Майски щъркелови доставки 2021

• 37 700
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Постът ми не цели заяждане ( отдавна съм във форума и който ме познава знае, че аз такива постове нямам), но искам да попитам въобще не ви ли е страх от вируса и само при мен ли е този проблем. Никога ( освен през официалната карантина) не съм си стояла затворена вкъщи и съм гледала да съм в златната среда, но сега ми е много притеснено. Не мога да избегна болници и лаборатории, но ми се ще да успея да се опазя от почти всичко друго, предвид състоянието ми.

Аз някъде Април бях се побъркала от притеснения за Корона вируса. А и тук в Америка е страшно положението. Също мъжа ми е лекар - той е специализант хирург но представете си колко нямаха лекари щом и тях ги бяха сложили да се грижат за пациенти в интензивното болни от корона вируса. Той изкара няколко 24-часови смени, а аз през това време вкъщи умирах от страх, изпращах го на работа с рев и сополи, направо не можех да дишам от притеснение и щях тотално да се побъркам. Отделно той като се прибираше от болницата и ми разказваше много страшни истории.

Но напоследък доста се поуспокоих. Незнам каква е причината но поне тук вируса някак си не е толкова смъртоносен колкото беше в началото. Вече не са пълни интензивните отделения както бяха преди и взе да намалява смъртнотта. Аз училище си го карам онлайн, но мъжа ми е в болницата всеки ден - реших че ако трябва всеки път да се притеснявам просто ще стигна до лудница и някак си просто си казах че ще правя това което зависи от мен - нося си маската, пазя дистанция и се успокоявам че напоследък повечето хора които се разболеят го карат по леко отколкото в началото.

# 646
Момичета а на друга тема - при първата бременност имах зацапване и АГ каза без секс. Сега нямам, но пък притеснението си остана. На вас казвали са ви нещо АГ? Например по-добре да се изчака до втори триместър?

# 647
  • София
Не съм питала, толкова да нямам желание, че не е истина. 😂

# 648
  • София
Ооо аз питах Joy На мен ми каза, че няма проблем да правиме секс . Дори ми каза, че е възможно по време на секс да имам розово или кафяво зацапване ,било нормално.  Мен малко ме притесни това със запалването,  затова сега не правиме всеки ден , а през ден.  Blush

# 649
Момичета а на друга тема - при първата бременност имах зацапване и АГ каза без секс. Сега нямам, но пък притеснението си остана. На вас казвали са ви нещо АГ? Например по-добре да се изчака до втори триместър?
Ако нямаш болки, кървене или други състояния,посочени изрично от АГ-то,няма за какво да се притесняваш. На следващата си консултация,за да отдъхнеш-питай Simple Smile Либидото не е засегнато явно,а това никак не е маловажно Wink Само по- така,хмм,поо-(както казвам)софт 😁

# 650
Абе, някой друг да е отслабнал o.0 ???
Почнах бременността на 68.8, като едновременно почнах и Л-тироксин да пия, че ми беше малко високо TSH-то (около 3).
Миналата седмица (8ма) се теглих пак - 67.8 - това ок, все пак 1 месец не се бях мерила.
Сега обаче се измерих (9та), и съм 66.6 о.0. Вярно че миналата седмица рязко спрях въглехидратите (от диета на пица, чести тортички и като цяло сандвичи да ми гасят лошото, минах на зеленчукови манджи с много млечни и тук там месо), ама пак рязко ми се струва.
Иначе си ям, не повръщам, но апетита ми е горе долу на половина спрямо преди бременността.

Ок ли е това според вас, или да се притеснявам?

# 651
  • София
Аз съм отслабнала с 4 кг и много се радвам, защото и без това са ми в повече. 😀

# 652
Да, то и на мен де, ама Grinning Малко като unicorn pregnant lady се чувствам Grinning

# 653
  • София
Моите са доста повече от твоите. Ако успея сега да отслабна с още 2, 3 кг и да приключа бременността, както съм я започнала ще съм много доволна, ама да видим, живи и здрави само.

# 654
Привет момичета!
8+4 г.с чухме си сърчицето миналата седмица 🥰
Исках да попитам смятате ли за удачно да си купя от аптека някакви комплексни витамини за бременни? Нямам оплаквания, освен обикновената умора и гаденето сутрин.
Засега съм на Утрогестан и фолиева киселина.

# 655
Така и така сме на темата, какво е примерното ви меню засега?
Примерно какво хапвате делничен ден от сутрин до вечер и през уикенда?
Все си мисля, че преди във форума имаше такава тема за дневно меню, кой какво е хапвал, но сега не я намирам..

# 656
Ами аз съм на 1 купа мюсли с кисело мляко за закуска (микс от овесени ядки и едни chocolate chips), за обяд нещо готвено (бобче/леща/каквото има на пазара в обедното), и на вечеря основно зеленчукови манджи тип падладжани, пълнени тиквички, и т.н, и т.н.
Количествата ми са малки, и обикновено както нямам апетит, изведнъж прегладнявам Grinning Та в такива случаи ако няма манджа, ям сирене, кашкавали, ядки и такива работи.

А, и веднъж седмично - чийт дей с пица с пълнозърнест блат.

# 657
И аз съм минус 4 кг. до момента.
Меню нямам. Както писах по-рано ям предимно хляб. От време на време хапвам и нещо друго, но много рядко ми се случва.
Иначе плодове ям без проблем и по много.

# 658
Витамините - аз пия комплексни витамини за бременни още от юли някъде. Но тук само фолиева не съм и виждала, а и доктора ми беше казал да си взема витамини за бременни.

Килограмите аз съм си същите килограми които бях преди да забременея - около 72.5. Но съм чувала че първия триместър, някои хора отслабват. Така че и да отслабна малко, няма да се разсърдя. 😀 Аз когато бях бременна съм сина ми започнах от 58 кг и до края на петия месец бях качила + 5 кг, а до края на бремеността + 16. После много лесно ги свалих - даже не съм пазила диети. Винаги съм си била около 60 кг но миналата година спрях цигарите и резултата беше + 10-15 кг!!

Менюто аз нямам определено меню. Сутрин не мога да закусвам. По обяд хапвам саладка и каквото още намеря. Вечер - последната седмица почти всеки ден съм на таратор и дъмплингс. 😀 И нещо сладичко за десерт!

# 659
Аз гледам да не изпитвам силен глад, защото забелязах, че тогава много ми се засилва гаденето.Преди да забременея не закусвах и често хапвах нещо чак около 14ч,но сега ми е невъзможно. В момента месо не ям, както и яйца, определено не понасям нищо пикантно, не ми се яде сладко, а преди бях пристрастена. Хапвам малко зеленчуци, но и с тях не ми е много добре. Предимно се изхранвам с плодове, мюсли, солети и авокадо тост(без яйце, само черен хляб, авокадо, домат и сирене) и гледам всеки ден да си набавям поне малко сурови ядки. Старая се да ям често и по малко. Отслабнала съм около 1кг.

Общи условия

Активация на акаунт