Майски щъркелови доставки 2021

• 37 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте ,момичета !
Правили ли са ви "Дарсонвал" по време на бременност ?

# 661
  • София
Аз се изхранвам основно с варени яйца, пилешко, риба, салати, супи, сурови ядки, зеленчуци на пара. Имаше няколко дни, в които хапвах повече плодове, веднъж варени картофи и веднъж ориз и резултатът при кръвния тест беше глюкоза в кръвта 5,1, при положение, че досега на профилактични прегледи винаги захарта ми е била около 3,6-3,9. Така че ще си го карам нисковъглеродно.

# 662
  • София
Аз и преди съм писала, че не съм спряла изцяло въглехидратите. Даже почвам от време на време, ако много ми се дояде да си включвам нещо по-забранено. Цялостно гледам да не прекалявам с нищо, разбира се. По принцип от много време имам ли възможност вечерям рано. Сега започнах още по-рано. Обикновено между 18.00 и 18.30 съм приключила, а понякога и по-рано. Следя си захарта с глюкомер всеки ден. Целта ми е сутрин да е под 5.00 и в последно време е 4.8, 4.9, което е добре. Следя и след хранене как е.

# 663
Аз стартират 51,500кг. и не съм мръднала. Хапвам на два часа буквално, защото ако не ям и на мен ми се засилва гаденето. Повечето ям въглехидрати.. сладко не обичам, а тази не обич сякаш сега се засили още повече☹ За момента това ме спасява, надявам се когато мине този период да оправя храненето...
Днес в една пробна забелязах, че краката ми са станали доста воднисти и е започнал  да ми излиза целулит, а преди това нямах. Доста тренирах основно силово, а сега освен да повървя пеша нищо друго не правя, притеснявам се, може би след 3м ще пробвам йога за бременни.

# 664
  • София
KateWhite, и на мен по-сериозните тренировки ми липсват. В момента си позволявам малко тичане или кростренажор (максимум 45 минути дневно) и повечко ходене ( старая се да съм на 20000 крачки, но в лошото време не ми се обикаляше). И аз се замислям за йога или пилатес за бременни, но пък посещение на групови тренировки и общи съблекални в тези вирусни и коронавирусни времена ми се струва доста рисково. Освен да пробвам клипчета в домашна обстановка Thinking

sea.sea, ти си отличничка с храненето до късен следобед. Аз не съумявам да проявя такава дисциплина. Ако последното ми хранене е преди 19:30, после не мога да заспя от глад. Преди да забременея се хранех основно вечер с месо и салата, а през деня - най-много някоя сурова ядка или кисел плод. Сега се опитвам да разпределя порциите по-равномерно, но като цяло до обяд нямам апетит и това е...

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 22:33 от hatred

# 665
Аз в момента само се разхождам 30-40
минути. Имаме Пелотон вкъщи обаче много ме е страх да се кача. И аз си мислех за йога за бременни след третия месец обаче ще видим дали наживо или виртуално.

# 666
Да може би нещо онлайн. Като цяло залите са доста сериозен разносител на вирусчета.
Посъветвайте ме за храненето, ще се отрази ли негативно в последствие? Аз сега като прочета колко се ограничават дввойките по- горе и ми се плаче. Въобразявам ли си, че въглехидратите ме спасяват от това да не ми е лошо или наистина е така и другите които не приемат въглехидрати как се справяте с гаденето?

# 667
  • София
Хаха, ами просто го правя доста време преди да забременея и организимът някак си свиква. В повечето случаи не огладнявам. 😀

# 668
Мен не ми е било чак толкова лошо по принцип.
Просто апетит нямам, и съм много капризна в яденето, ама и сега си е така.Много ми се ядат свежи зеленчуци, и може би това ме спасява.

Иначе и аз не съм на пълна нула въглехидрати все пак - закуската ми си стои, а и на нещата освен най-ясните (бяло брашно, захар, ориз, картофи), не се вманиячавам да им чета състава. Просто повече зеленчуци ям, и ако случайно има зърнено (булгур, черен ориз, етц), гледам да не ми е основното.

# 669
  • София
Другото, което се сещам сега, че правя е, че по-често си поръчвам храна или си вземам готово ядене. Хич не ми се занимава дя готвя, ама изобщо... 😂

# 670
  • София
KateWhite, и при мен нисковъглехидратният режим е от поне 10 години и явно тялото ми се е адаптирало. В началото на бременността пробвах да хапвам повече плодове, ориз и картофи, но видях скока на кръвната захар и веднага се дисциплинирах. Ако организмът ти реагира толерантно на консумацията на въглехидрати и глюкозата ти е в разумни граници, не виждам причини да се ограничаваш. Повечето бременни според мен се хранят основно въглехидратно, просто такива като мен, които са си прецакали метаболизма от много диети и режими нямаме избор. Hug

# 671
Другото, което се сещам сега, че правя е, че по-често си поръчвам храна или си вземам готово ядене. Хич не ми се занимава дя готвя, ама изобщо... 😂

Ох и на мен последните две седмици въобще не ми се занимава да готвя и все поръчвам нещо. 😂 Единственото нещо дето намирам сили да направя е таратор. 😀

Аз въглехидратите се опитвам да ги ограничавам но това е още от преди да забременея. Ние хляб не ядем, картофи, паста и ориз - много рядко. Пицата си е поръчвам с тесто от карфиол. Обаче сладкото ми е голяма слабост - от шоколади и десерти си набавям всички въглехидрати. 🤦🏼♀

# 672
Благодаря ви, прекрасни хора

# 673
Аз вчера малко се филмирах Sad
Ходих да се запиша по каса, при лекарката, която моята ми препоръча, и пак ме гледа.
Всичко беше наред, видяхме пулс, но ми го измери същото (дори малко по-малко) спрямо това дето ми казаха миналата седмица (на 8+4 ми казаха 2 см, а вчера на 8+3 - 1.93 см).
По принцип се успокоявам, че моята лекарка ме гледа на много модерен ехограф, а уреда вчера беше средна работа, ама все пак навивам филма (dull).

Ще ме гледат пак на 28ми, така че тр да се стегна до тогава.

# 674
Как вчера си 8+3, а преди това  8+4 🤷🏼♀
Стандартно има значение от ехографа така, че според мен нямаш основание за притеснение.

quote author=thelastmoan link=topic=1245941.msg41544940#msg41544940 date=1602602669]
Аз вчера малко се филмирах Sad
Ходих да се запиша по каса, при лекарката, която моята ми препоръча, и пак ме гледа.
Всичко беше наред, видяхме пулс, но ми го измери същото (дори малко по-малко) спрямо това дето ми казаха миналата седмица (на 8+4 ми казаха 2 см, а вчера на 8+3 - 1.93 см).
По принцип се успокоявам, че моята лекарка ме гледа на много модерен ехограф, а уреда вчера беше средна работа, ама все пак навивам филма (dull).

Ще ме гледат пак на 28ми, така че тр да се стегна до тогава.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт