Всичко за всички марки гел лакове - 31

• 31 316
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
Момичета , тези двата брокатените лака на Веналиса   плътни ли са или са просто брокат с прозрачна основа? Ако имате снимка на нокът , цена няма да имате Kissing Heart

Нееднократно съм писала, че това са единствените лакове Веналиса, които харесвам. Два слоя дават добра плътност, може и три да се слагат. Имам сребрист, един златисто-сребрист, и един с червено, всички са супер.

# 361
Леле JoyJoyJoy. Жива да не бях. Наясно съм за какво неграмотно племе иде реч в гилдията/простете ми дами,които се занимавате професионално/.
От няколко месеца се опитвам да си намеря свястна маникюристка и то във Варна. Не искам декорации или нещо невиждано. Искам читав класически маникюр/може и апаратен,но внимателно/. Кутикулите ми са изключително тънки и се разкървавяват от нищо. От два салона си тръгвам без лак с разкървавени ръце при положение,че съм обяснила положението. На последното място ми се отговори:"Е какво толкова няма да ти изтече кръвта"RageRageRage,а на отказът ми да ме лакират в това състояние само дето не ме нарекоха луда.
Тъй,че съвсем сериозно съм решила да изкарам някакъв курс и да се науча сама да си оформям ноктите-само това не мога.

Deni Von D тия лампи за нищо не стават,недопечен белещ се лак и огромен риск от алергия-това по темата от мен.

me4okapuhi
и на моята SUN3 пише UVLED,но категорично не е менте. Служи ми вярно вече трета година и пече всичко. Не прекалявай с печенето. База дори на бомбе е изпечена за 1мин. Ако е тънко нанесена и 30сек. са достатъчни. Цвят пека по 1мин. Веналиса съм ги пекла и 3мин. и пак пускат цвят,но те са такива гадове. Топ Гелиш също 1мин.
Винаги много се хиля с пустите маркови лампи:grinning:. Маркови,маркови колко да са маркови? Една брандова лепенка не си струва трицифрената цена. Всичките са китайски.
Ужас , затова се отказах от маникюристките , така де два пъти съм ходила , при първата лака се задържа 4 дена, а втората (много прехвалена) така ми омаза кожичките , че чесно казано аз като начинаещ аматьор не съм ги цапала така. Като я питах , това няма ли да пречи занапред, тя ми отговори" като измиеш два пъти чиниите и ще се изчисти" направо си глътнах езика Joy

Между другото , всички цветове на Веналиса ли искат повече печене, че и от тях напоръчах Sweat Smile

# 362
Принцесата, защо търсиш маникюрист, според мен си достатъчно добра и едва ли на курса ще ти кажат нещо, което не знаеш.
И аз съм със Сън 3 и пека цветовете (основно тъмни) по 2 минути.
Горната комуникация е наистина потрес...

# 363
  • Варна
Амини проблемът ми е с оформянето и изравняването на ноктите другото го мога, но трудно докарвам читава форма особено на моите ръце. На друг човек се справям прилично.

# 364
Търси си наистина добър инструктор,малко хора си издават тайната 😃 предполагам,че си се сетила,но все пак- гледала ли си в YouTube?

# 365
Амини проблемът ми е с оформянето и изравняването на ноктите другото го мога, но трудно докарвам читава форма особено на моите ръце. На друг човек се справям прилично.
Това и на мен ми е най-трудно. На дъщеря ми става почти идеално, и доста бързо оформянето на нокътната плоча. Изравняването също. Много рядко се налага да поизпиля нещо.
Докато при мен става бавно. Но с времето посвикнах.
Въпросната дама от козметик био, Евгения, е много много добра в това отношение. Форма и изравняване, малко маникюристи се справят, а голяма част дори не правят изравняване. При мен то е ключово за здравината и трайността.
В града, в който живея, не е малък град, знам две маникюристки, на които бих се доверила да ми направят ноктите, и да съм спокойна за резултата. Цените им са съответно по около 50 лева.  А сигурно има поне двеста маникюристи.
А да знаете как ми се носи френски. Мога да си нарисуваме лявата ръка, но дясната...
Мисля, че фирмата им, козметик био май беше, пуска нови продукти, излезе ми реклама на непозната марка от тях, и затова разпродават тези лакове Бест...незнам какво си. Но отношението от публикувания чат беше потресаващо.

