога да дишам в легнало положение) 😀.
Да ви кажа и аз имам чувството, че всички родиха, а се бях настроила, че нещата при мен ще се случат по-рано 😀 Вече съм в края на 38г.с., хем искам да раждам вече, хем ме е много страх. Явно хормоните бушуват, якооо! 😀

# 367
Има има неродили. Терминът ми е на 22ри. Хем второ, хем момиче, дето уж избързвали... Цял ден ми избушва корема, прави опити да излезе през пъпа, през ребрата, време й е да се ориентира къде е изходът Wink

В идеалния случай ще се е родила, всичко ще е наред и ще сме изписани до 26ти, когато е рожденият ден на баткото. Партито ще е по-нататък, но определено ще ми е криво да не съм с него на празника.

# 368
Официалната версия е 1 час, реално на стайна температура до 3 часа е ок, дори 4, ама нали - да не изпадам в крайности ха ха. Прави са в болницата.

Здравейте мами Simple Smile)) Каква информация ви дадаха относно престоя на адаптираното мляко след като вече е направено. На повечето места пише по час, че може да стои, а нас от болницата ни даваха на HIP и ни казаха по три часа.

# 369
Здравейте момичета,
Не пиша много често, но ви чета редовно. На 12.09 се роди и нашия син Филип. 2950гр в 37+5 седмица. Всичко мина нормално и много бързо, въпреки че беше с увита пъпна връв и бяхме в напрежение как ще протече раждането. Честито на всички мами! Бързо раждане, леко възстановяване и пухкави бебета на чакащите!

# 370
Здравейте,  момичета.
Първо честито на всички нови мами. Да са ви живи и здрави бебоците.
Аз също не съм писала от доста време, но ви чета. Ние вече няколко дни сме вкъщи и свикваме с обстановката. Не успяваме да задържи режима от болницата, но се храним на 3-4 часа. В тази връзка искам да споделя и безсилието си. Много искам да кърмя. Още от болницата я слагам на гърда, после се доизцеждам и накрая и давам АМ, защото кърмата не и стига. Последните 2 дни стои по 10 мин на гърда и после се изморява и заспива. Изцеждам по 30 мл. и давам още толкова АМ. Мисля, че млякото й е малко. Някой може ли да даде някакви препоръки как да го стимулирам И как да я накарам да суче повече, а не да заспива?
Също така мисля, че  май започват коликите.  Други мами ми казаха, че освен нещо за колики е хубаво да и давам и пробиотик. Вие давате ли на вашите бебета и ако да - бихте ли ми препоръчали нещо?

# 371
Зайка, препоръчвам ти за се свържеш с консултант по кърмене. Това със засукването става само с помощ на място.

Не кърма, а изцеждам, но и на това съм доволна. Детето си хапва. Дохранвам с frisolac premature като част от терапията й за ниско тегло. Щастлива съм.много, че изобщо тръгна нещо.

За пробиотик знам, че при кърмене няма нужда. Може да греша.

# 372
Здравейте,първо Честито на новодошлите бебенца, не съм писала скоро, на 11 дни сме вече не кърмя защото имах проблеми със зърната, храним се с АМ, ние също имаме колики, давам за колики био Амика и също така пробиотик био Гайа, аз да ви питам на кой ден излезнахте и как го облякохте мъника за навън, педито разреши да излизаме ама мен все ме е шубе 😊

# 373
Честито на родилите! На мен вече ми е тооолкова далечно това😃 В събота прави 1 месец моят юнак, не знам кога мина това време.
Зайка, слагай по-често на гърда, за да се стимулират. За заспиването при мен работи смяна на памперс или преобличане, така се разбужда и после продължава да яде.
Давам пробиотик Биогая и капки за колики Биоамика.

# 374
Много искам да кърмя. Още от болницата я слагам на гърда, после се доизцеждам и накрая и давам АМ, защото кърмата не и стига. Последните 2 дни стои по 10 мин на гърда и после се изморява и заспива. Изцеждам по 30 мл. и давам още толкова АМ. Мисля, че млякото й е малко. Някой може ли да даде някакви препоръки как да го стимулирам И как да я накарам да суче повече, а не да заспива?
Как разбираш, че млякото не й стига? Бебетата са малки още и дори самото сукане ги измаря и затова заспиват бързо. Нашето педи каза кърмене на поискване- при мрънкане, плач,  смукане на ръчички, веднага на гърда. Същото го пишеше и в някоя от темите за кърмене.  Пробвай по този начин. Цеди се до олекване на гърдите.
Моята беборана също заспива на гърда, след 10- 15 мин и после абсурд да я събудя по някакъв начин. Чака си следващото ядене.
Иначе много ме боли едната гърда, по- точно до зърното имам като пъпчица и при засукване бебето я стиска и направо изтръпвам до мозъка на костите. А това става при не добро отваряне на устичката и не знам как да я корегирам. Мажа се с лансинох,  спя без блуза и ефект 0.

Общи условия

Активация на акаунт