Майски щъркелови доставки 2021

• 37 815
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Във връзка с разрешените чайчета, това е в приложението Feia.

За имунитета също пих биозин мама - 7 дни по 2 хапчета на ден по препоръка на АГ.
Сега пия само неофолик мета и инофолик комби.

# 616
  • София
Момичета, току що излязоха резултатите от изследванията ми за В12, фолиева киселина и витамин D.
Витамин D и фолиевата киселина са залепени за горната граница на нормата, но В12 е около два пъти по-висок от горната граница в референтните стойности Fearful Пия го като добавка от години, възможно ли е да е от това? В понеделник съм на консултация, но много се притесних.

# 617
Момичета, току що излязоха резултатите от изследванията ми за В12, фолиева киселина и витамин D.
Витамин D и фолиевата киселина са залепени за горната граница на нормата, но В12 е около два пъти по-висок от горната граница в референтните стойности Fearful Пия го като добавка от години, възможно ли е да е от това? В понеделник съм на консултация, но много се притесних.

Ами със сигурност е от това. Именно поради тази причина когато се пият витамини, се правят регулярни проследявания.
Щом фолиева и Д са на горна граница, трябва да ти дадат поддържаща доза, която няма да качва стойностите.
Б12 трябва да го спреш задължително.

Аз лично правя контроли на 30-40 дни. Във вторник ми беше последната. Предната беше на 13 юли и след това спрях прием на витамини, защото знам че Д и Б12 не е хубаво да се приемат до 12-та седмица.
В понеделник ги започвам пак, в доза съобразена със стойностите и след 40 дни ще правя нова контрола.

# 618
Момичета,а изследванията за Б12 и Д на гладно ли се правят или може по всяко време на деня?

# 619
Ще спреш приема на b12,спокойно!! Водоразтворим е,важното е,че сега сте го “хванали” : )) Ако не е бил в метилирана форма,се дава нещо си (не съм сигурна какво беше)за по-лесно освобождаване от организма🤔

Момичета,а изследванията за Б12 и Д на гладно ли се правят или може по всяко време на деня?
Сутрин, на гладно! Ако приемаш вит D като добавка,трябва да го спреш 10 дни преди изследването Wink

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 13:58 от Gilli

# 620
вит Д и В12 не мисля, че е толкова притеснително, че са на горната и над нея, но се посъветвате дали не трябва да намалите или прекратите приема на фолиевата, защото съм чела, че не е ок да е в горните граници и над нея. Но без паника. Не е толкова лошо, че са ви завишени, по - проблемно е ако са в долните граници.

# 621
Не се спира приема. Аз ако трябва да го спирам всеки път като изследвам, то няма да има кога да го взимам. Спира се само Б12, ако приема е на инжекции.
Давала съм кръв по всяко време и яла, и пила. Това специално за двата витамина.

# 622
Здравейте момичета, да се включа и аз в хубавата темичка Hug В 7-ма седмица съм и с термин 30 май. Първа бременност. За сега нямам симптоми като гадене, повръщане, отпадналост и тн. Живея в Испания, но със съпруга ми сме решили да се върнем в България и съответно там ще раждам, но ще следя бремеността си до към 6-ти месец в Испания. Тъй като тук чак в 12-та седмица имам час за първия ехограф, а другата седмица ще пътувам до България, си мисля да направя един преглед за да се уверя че всичко е наред.. Исках да попитам според вас как е по- добре. Да отида на частен преглед или по здравна каса? Лошото е, че не знам как стоят нещата и трябва ли да се регистрирам ( при личната лекарка) като бременна, за да не ме гледат странно в 6-ти/7-ми месец когато се върна и почна да се следя там и изобщо какви съвети бихте ми дали и как да процедирам Thinking Благодаря предварително на всички 🤗

# 623
  • София
Горният коментар и мен ме навежда на един въпрос. Всички прегледи са ми на частно. Не съм била при личен лекар да заявя, че съм бременна? Трябва ли?

# 624
Такам... от първо лице ед.ч (моя милост) сѝреч от опит- Освен ако фолиевата киселина и кобаламина не могат да се усвоят от организма се приемат в метилирана форма,защото иначе се натрупват. И да,никак не е положително,ако не се обърне внимание на това. Затова приемът се спира и/или се преминава към по-разреден прием,както е при мен в случая с вит.B12.
Предупредиха ме да направя изследванията сутрин на гладно,както и че приема на вит.D трябва да бъде спрян 10 дни преди боцването Wink
Явно при мен случая е друг : ))

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 15:08 от Gilli

# 625
Не мисля, че трябва да кажете на личния. Аз предната ми бременност така и не я информирах, после всички вкупом се преместихме при друга.
Биозин мама пия сега, пих и миналия път (всеки ден по 1) и въпреки че бях бременна баш през зимата, не се разболях нито веднъж. Та на мен ми помага и го препоръчвам.