# 366
То отношението на Козметикс био едно на ръка, то е провокирано от информацията, която поисках. Въпросът е защо реагират така остро, обиждат и крият състава на продуктите си. Дали и те самите не го знаят? Rolling Eyes
Всеки маникюрист трябва да разполага с data safety sheet за продуктите, с които работи. Не знам в България каква е практиката по безопасността на работа с тези продукти, но в цивилизованите държави (в частност Англия, където в момента карам онлайн курс по маникюр) това е абсолютно задължително.

# 367
Подобни сертификати за безопасност са задължителни за всички играчки и дрехи, които се продават/внасят на българския пазар с цел търговия. Преди да се освободят от митница дори законът изисква всеки отделен продукт да се тества в лаборатория за безопасни и нетоксични багрила/материали. Затова си правя извода, че и при лаковете е така. Или поне така трябва да бъде

# 368
  • Light of Zartha
Не очаквах такъв грозен отговор от марка, с такива претенции. Следя от известно време Евгения (първо беше Лара Морано, но спря да качва) и ми беше доста интересно, научих нови неща от лайфовете, харесва(ще) ми. Сега обаче като ви чета и започнах да се замислям...

# 369
И на мен оформянето ми е проблем, но само на дясната ръка (лявата винаги е по-добре Sweat Smile). Трудно ми е да докарам еднаква форма на всички нокти.
А на вас колко време ви отнема смяната на гел-лак? На мен ми се струва, че съм мноого бавна и се чудя как да стане по-бързо, понеже се лакирам вечер, след като заспи детето. Отнема ми ~3ч. Правя следните неща:
Избутване и почистване на кутикули (с гел);
Премахване на старото покритие до база (с обикновена пила);
Подкъсяване и оформяне на ноктите;
Обезмасляване;
2 слоя база (един тънък + изравняване);
2-3 слоя цвят;
Декорации;
2 слоя топ.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 23:08 от MPB314

# 370
И на мен оформянето ми е проблем, но само на дясната ръка (лявата винаги е по-добре Sweat Smile). Трудно ми е да докарам еднаква форма на всички нокти.
Скрит текст:
А на вас колко време ви отнема смяната на гел-лак? На мен ми се струва, че съм мноого бавна и се чудя как да стане по-бързо, понеже се лакирам вечер, след като заспи детето. Отнема ми ~3ч. Правя следните неща:
Избутване и почистване на кутикули (с гел);
Премахване на старото покритие до база (с обикновена пила);
Подкъсяване и оформяне на ноктите;
Обезмасляване;
2 слоя база (един тънък + изравняване);
2-3 слоя цвят;
Декорации;
2 слоя топ.
На мен за да не ми се увижда, първия ден свалям лака ( с киснене ) , пиля ноктите , оправям кожите , и правя каре,всичко за максимум 1ч. На другия ден вече лакирам, слагам обезмаслител ,  ултрабонд  , база , 2слоя цвят и топ.,също за около час Blush

# 371
  • София
Някой ако ползва сух брокат, може ли да ми каже с какво го обърква преди нанасяне? База или топ?

# 372
  • Sofia
Лара Морано и Евгения един и същ човек ли са? Кой е мъжа, който цитирате всъщност? Въпросната Лара си спомням, че обясняваше за лиценза на Коди за България, че едва и е истински.

# 373
Подобни сертификати за безопасност са задължителни за всички играчки и дрехи, които се продават/внасят на българския пазар с цел търговия. Преди да се освободят от митница дори законът изисква всеки отделен продукт да се тества в лаборатория за безопасни и нетоксични багрила/материали. Затова си правя извода, че и при лаковете е така. Или поне така трябва да бъде
А какво ще кажете някой да сезира съответните органи? В заповедта е описано изискването за козметични те продукти(чл. 6) https://lex.bg/mobile/ldoc/2135513887
Някой ако ползва сух брокат, може ли да ми каже с какво го обърква преди нанасяне? База или топ?
Аз го поръсвам върху не изпечен топ и ако искам да е гладко отгоре, след изпичане нанасям по дебел слой прозрачен гел или реинфорс и съответно топ накрая. Смесвала съм го и с гел или топ, но нанасянето така ми беше по трудно и резултата е същия.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 18:18 от FBID1145409882147583

# 374
  • София
Лара Морано и Евгения един и същ човек ли са? Кой е мъжа, който цитирате всъщност? Въпросната Лара си спомням, че обясняваше за лиценза на Коди за България, че едва и е истински.
Предполагам, че е мъжа от този клип
https://www.facebook.com/CosmeticsBioLTD/videos/2562455253835483/
Интересното е, че в брошурите им (бях я снимала) има състав на Коди, но не и на техните лакове!

Общи условия

Активация на акаунт