Майски щъркелови доставки 2021

• 37 739
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Malvinka99 мене но шпа ми го предписаха за болки, ама изразхдих няма и 1 блистер и го спрях. Мисля, че не е вреден, почти всяка бременна го има в арсенала си. Нека ме поправят ако греша.

# 601
Ами не знам какво да ти кажа. Ако имаш възможност за друг доктор, най-добре да ти обясни какъв е проблема. Как така ги изписват тези лекарства без обяснения, думи нямам. НоШпа пих 3 или 4 пъти при болки и това е. Иначе ми го бяха изписали 3×1.

Rosi&Rosi значи да си ги взема нещата.
Но Утрогестана добре а това Но Шпа не се ли пие ако имаш болки?
До сега дори болезнен цикъл съм нямала.
Благодаря ти Hug

# 602
  • София
Момичета, да знаете какъв чай можем да пием? Много обичам да пия чай и сега като захладня, дойде му времето. Любим ми е от мента, мога 1-1,5л да изпия и така замествам част от приема на вода, че с водата нещо не се разбираме. Но не знам дали е разрешен?

На мен ми казаха ,че мога да пия чай от мента и лайка . За други нямам представа.  Бях чела ,че някои за забранени ,но не дочетох до края статията .

На мен не са ми изписвали нищо да пия ,само фолиевата киселина . Утрогестан за какво се пие ? Да се притеснявам ли ,че не са ми го изписали,  уж при мен всичко е наред .

# 603
Благодаря ви момичета, ще слагам Утрогестана. Доктора ми е същия като при първата бременност и тогава нищо не ми предписа, сега явно така е преценил. След 2 седмици ме вика пак и ще видим как ще я караме.

# 604
Не мисля, че има от какво да се притрсняваш. Изписват го само при някакъв проблем. Аз в случая нямах никакви оплаквания, но съм имала въпросното отлепване, което вече е залепено с утрогестана. Стискам палци всичко да мине по мед и масло. Hug

Момичета, да знаете какъв чай можем да пием? Много обичам да пия чай и сега като захладня, дойде му времето. Любим ми е от мента, мога 1-1,5л да изпия и така замествам част от приема на вода, че с водата нещо не се разбираме. Но не знам дали е разрешен?

На мен ми казаха ,че мога да пия чай от мента и лайка . За други нямам представа.  Бях чела ,че някои за забранени ,но не дочетох до края статията .

На мен не са ми изписвали нищо да пия ,само фолиевата киселина . Утрогестан за какво се пие ? Да се притеснявам ли ,че не са ми го изписали,  уж при мен всичко е наред .

# 605
Скрит текст:

Не, няма за какво да се притесняваш и аз пия само фолиева киселина.

# 606
  • София
Благодаря,  аз сутрин едвам едвам я пия фолиевата , много ми се гади . Money

# 607
И аз така. Бях почнала вечер да я пия, ама сега пак минах на сутрешно, че вечер май забравям. Иначе по едно време си мислех, дали от нея не мисе гади Grinning

# 608
  • София
Вие пиете ли нещо за имунната ? На мен ми казаха да си взема биозин мама ,но лекаря каза през ден по едно да пия , в аптеката ми казаха да си го пия всеки ден по едно . Тааа ,ако някой го пие , как го пие ?

# 609
И аз се интересувам от тази тема. Чудех се и за поставяне на ваксина, ама не знам дали не е късно вече.

# 610
Но-шпа не се пие при болки. Основната му функция е да спира контракциите на чеките тъкани, като матка, черва и т.н. Контракциите на матката няма как да ги усетите, но доктор може да ги види и усети. Газовете в червата също не ги усещате, но те са там, а червата са навсякъде около матката и ако има движение в тях, има и в матката.
Освен това но-шпа не вреди по никакъв начин нито на вас, нито на бебето и затова може да се пие дълги периоди от време. Аз го пия 3х2 от 3-та седмица, а вече съм почти 12-та. Около 14-та мисля да го сменя с магнезий.

Утрогестана освен, че може да спаси една бременност, има същите функции като но-шпа - омеква меките тъкани - матка, черва, пикочен мехур и т.н.
На мен утрогестан ми беше изписан, заради 2 предишни аборта. Не съм имала никакъв проблем. Просто лекарите се застраховаха, че ще успеят да запазят тази бременност. А всъщност аз го бях почнала още след овулация, за да си удължа цикълът, който е кратък и да успея да забременея.

За чаят от мента четох, че може да се пие, но в ограничени количества. Аз засега съм на липа.

Роси, моя проятелка сложи ваксина при първата си бременност и изкара цялата зима болна. Познай дали сложи при втората Grinning

# 611
Аз взимам само пчелно млечице за имунната система и пренаталния витамин (който има доста витамин Ц).
А с чайовете четох че билковите са окей (аз пия мента, лайка), ама не в големи количества, защото можело да стимулират контракции в първи триместър.

# 612
PrimaVera много полезно за мен благодаря Hug

Относно биозина аз го препоръчвам, при мен има ефект. Сега привършвам първата опаковка и пак ще си взимам, че малкото все мъкне сополи от някъде Neutral Face

# 613
Чаят от мента е един от малкото разрешени  по време на бременноста. Пий си с кеф!

# 614
Това го взех от друга тема във форума където беше коментирано пиенето на чай от мента. Информацията се намира в реда Масло от мента.
http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

Общи условия

Активация на акаунт