Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 396
  • 561
  •   1
Отговори
# 330
Честито на всички родили момичета и успех на чакащите! Нашата принцеса се роди но 27 август  със секцио. Никак не ми беше лесно, първото ставане мисля, че Никога няма да забравя. Засега сме на кърма, но още не мога да се ориентирам дали качва добре и ако се наложи ще додавам АМ

# 331
  • София
Честити да са новите бебоци Simple Smile
Ние сме добре, Биляна вече засука, но не знам дали има нещо там, изпива си и добавката. Има много силен сукателен рефлекс, нищо общо с батко й. Вземам я на 3 часа, и следобяд от 4 до 8 е при мен.
Доста трудно ставам от легнало положение обаче, това не си го спомнях Confused

# 332
Вяра се роди на 11.9. 🤗 добре сме засега, но няма да лъжа - искам вкъщи 😁

# 333
  • Terra incognita
Честито, Joony! Да е благословена Вяра, а ти се възстановявай бързо. Скоро ще сте вкъщи ♥️

# 334
Здравейте и от мен септемврийски мами! Аз родих моето момче Ивайло на 9септември. Исках секцио, понеже чесно да си призная си ме беше страх. Е всичко мина за мое щастие бързо и успешно! Още не сме де прибрали, но тези дни и това ще се случи Hug Успех на всички мами и на тези, които са в очакване на най-прекрасното нещо!

# 335
Честито на всички новородени бебчета! Да са здрави и благословени!!!

# 336
Dimitrova93, честит да е Йоан! Все си мислех, че ще родим заедно с теб. не знам защо. Е, аз нямам контракции още или поне не ги усещам...
Joony, честита да е Вяра!
Ivaila77, честит Ивайло!
Живи и здрави да са дечицата, на вас бързо възстановяване!

# 337
Мамчета ,пиете ли някакви витамини за кърмачки? Ако да - какви ?

# 338
Мамчета ,пиете ли някакви витамини за кърмачки? Ако да - какви ?

Аз през цялата бременност пиех supple maman , сега ги продължавам

# 339
  • Варна
Честито на всички нови бебчета в групата! С пожелания за много здраве и да пълнят ежедневието ви с усмивки Simple Smile

Аз пих през бременността Огестан и мисля да го пия още известно време. Ама днес ни изписаха и започваме да свикваме вкъщи Simple Smile

# 340
# 341
Вкъщи харесваме alive. Pragnacare имат  серия за кърмачки с омега3 също. Между другото, дори да не се кърми, хубаво е организмът да се подпомогне - раждането е шок. Тялото се възстановява и.от 9 м. стрес и работа. Идва и грипен сезон... изобщо.

# 342
Здравейте момичета, На 09.09.2020 се роди и нашето малко съкровище - Андрей. Родих нормално- бях с 6 см разкритие , но без контракции и ги предизвикаха с окситоцин . След това имах и епидурална упойка. Самото раждане ми мина много бързо, а мъникът ни изненада с тегло-3720 гр. Още сме в болницата , но след няколко дни ще сме си вкъщи ☺На всички момичета, на които предстои раждане- бъдете спокойни и мислете за срещата с новия човек. Аз си мисля, че позитивната нагласа и доверието в лекарката много ми помогнаха 😊

# 343
  • Чикаго / София
Dimitrova93 добре дошъл на Йоан! Heart

Ivaila77 добре дошъл на Ивайло! Heart

Joony добре дошла на Вяра! Heart

Elsi_b добре дошъл на Андрей! Heart

Да са здрави и с късмет всички нови бебенца! Бързо възстановяване на мамите! Hug

Ирка, колко й беше билирубина на Радост?

Не знам дали са същите стойности и при вас. Първо го измерига с един уред, който доближиха до челото и го изкараха 13.2. Стори им се висок и взеха кръв, за да е по-акуратно измерването, и излезна 10.8. Това е стойност 36 часа след раждането. На мен не ми се струва прекалено висок, би трябвало да е до 48 часа от раждането под 10.00 по тукашните таблици.

Витамини за кърмачки все още не пия, но ще си взема някакви. Тези за бременни не ми харесваха, сега ще търся нещо, което поне да ми харесва като го приемам.

# 344
  • София
Честито на новите родили, да са ви здрави бебчетата! Аз все още си чакам, вече съм 38+2 и ми е много странно, след цялото притеснение да не тръгне по-рано.

Ирка, аз за билирубина знам, че е най-добре да се кърми на често за да го свали. Стискам палци бързо да го минава този период.

Tinna@5, за наддаването имай предвид, че не наддават равномерно. Ако го мерите често само може да се вкараш в някой филм, че не му стига кърмата. По-добре да се кърмите на по-често отколкото да даваш добавка АМ. Добър ориентир е броя на пълните пелени. Прикачвам една табличка, по която се следи.
Честито на всички родили момичета и успех на чакащите! Нашата принцеса се роди но 27 август  със секцио. Никак не ми беше лесно, първото ставане мисля, че Никога няма да забравя. Засега сме на кърма, но още не мога да се ориентирам дали качва добре и ако се наложи ще додавам АМ

Общи условия

Активация на акаунт