Майски щъркелови доставки 2021

• 37 714
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, дават болнични от там, няма да има проблеми за това.

# 631
Във връзка с разрешените чайчета, това е в приложението Feia.

За имунитета също пих биозин мама - 7 дни по 2 хапчета на ден по препоръка на АГ.
Сега пия само неофолик мета и инофолик комби.

Изглежда ползвате платената версия на приложението. Споделете заслужава ли си? Аз към момента ползвам безплатната версия.

# 632
Здравейте момичета, да се включа и аз в хубавата темичка Hug В 7-ма седмица съм и с термин 30 май. Първа бременност. За сега нямам симптоми като гадене, повръщане, отпадналост и тн. Живея в Испания, но със съпруга ми сме решили да се върнем в България и съответно там ще раждам, но ще следя бремеността си до към 6-ти месец в Испания. Тъй като тук чак в 12-та седмица имам час за първия ехограф, а другата седмица ще пътувам до България, си мисля да направя един преглед за да се уверя че всичко е наред.. Исках да попитам според вас как е по- добре. Да отида на частен преглед или по здравна каса? Лошото е, че не знам как стоят нещата и трябва ли да се регистрирам ( при личната лекарка) като бременна, за да не ме гледат странно в 6-ти/7-ми месец когато се върна и почна да се следя там и изобщо какви съвети бихте ми дали и как да процедирам Thinking Благодаря предварително на всички 🤗

Ние сме в Америка и аз много исках да се върна в България да раждам - просто съм раждала вече там - в Токуда - и бях много доволна от болницата а и страшно много си харесвах доктора. Но мъжа ми е американец и не дава и дума са стане да раждам в България - искал бебето да си е родено тук. И тук с ехографите е много трудно - аз буквално със зъби и нокти се преборих за моя в 6-та седмица. Толкова му мрънках на доктора че той накрая се съгласи.

# 633
  • София
Можете ли да ми препоръчате подходящ пробиотик за бременни Hug Днес съм със доста разстроен стомах. Не е постоянно, за да е притеснително, но явно нещо ми се е нарушило или от прекаленото хапване на плодове.
Също от днес започнах да си пия редовно но-шпа-то, защото както коментирахте по назад и аз не го пиех редовно. Лекаря ми се "скара" вчера, че трябва да го пия,защото матката ми е напрегната, а пък аз нямах болки.

# 634
Аз се отказах от държавното осигуряване и ползвам само рецептите, защото НМХ ми е без пари с тях.
Иначе и аз съм на частна застраховка с месечни вноски. Имам покрити много неща, включително и раждане. За съжаление в болницата която съм избрала не са ми покрити всички специалисти и онзи ден платих 90 евро за 4-минутен преглед с ендокринолог, който ми каза неща които вече знаех. За сравнение месечната ми вноска за застраховката е 60 евро.

Да, в Бг понякога се попада на лекари които правят ехограф на всеки преглед, ама както казах са голямо изключение. Да не говорим, че там се плащат и почти всички изследвания и лекарства. Аз тях не ги плащам.

И ние сме така. Нашата застраховка покрива на 100% докторите които съм си избрала и двете болници между които се чудя но ме предупредиха че някои специалисти в болницата като анестезиолог например може да не са в мрежата и за тях се доплаща 20%. А нашите вноски са по около $700 на месец за мен и мъжа ми. Но поне раждането е покрито че четох че някои застраховки не го покриват и може да стигне между $3000 и $15,000.

Какво мислите за летенето със самолет по време на бременност? Много исках да си дойда в България за Коледа ама се притеснявам дали е добра идея че е дълъг полета... а пък и с тая Корона.
Не се притеснявай никак за летенето, била съм стюардеса 10 години, няма проблем до 29 седмица, а след това ти трябва сертификат от лекар, дълъг полет-гадно е за всички, но ела да си видиш семейството

# 635
  • София
Постът ми не цели заяждане ( отдавна съм във форума и който ме познава знае, че аз такива постове нямам), но искам да попитам въобще не ви ли е страх от вируса и само при мен ли е този проблем. Никога ( освен през официалната карантина) не съм си стояла затворена вкъщи и съм гледала да съм в златната среда, но сега ми е много притеснено. Не мога да избегна болници и лаборатории, но ми се ще да успея да се опазя от почти всичко друго, предвид състоянието ми.