# 626
Здравейте момичета, да се включа и аз в хубавата темичка Hug В 7-ма седмица съм и с термин 30 май. Първа бременност. За сега нямам симптоми като гадене, повръщане, отпадналост и тн. Живея в Испания, но със съпруга ми сме решили да се върнем в България и съответно там ще раждам, но ще следя бремеността си до към 6-ти месец в Испания. Тъй като тук чак в 12-та седмица имам час за първия ехограф, а другата седмица ще пътувам до България, си мисля да направя един преглед за да се уверя че всичко е наред.. Исках да попитам според вас как е по- добре. Да отида на частен преглед или по здравна каса? Лошото е, че не знам как стоят нещата и трябва ли да се регистрирам ( при личната лекарка) като бременна, за да не ме гледат странно в 6-ти/7-ми месец когато се върна и почна да се следя там и изобщо какви съвети бихте ми дали и как да процедирам Thinking Благодаря предварително на всички 🤗

Първо да кажа, че в Испания можеш да отидеш по всяко време на преглед на частно, не е необходимо да чакаш 12-та седмица.
За прибирането в България, трябва да провериш как седят неща с осигуровките и какво точно ще имаш право да ползваш.
Например в Англия трябва да си се осигурявал минимум 9 месеца (по мое време), за да имаш право на раждане по ЗК. Не казвам, че в България е така, а че просто трябва да се провери.
Иначе ако проследяването е на частно, и раждането е на частно - няма нужда от информиране на личният лекар.

Другото важно за България е, че прегледите по ЗК са същите като в Испания. Има изключения при определени лекари, които правят ехограф на всеки преглед, но едва ли ще успееш да намериш такъв за кратък престой.

Gilli, нормално е така да ти кажат. Защото това като цяло са правилата за изследване. Но те са определени за хора, които като цяло нямат проблем с нивата на витамините. А и все още са малко лекарите, които отдават заслужено внимание на важността на витамините. Да не кажа, че са единици.
Но когато имаш ниски нива и си на интензивен прием, и на всеки 30 дни правиш проследяване за да видиш как да движиш дозите - как точно спираш приема за 10 дни?
Аз имам над 10 изследвания за последните 18 месеца, като между 2 от тях дори отстоянието беше 18 дни. Нито едно от изследванията ми не беше повлияно от приема на който и да е витамин. А по едно време дори бях на 10 000 единици витамин Д, всеки ден.

Така че в идеалният случай приема се спира и се прави изследване на гладно, ама не всички сме идеални случаи.
На мен понякога ми дават час за лабораторията в 14 часа. Няма как да седя гладна и жадна до този час, особено бременна.

# 627
Между другото наистина са единици докторите, които препоръчват и насочват за изследване на определени витамини😳
Аз се запознах с това супер случайно в група за проблемно забременяване/износване. Изобщо да се сетят да те пратят при имунолог например си е чудо.

# 628
И аз така се запознах с проблема. И след късната загуба ми ги изследваха за първи път назначено (преди това аз си ги изследвах). Ама не във връзка с бременност, а защото имам бъбречно заболяване. И заради него ги следят.
Но от този момент всеки доктор, който питам ми казва, че нямат връзка и т.н.
Но от друга страна май почти всички със загубени бременности се оказваме с проблемни витамини. Но то като цяло никой не се занимава да прави анализ на тия неща, защото в световен мащаб няма съществен проблем с липсата на бременни. Ся една повече, една по-малко... все тая...

# 629

По мой опит, с проблеми и няколко загуби последната година и половина, и обиколила 5-6 лекари, които дори за дребни работи не бяха на едно мнение, идете на частно, и ако може - с препоръка за читав лекар.
В смисъл - от случаен лекар съм чувала - "Миомата ти трябва да се оперира задължително преди да имаш деца". Айде депресия, рев, сълзи. 5 поредни доктора нататък ми казват, че миомата ми е много малка (2 см), и е по-добре да родя преди операция.  Така че, спестете си случайността Simple Smile
Аз препоръчвам Д-р Атанасова, МЦ Афродита, ако звъннете сега за час, има шанс - напоследък не е твърде натоварено.

Иначе на въпроса за касата - мен моята лекарка на последния ми преглед ме насочи да се запиша и по каса при някой, за да мога да не губя изследванията, които ми се полагат. До колкото знам, следящият лекар води някакъв картон на бременността, с всички необходими изследвания, който картон по-късно искат в болницата за прием за раждане.
@sea.sea, предполагам ако на твоето място могат да ти издадат такъв картон, и могат да те пускат в болнични, ще си ок?

Общи условия

Активация на акаунт