Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 391
  • 561
  •   1
Отговори
# 345
  • Terra incognita

Ирка, колко й беше билирубина на Радост?

Не знам дали са същите стойности и при вас. Първо го измерига с един уред, който доближиха до челото и го изкараха 13.2. Стори им се висок и взеха кръв, за да е по-акуратно измерването, и излезна 10.8. Това е стойност 36 часа след раждането. На мен не ми се струва прекалено висок, би трябвало да е до 48 часа от раждането под 10.00 по тукашните таблици.

Витамини за кърмачки все още не пия, но ще си взема някакви. Тези за бременни не ми харесваха, сега ще търся нещо, което поне да ми харесва като го приемам.
[/quote]
Същата мврна единица е. На изписването беше 9.1, 4 дни пи- късно беше вече 10 и нещо. Все още очичките и езика жълтеят. Но казаха, че жълтеницата се изчиства отдолу нагоре.

# 346
Elsi_b, честит да е Андрей! Жив и здрав да е и много да ви радва!

Момичета, вие с куфар или чанта влязохте в болница? Чудя се дали няма да ми е тежка чантата за носене.

# 347
  • Terra incognita
Аз влязох с куфар за ръчен багаж, но не успях да побера всичко и взех и чантата от количката.

# 348
С баткото влязох с куфар, сега пак ще е така май, по лесно се търкаля на колела, а и нямам подходящ размер чанта. Още не съм почнала багажа, а чакаме тази седмица доставка, ако аг е познала правилно 😬😁

# 349
  • София
Аз съм с куфар и раница.
Тук е голяма схема и мъкнене на багажи, но така се оказа удобно - към операционната си взех раницата с ценности и  най-необходимото за реанимация (т.е. вода) и после ми "доставиха" куфара. Не съм го носила нито аз, нито санитарката, стои си изправен и не заема особено много място.

# 350
Момичета, да се похваля на 13.09.20 се роди първото ни дете -Димитър. Тежи 3800, и е висок 53 см. От сутринта се събудих с контракции но не регулярни - на 10 мин после стават на 7-8 после на 6 и пак се връщат към 10-11.... не знаех че може така. Към обяд отидохме с мъжа ми в АГ,  оказа се че моята докторка е дежурна, след преглед тя ни върна и каза да си отидем в къщи и след 2 часа да и се обадя ... около 15 часа контракциите се засилиха и започнаха да стават регулярни на 7-8 мин. Обадих и се и тя ме извика с багажа за приемане ... разкритието беше едва 3 см... през цялото време дишах като по видеата в интернет и да ви кажа мн помага за началото, но след 18 часа с разкритие 5 см ми се спукаха водите и тогава започнаха доста силни болки на които вече дишането не помагаше. Сложиха ми муслулно Диазепан и още нещо което помогна до известен момент.. към 20 часа взеха да ме започват напъните, но на мен лично ми се стори трудно и ми отне време да схвана как да напъвам. Бебето се роди в 20:49. Имам няколко вътрешни шева и като цяло всичко е наред, малко ми пари като пишкам но всички казват че минавало за часове. Надявам се да са прави.
Сега поспива до мен.. доста се измори и той, но всичко мина.
 Имам плоско зърно и бях купила накрайник за сукане на Нук. Първо дадох нормалната гърда ... и докъто разбере какво да прави отне време, когато засука и му предложих другата гърда с накрайника, буквално за секунди се ориентира ... ако някой има такъв проблем... много помага този накрайник.

Поздрави от мен!
Кураж и леко раждане на всички на които предстои!

# 351
  • Чикаго / София
JaSssi добре дошъл на Димитър! Heart Голям юнак се е родил! Здрав и с късмет да е! Бързо възстановяване на теб! Hug

VickyTaylor да жълтеницата се чисти от долу на горе. И при Радост първо се изчистиха крачетата и последни се изчистиха лицето и очичките. И Симонка скоро ще се изчисти!

# 352
Здравейте, аз вече съм в 38г.с. и съм в очакване, но ме хвана някаква ужасна хрема и болки в гърлото. Болките в гърлото почти ги преборих с лайка и сода, но тази хрема много ме мъчи. Някоя от вас има ли изпитан бабин лек срещу хрема и многооооо запушен нос... 😀

# 353
  • Terra incognita
Слънце, пробвай назални промивки и инхалации с физиологичен разтвор, или морска вода.

# 354
Честито на новодошлите бебоци и бързо възстановяване на майките 😘
Слънце, може да пробваш да си нарежеш на ситно глава лук и да я оставиш близо до главара и спиш така през нощта. Не е приятно, но има ефект. Също инхалации със сода и лайка, освен споменатото от Вики

# 355
  • София
Аз минах през същото преди седмица. Вече съм доста по-добре. Правих си промивки с физиологичен р-р, пръсках в носа спрей синулан форте (той е с билки), на гърлото слагах компрес и правех инхалации с лайка и сода и смучех прополки. А също така вече изпарявах с дифузер със свещичка етерично масло (имам един комплекс на rivana с евкалипт, розмарин, лимон и мента).
Здравейте, аз вече съм в 38г.с. и съм в очакване, но ме хвана някаква ужасна хрема и болки в гърлото. Болките в гърлото почти ги преборих с лайка и сода, но тази хрема много ме мъчи. Някоя от вас има ли изпитан бабин лек срещу хрема и многооооо запушен нос... 😀

# 356
Честито и от мен на всички нови мами тук и бързо възстановяване Heart Exl

Аз днес бях на преглед и малката не е мръднала почти от последния път. 2840 е и докторката ми изглеждаше леко напрегната, макар че и отбеляза, че е нормално, като аз съм дребна, иначе това бебе няма как да излезе. Праща ме обаче на морфология пак в сряда и ми каза в петък да я чакам в спешното на преглед, ако се налага, да се прилага индукция. Никак не ми се ще предизвикано раждане и се пооплаших, а малката нещо не бързала да излиза, въпреки че терминът ми наближава. Явно на 18ти ще се случват нещата и дотогава здраво ще го мисля. Мисля да катеря стълби и да не спирам да ходя, пък дано станат дотогава нещата естествено. Grinning

# 357
Здравейте! Не съм писала много отдавна, но идвам да се отчета. На 1.09 в 22:20 със спешно секцио в 37+0 г.с., се роди третата ми дъщеричка Рая. Добре сме от миналата неделя сме си вкъщи.
Честито на всички мамчета, а на чакащите още-леко раждане и щастлив финал! ❤

# 358
JaSssi, честит да е Димитър! Vili__, честита да е Рая! Живи и здрави да са ви и много да ви радват!
Slunce2107, и аз съм с някакви такива оплаквания. дано  е нещо, което минава бързо

# 359
Здравейте, на 14.09 се роди Адриана 3100 гр. И 50 см., нормално раждане. Всичко стана като по филмите Simple Smile до 19.00 бях в кабинета на докторската и слушахме тонове, нямаше никакви контракции и признаци за раждане и определехме дата 18 да отида за индукция. В 19.15 ми  изтекоха водите. Към 20 ч. Бях в болницата, почнаха контракциите направо през 5 мин. И 22.25 се роди малкото съкровище. На всички оставащи не родили мами пожелавам толко бързо раждане!!!

Общи условия

Активация на акаунт