Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 363
  • 561
  •   1
Отговори
# 375
  • Чикаго / София
neldim честита рожба! Добре дошъл на Филип! Здрав и с късмет да расте!

Зайка_Байка ако искаш да кърмиш 3-4 часа са ужасно дълъг период без кърма за новородено. Слагай я възможно най=често на гърда. Аз първата седмица, слагах Радост на всеки час да суче, понякога и през 30-40 минути. Щом беше будна, веднага я слагах да суче. Тя сучеше по десетина минутки и заспиваше. Имаше един- два перииода през деня, в които издържаше по 2.30 часа и аз обикновенно я будех, за да суче. Мънички са бебетата, нямат сила да сучат дълго време. В началото е добре да е възможно най-начесто. Защо си мислиш, че не й стига кърмата? Ако я слагаш по на често и по 30 мй. да изсуква, пак ще й стига.  Остави режима за след някой и друг месец, тогава ще са по-големи и ще може да се следва някакъв режим. Сега имат нужда от често сучене и гушкане.

# 376
  • Terra incognita
Ох, момичета, защо се захващате с режими и цедене още от раждането? Та те са се появили преди броени дни и все още се адаптират към външния свят.
Аз не харесвам методите в бг болници, режими, хранене под час, разделяне за дълго на майка и бебе, дохранване с адаптирано мляко, даване на вода ... Ирка много добре го е написала, новородените трябва да се държат постоянно на гърда.
Аз не гледам часовник, храня на поискване, давам гърда, когато е неспокойна, когато има колики, когато плаче...Ако е пълна и не иска, просто отказва гърдата. Те си знаят най- добре.

# 377
neldim, честито бебче! Да ви  е жив и здрав и много послушен! Blue Heart

Аз също мислех, че ще родя по-рано. С тези ремонти, пътувания и чистене цяло лято, а той човекът си седи. Нямам проблеми със съня - спя по 12 часа и си карам колата все още. Сама се карам по прегледи. Моля се само всичко да е наред

# 378
Мислех, че не й стига кърмата, защото след като е била на гърда и после е изяла изцеденото мляко си смуче пръстите и търси още. Днес пробвах само да суче и да и давам изцеденото и за сега е добре. Пак си търси да яде горе-долу през 3 часа. От вчера е неспокойно и мисля, че ни започнаха коликите ☹ Сега ни се появи и друг проблем - вчера и днес не е ходила по голяма нужда и се чудя дали е нормално. Някой има ли опит как да се справим с това?

# 379
И аз мислех, че ще родя по-рано - стрес, нерви, ремонти, вдигане на тежко, пътуване, катерене на планини и баири, по 10000 крачки всеки ден, грижи за баткото... Ама на, почти в 39 си се мъти още 😅

Зайка - байка, новородените имат силно развит сукателен рефлекс, синът ми правеше движения за сукане с уста в съня си 😅 а може и колики да ги мъчат, тогава пак лапат всичко. Бебенцата на кърма се случва да не са съвсем редовни с акането, защото се твърди, че успяват да усвояват всичко, важно е да пишка. А ако даваш нещо за колики със симетилон или подобни - повечето запичат

# 380
  • София
Официално днес завършвам 39гс и влизам в 40. Вчера бях на тонове - никакви контракции не се засекоха. До кога мисли да чака тази девойка не знам.

Зайка - Банка, ако е само на кърма и няма видими симптоми да се чувства зле може до 5 дни да е без изхождане. Баткото много често ми ги правеше тези номера. По 3-4 дни нямаше пълен памперс.

# 381
Мислех, че не й стига кърмата, защото след като е била на гърда и после е изяла изцеденото мляко си смуче пръстите и търси още. Днес пробвах само да суче и да и давам изцеденото и за сега е добре. Пак си търси да яде горе-долу през 3 часа. От вчера е неспокойно и мисля, че ни започнаха коликите ☹ Сега ни се появи и друг проблем - вчера и днес не е ходила по голяма нужда и се чудя дали е нормално. Някой има ли опит как да се справим с това?

Аз се интересувах по въпроса с ходенето по голяма нужда и ми обясниха, че за новородените е нормално както да ходят след всяко ядене така и три дни да не ходят по голяма нужда. След това вече може да се говори за запек

# 382
Относно режимите - моето бебе от ден 1 си яде през горе долу 3ч. Случва се и през 2:30, 3:30, но горе долу през 3. Аз не съм му налагала режим, той сам си свикна така. През нощта прави по-дълги паузи от по 4-5 часа, случвало се е 1-2 пъти да прави и 6ч пауза. Няколко пъти само е ял около час, час и половина след предното хранене. Никога не съм го будила за храна, само веднъж, когато имаше температура през нощта и направи по-голяма пауза. Според мен бебетата най-добре си показват.

# 383
Благодаря, момичета за включването за ходенето по голяма нужда на малката. С малката няма проблем пълни си памперса редовно Simple Smile Опита си казва думата. Ние с таткото се шашкаме за всичко. Първата вечер като се прибрахме се ослушвах дали диша 😄

# 384
Ехо, аз да драсна, че вече не ме свърта. Вчера бях на преглед за разкритие, който беше суупер болезнен, очите ми се напълниха. Миналия път не беше така. Та май лекарката се опитваше да стимулира за контракции и също май й се получи. От снощи усещам болки в кръста и корема на периоди. Сутринта тъкмо вече обмислях да звъня в спешното да питам дали да не ходя натам, но съм задрямала и след това отпуснаха. Сега пак започвам да ги усещам. Не са болезнени толкова, за 20 секунди минават, но май зачестяват. В чудене съм, вие кога се отправихте към болницата? Simple Smile

# 385
Аз лично около час ги следях и бяха на 4/5мин и траеха около 1мин и нещо, когато отидох вече бях с 8 см разкритие

# 386
Момичета, онзи ден ви се оплаках от леки контракции. Оказаха се наистина незначителни, даже ми насрочиха индукция чак за 23ти. Същата вечер, след още един болезнен преглед за развитие, всичко се засили. Болките бяха осезаемо болезнени на 3-4 мин и като отидохме пак до болницата, имах 4 см разкритие.  Приеха ме в 1 без нещо, в 6:03 ч. на 20.09 се роди нашата Ема, тежаща 2690. Раждах естествено, но ми включиха окситоцин и поисках епидурална. Упойката накрая малко затрудни процеса  на напъване, но си справихме рано или късно. Сега свикваме заедно и се опознаваме. Имам шевове и ми е  много трудно стоенето седнала, дано размине бързо. 😊

# 387
  • Чикаго / София
lili911 честита рожба! Добре дошла на Ема! Да е здрава и щастлива! Бързо възстановяване на теб! Болката при сядането ще отмине лека-полека!

# 388
Дойде и моят ред да се похваля. На 19.09 в 22:16ч се роди моята голяма 🦋 Анна! Тя е със заведните дамски мерки от 4110гр/ 54 см 😂
За мен това е второ раждане, като премина по-бързо като време, но доста по-болезнено от първото. Родих нормално, с епидурална упойка, която преди напъните спря да действа, имам няколко шева ( не знам колко точно, може би към 7-10), като ми казаха , че за този размер бебе е нормално такова разкъсване.
Пожелавам на всички чакащи майки, да бъдат здрави, търпеливи и спокойни. Каквото и да стане, бебето ще излезе, после всичко се забравя. Всичко си заслужава за тези малки съвършенства!!!! 🙏🏻🍀❤🤰

# 389
Честито, Вероника! Живи и здрави да сте!
Аз с моят 3,800гр мъж си съдрах дупето 😄 а ти си герой.
lili911 честито и на теб! С първото дете и аз не можех да си сядам на дупето, епизиотомията много ме болеше и шевовете ми опъваха. Сега как ме заши доктора, но нищо не усещах при сядане.

Общи условия

Активация на акаунт