# 636
По стечение на обстоятелствата, трябваше да мина през трима доктори за да стигна до тази която искам да ме следи. Двама от тях ми казаха точно това за НоШпа - да го пия само когато имам болки. Така че не съм го правила на собствена глава, всеки е с различни проблеми и със сигурност е най-добре да слуша лекаря на който се е доверил. Стискам палци да я успокоиш тази матка. Blush
Можете ли да ми препоръчате подходящ пробиотик за бременни Hug Днес съм със доста разстроен стомах. Не е постоянно, за да е притеснително, но явно нещо ми се е нарушило или от прекаленото хапване на плодове.
Също от днес започнах да си пия редовно но-шпа-то, защото както коментирахте по назад и аз не го пиех редовно. Лекаря ми се "скара" вчера, че трябва да го пия,защото матката ми е напрегната, а пък аз нямах болки.
По-скоро ме притесняват всички вируси накуп, предвид сезона. Ако всичко е наред, смятам да работя до последно и се чудя как ще се опазя въобще.
Постът ми не цели заяждане ( отдавна съм във форума и който ме познава знае, че аз такива постове нямам), но искам да попитам въобще не ви ли е страх от вируса и само при мен ли е този проблем. Никога ( освен през официалната карантина) не съм си стояла затворена вкъщи и съм гледала да съм в златната среда, но сега ми е много притеснено. Не мога да избегна болници и лаборатории, но ми се ще да успея да се опазя от почти всичко друго, предвид състоянието ми.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 09:36 от AnMary

# 637
Мен доста ме притеснява коронавируса, затова използвам последните топли дни за разходки и виждане навън с приятели.
После мисля да ходя ограничено в офиса (очаква се 2 пъти в седмицата) и леко да страня от социални контакти зимата 😔. И без това на закрито често се пуши, така че не е лесно да се видиш с приятели на затворено.
А освен АГ не посещавам никакви други лекари, зъболекари, фризьори и тн.
Определено съм от по-притеснените мисля 😂

# 638
  • София
Присъединявам се и аз към притеснените от корона вируса . Аз съм много филмирала на тази тема,  попринцип съм си малко болен мозък. До преди два три дни следях темите за короната във форума ,но не ми се отразява никак добре и спрях . Започнах и паник атаки да получавам заради това ....

# 639

Страх ме е, при това много. Малко по-спокойна съм сега докато съм бременна, защото с мъжът ми четем много медицински материали на английски и вече е известно, че при хора с ниско витамин Д и такива с тромбофилия нещата се оакват значително повече. И аз понеже съм с високо рискова тромбофилия и много ме беше страх. Но сега като бия Клексан и съм малко по-спокойна.
Иначе единственият риск на който сме подложени е че детето ходи на училище. Но няма как да я затворя вкъщи. По време на карантината (при нас беше страшна) спря да яде и да спи. Не мога да й го причиня пак. Ние живеем в къмпинг в полето, няма други деца.
Иначе сме с маски навсякъде, гелове мажем непрекъснато, ръце се мият, тя с нас до болница и магазин не ходи. Оставяме я при съседи. По детски площадки не ходим.
Посещаваме един единствен ресторант в близост до нас, но собственикът ни е приятел и знаем, че всички ограничения се спазват.
И непрекъснато правя забележки на хората, които не спазват дистанция. Гледат ме като луда, ама изобщо не ми пука. НЕ МИ СЕ УМИРА!

