Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 290
  • 561
  •   1
Отговори
# 450
Честито на всички нови мами. Да са живи и здрави бебоците.
Ние имаме колики от към 10 ден. Пробвахме с прокомбо и едни хомеопатични хапченцата, но не помогна. Сега сме на прокомбо и лефакс и нещата са много по-добре. Не съм усетила да се запича от лефакса- ходи си поне по веднъж на ден.
Аз откакто сме вкъщи я слагам в чувал и нямам проблеми. Притеснявам се от одеало особенно вечер докато спим. Тя мърда супер  много. Днес докато мърдаше ръцете и главата и си качи одеалото върху главата 😐
При нас обичая за 40 ден се казва "Погача". Много искам да й направим, но май според вирусната обстановка ще решаваме в последния момент. Иначе на молитвата ще я заведа задължително. По този повод, някой има ли представа дали и какво се носи в църквата?

# 451
Питай в самата църква какво ти искат, може да има разминавания. 🍀

# 452
  • Пловдив
Нашата молитва ще е в петък и попът е казал да носим само питка и мед, но най-добре питай в църквата.Blush

# 453
Моята малка Райна дебютира тази сутрин. Беше много много бързо и леко. Почти да родя в колата. Започнаха през нощта контракции - слаби и на 15 минути и след час така, започнаха всяка следваща да е по-силна и на по-кратък интервал. Тапата беше започнала да пада също. И малко кръв тръгна. Докато се облечем, вече имах контракции една след друга. Пред асансьора ми изтекоха водите и продължиха в колата по пътя. В 5.25 бяхме пред болницата. Качиха ме, моят лекар беше на смяна. Не можех да стоя на едно място за тонове, акушерката ги търси сума ти време, защото бебето вече беше на изхода. И докторът само като бръкна - пълно разкритие и въпрос на два напъна. Тръгнахме към родила зала, акушерките ме събличат надолу. Няма клизми, няма венозен път. В 5.42 родих напълно естествено с напъни на две контракции - на първата главата, на втората останалото. Имам няколко шева. Гушкахме се два часа и половина в залата, включиха ми и окситоцин вече, защото имах много силно кървене след изгонването на плацентата (както и с първото раждане).

Сега започнахме да се кърмим, имам коластра. Но болиии, малеле! Главната акушерка е и консултант по кърмене и използвам да гледа дали бебето засуква правилно. Така че явно пак ще трябва да мина през болезнен период. Ама какво да се прави...

Също така мога да спомена, че живеем далеч от болницата и по пътя в момента правят ремонт. В сутрешния час пик и тапа и за да избегнем евентуално начало на раждането, решихме от снощи да спим у брат ми, който живее на 5 мин от болницата с кола. Като си представя с това светкавично раждане, ако трябваше да тръгнем от нас, дори при липса на трафик през нощта, щеше да стане много интересно. Не мисля, че щях да устискам 😊

Пожелавам на всички, които още не са родили, и тези, които ще имат бъдещи раждания извън сегашния випуск, да родят така леко, като мен.

# 454
Честито Mikonomova! Да бъде много здрава Райна Simple Smile Страхотно раждане, но не се учудвам, винаги съм казвала, че когато човек знае какво иска го получава.

Второто ще го визуализирам по добре и ще ми се случи по леко.

Моята дъщеричка днес прави 1 месец. Баща и направи торта послучай повода, искахме да направим и снимки, но тя особено много не ни асистира хаха цял ден беше крива.

Вече на 1 месец спането през деня е мираж, заспива за по 10 минути и се буди. Към 16 часа я слагам в слинга и спи докато е в него, в момента в който я махна вече е будна.

Много бързо мина този един месец, всеки ден едно и също, но не ми омръзва.

Жасмин, вие как сте? Изписаха ли ви?

# 455
Mikonomova, в майчин дом Варна ли беше? Аз мисля, че бях в съседната стая в предродилното 🙈😅 за разлика от теб доста се мъчих де.. но важното е, че и моят бебко се появи на бял свят жив и здрав 💙🙏🏻

# 456
  • Чикаго / София
Mikonomova добре дощла на Райна!  Heart Да е здрава и щастлива! Чудесно звучи раждането ти! Дай Боже всеки му такова! Бързо възстановяване на теб и скоро прибиране в къщи! Hug

BettyBe честито първа месечинка на малката! Дано скоро се успокои малката и започне да поспива повечко през деня.
 И моята госпожица започна да спи по=малко през деня. Нервна е и мрънка. Заспива като излезнем на разходка с количката или в слинга. Даже днес излезнахме в 7.00 вечерта, за да заспи. Прибрахме се в 7.30 и спа до 9.30.

# 457
Дааа, в Майчин дом 😊 Май сме само ние двете родили нормално вчера. Наистина финалът е най-важен. Аз сега с кърменето се мъча, така че има някакъв баланс, да не е съвсем все едно дойде от щъркела 😉

Mikonomova, в майчин дом Варна ли беше? Аз мисля, че бях в съседната стая в предродилното 🙈😅 за разлика от теб доста се мъчих де.. но важното е, че и моят бебко се появи на бял свят жив и здрав 💙🙏🏻

# 458
О, да след моето раждане имаше поне още 3-4 бебенца секцио родени. При мен беше драматично след самото раждане, но няма да разказвам да не плаша 🙈
Да е жива и здрава Райна и да ви дарява с много обич 💝

Борис си суче, но аз дали имам нещо не се знае.. надявам се идните дни да тръгне и кърмата, че да се успокоя. Първо раждане ми е и изобщо не знам какво се случва 😅🙈

# 459
Дано всичко е наред вече! А Борис щом суче добре, ще станат нещата. Сега му трябват само капки коластра, мама да го гушка и нищо повече 😊

# 460
Добре дошли, Райна и Борис ❤️ дано бързо потръгне кърменето ☺️
Ние нямаме проблем там, бебка яде като батко си доста лакомо, кърма също има. Обаче вече я мъчат силни колики почти по цял ден и нощ, а е само на седмица 😭

# 461
  • София
Честити да са Райна и Борис!
Биляна също страда от корем, баща й постоянно я разнася за да се оригне. Тя яде по 10-15 пъти на ден и докато се оригне, пак е засмукала 😂
И батко й е вкъщи със сополи, и ММ от утре е на работа (от вкъщи, та трябва да се съобразявам и с неговия график)
Мрън.

# 462
Привет! Скоро се коментираше ходенето на църква. Кога се ходи? На 40 ден или след 40я? С бебето или сама? И последно,    ако отида сега да разговарям с попа, ще ми направят ли проблем, че е преди 40я ден? Нали и родилките не трябва да ходят до 40 ден. Няма кой друг да иде, затова питам.

# 463
  • Варна
Да са живи и здрави Райна и Борис! Бързо възстановяване на мамите ⚘⚘⚘

Елена вчера стана на 20 дни и днес цял ден и тя почти не спи - само в количката навън, а то превалява. Бяхме на консултация, наддала е добре и аз се успокоих, че сме само на кърма Simple Smile

# 464
  • София
Привет! Скоро се коментираше ходенето на църква. Кога се ходи? На 40 ден или след 40я? С бебето или сама? И последно,    ако отида сега да разговарям с попа, ще ми направят ли проблем, че е преди 40я ден? Нали и родилките не трябва да ходят до 40 ден. Няма кой друг да иде, затова питам.
Аз знам че се ходи точно на 40я, но в църквата ще ти обяснят най-точно.

Бих им звъннала по телефона за да си спестя разкарването (така и направих миналия път, записах час по телефона), поне на софийските има координати в нета Wink

Общи условия

Активация на акаунт