# 640
Вече не съм паника. Детето посещава ДГ, мъжа ми, работейки, е в непрекъснати срещи,от следващата  седмица подновява и пътуванията. За да е по-чудесно в страни с втори,трети,пети вълни на ковид. Едната баба работи в болница, другата е в непрекъснат контакт с клиенти. Къде да се дяна? Ако го мисля и премислям просто ще се пръсна. И без друго сън почти не ме лови.
Единствено се притеснявам за близките си и мъжа ми да не го хване някъде отвъд граница. Въоръжила съм се с някакво спокойствие не знам откъде,че И това ще мине и толкова. Носят се маски,дезиндектанти,премивам всичко,пера всичко де що един път е излязло отвкъщи. Избягвам градски транспорт.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 12:14 от Gilli

# 641
Във връзка с разрешените чайчета, това е в приложението Feia.

За имунитета също пих биозин мама - 7 дни по 2 хапчета на ден по препоръка на АГ.
Сега пия само неофолик мета и инофолик комби.

Изглежда ползвате платената версия на приложението. Споделете заслужава ли си? Аз към момента ползвам безплатната версия.

Да, хванах някаква промоция и си платих 12 лв за пълната версия. Аз съм доста доволна, има страшно много информация събрана на едно място- закони свързани с бременноста, рецепти, забранени и полезни храни, лекарства, приложения за спорт при бременни, следене на контракци и ритничета за по- напред чнар период и др.

# 642
По темата с короната - и аз имам доста притеснения. Питах АГ-то какво ще стане ако хипотетично хвана вируса и нейният отговор беше “нищо, по официални данни при бременните рядко се случват усложнения. Ще си седиш вкъщи 2 седмици и ще отмине”. Питах до колко да огранича социалните си контакти и тя ми каза да не е за сметка на психичното ми здраве. Така че маски, дезинфектанти и се пазим максимално, но реално отвсякъде можем да го лепнем това чудо.

# 643
Доколкото се запознах Утрогестана се пие само ако имате някакъв проблем. Аз имах 2 зацапвания. Второто, от които беше по-сериозно и бях извънредно на преглед при друг гинеколог, а не при моя. Той нищо не ми предписа. После седмица и нещо по-късно отидох при моята гинеколожка, разказах и случката и тя ми предписа Утрогестан само в случай, че прокървя отново и каза, да го изпозлвам вагинално. Каза ми, че зацапването се получава заради увеличаване на плодното сакче, което трябва да се разшири по диаметъра на матката и заради неговото уголемяване се засягат кръвоносни съдове и т.н. И оттам се е случило зацапването при мен. Така че ако лекар не ви го е предписал и то с причина няма смисъл. Относно витамините аз пия Елевит - те са комбинирани, в тях си има фолиева киселина и лекарката каза да продължавам с тях.
Скрит текст:
Момичета, да знаете какъв чай можем да пием? Много обичам да пия чай и сега като захладня, дойде му времето. Любим ми е от мента, мога 1-1,5л да изпия и така замествам част от приема на вода, че с водата нещо не се разбираме. Но не знам дали е разрешен?
На мен ми казаха ,че мога да пия чай от мента и лайка . За други нямам представа.  Бях чела ,че някои за забранени ,но не дочетох до края статията .

На мен не са ми изписвали нищо да пия ,само фолиевата киселина . Утрогестан за какво се пие ? Да се притеснявам ли ,че не са ми го изписали,  уж при мен всичко е наред .

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 10:26 от Loving_Caliber

# 644
Covid-19
Нормално притеснена, колкото от грипа всяка година. Даже грипа е по-страшен за бременна. Мои близки го изкараха. Неприятно е, голямо притеснение брахме за тях, но достатъчно мисля бременността (между другото баш в началото на епидемията бях бременна), че да се филмирам допълнително. Да сме живи и здрави 🍀

Повече се притеснявам да не ни затворят, защото с опита Март-Април... ЖК няма и е мини ад човек да посети АГ. За мен Вайбър консултация е гавра и много по-опасна от вирус, който може човек и да не разбере, че е изкарал.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 16:55 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт