Майски щъркелови доставки 2021

• 37 897
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Тeɣa, разбирам те много добре!  Много се надявам този път също да се получат нещата и да гушкаш бебче!  Бъди позитивна и силна! 
А знаеш ли причината за неуспешните бременности?
Предполагам, че в 8г.с имунитета ми решава, че трябва да се бори срещу новото попълнение. И макар имунологично всичко да ми е ок, нещо не е ок. Т.е имунологичните са идеални, щз в норма, терапия с Фраксипарин, Утрогестан и т.н... Но нещо се случва. Гледах веднъж лекция на д-р Сигридов и той намекна, че 8-9 г.с са адски важни и тогава може да се появи проблем, но за жалост не уточни какъв и какво би трябвало да се изследва. С д-р Арабаджикова имаме съмнения (между другото аз ги имах преди тя да ги спомене, затова и говоря в мн число), че нещо на плацентата не и достига и от там е проблема. И колкото и да плюх, че са ми изписали със синът ми инжекции за онкоболни, явно наистина такава ми е нужна организма ми да приеме бебето. Защото ей така от никъде в 7-8 г.с прокървявам. И при преглед бебето е ок, няма отлепване на плацентата... И както е ок, така в 9г.с чувам 'ами в 8 г.с е спряло да се развива'... Но сега просто се старая да не го мисля много. Каквото стане. Аз каквото мога и до колкото мога правя, но е Божа работа какво ще стане.

# 466
Така, да разсея малко притисненята ви и да ви люшна в друга посока Sparkling Heart
За момичетата от София, къде ще се записвате на ЖК? С предната бременност бях при д-р Ташков в МЦ Сердика, условията в центъра са ужасни, точно като от соца, остаряла техника и т.н., но аз държах на доктора, после той ми прави секциото в Надежда. Той само изражда в Надежда, но не води ЖК там.
Сега до първата фетална (10-12 гс) ме следи репродуктивния специалист от Надежда, но после трябва да се ориентирам. Хем искам пак при Ташков, хем не искам Сердика, там в едно тясно коридорче чакаме по 30 бременни за преглед, понякога по 2-3 часа, а с този Корона сега сигурно чакат отвън на студ и дъжд. Мисля да избера пакет ЖК в Надежда, но за секциото пак Ташков и да не стане конфузно, в една и съща клиника съм се следила при един доктор, а пък друг поема финалната права Rolling Eyes

# 467
Тeɣa, разбирам те много добре!  Много се надявам този път също да се получат нещата и да гушкаш бебче!  Бъди позитивна и силна! 
А знаеш ли причината за неуспешните бременности?
Предполагам, че в 8г.с имунитета ми решава, че трябва да се бори срещу новото попълнение. И макар имунологично всичко да ми е ок, нещо не е ок. Т.е имунологичните са идеални, щз в норма, терапия с Фраксипарин, Утрогестан и т.н... Но нещо се случва. Гледах веднъж лекция на д-р Сигридов и той намекна, че 8-9 г.с са адски важни и тогава може да се появи проблем, но за жалост не уточни какъв и какво би трябвало да се изследва. С д-р Арабаджикова имаме съмнения (между другото аз ги имах преди тя да ги спомене, затова и говоря в мн число), че нещо на плацентата не и достига и от там е проблема. И колкото и да плюх, че са ми изписали със синът ми инжекции за онкоболни, явно наистина такава ми е нужна организма ми да приеме бебето. Защото ей така от никъде в 7-8 г.с прокървявам. И при преглед бебето е ок, няма отлепване на плацентата... И както е ок, така в 9г.с чувам 'ами в 8 г.с е спряло да се развива'... Но сега просто се старая да не го мисля много. Каквото стане. Аз каквото мога и до колкото мога правя, но е Божа работа какво ще стане.
Дай Боже да стане!  От сърце ти го пожелавам. ♥

# 468
Така, да разсея малко притисненята ви и да ви люшна в друга посока Sparkling Heart
За момичетата от София, къде ще се записвате на ЖК? С предната бременност бях при д-р Ташков в МЦ Сердика, условията в центъра са ужасни, точно като от соца, остаряла техника и т.н., но аз държах на доктора, после той ми прави секциото в Надежда. Той само изражда в Надежда, но не води ЖК там.
Сега до първата фетална (10-12 гс) ме следи репродуктивния специалист от Надежда, но после трябва да се ориентирам. Хем искам пак при Ташков, хем не искам Сердика, там в едно тясно коридорче чакаме по 30 бременни за преглед, понякога по 2-3 часа, а с този Корона сега сигурно чакат отвън на студ и дъжд. Мисля да избера пакет ЖК в Надежда, но за секциото пак Ташков и да не стане конфузно, в една и съща клиника съм се следила при един доктор, а пък друг поема финалната права Rolling Eyes

Здравейте, т.е. искате да се следите само в Надежда и само накрая друг доктор да изроди бебчето, ако правилно разбирам? Аз лично не смятам, че е проблем, в крайна сметка най-важно е вашето спокойствие и вие да се чувствате сигурни. Аз не бих имала притеснения да кажа на лекаря от ЖК в Надежда във вашия случай, че да кажем сте избрали същия лекар, който ви е бил и при първото раждане. Не се натоварвайте излишно.

Аз също съм се ориентирала към Надежда, но в момента съм далече от 12-та седмица. Нямам търпение вече за втория ми преглед, че на първия не се видя кой знае какво - освен, че има плодно сакче и малко бяло тяло в него, но беше толкова малко, че дори не можеше да бъде измерено, а бях на около 2 седмици след закъснението на цикъла. Плодното сакче беше около 5 см. (поне така пише на снимката)

# 469
Здравейте,
искам да споделя щастието си днес имаме пулс 138 и 7мм бебче, което е точно толкова колкото трябва 6седмици и 4 дни. Heart

# 470
Аз също ще избера 'Надежда', но този път д-р Арабаджикова. Не защото не съм доволна от д-р Димова, напротив, но д-р Арабаджикова има и частен кабинет и при едно затваряне отново ще е по-лесно. Понеже Март-Април прегледите в Надежда бяха кът, а до Димова изобщо не успях да се добера. Обмислях и д-р Богданова / Токуда. Но това преди да посетя Арабаджикова.

За мен е много важен АГ. Не ме притеснява и в селска болница да ида, стига АГ да го заслужава и да му имам доверие.

Снощи бях в Надежда на спешен и прикл за 20 мин с преглед и купуване и биене на инжекция. Независимо, че беше 20ч и манипулационна работи до 19:30. На касата бяха много мили да ми кажат да отида сега, а да не чакам до утре за инжекцията.

# 471
Здравейте,
искам да споделя щастието си днес имаме пулс 138 и 7мм бебче, което е точно толкова колкото трябва 6седмици и 4 дни. Heart

Чеситоо! И аз нямам търпение за този момент. А, може ли да попитам седмиците как ви ги броят от началото на последния МЦ или? Тъй като реално седмицата на последния МЦ би трябвало да е нулева, а и следващата след нея не е много сигурна така да го кажа. Пък и аз съм с по-късна овулация и затова си махам от броенето така да го кажа 2 седмица Grinning но до сега съм била само веднъж на лекар и предполагам, че на следващия преглед ще имам по-голяма яснота, което е след няколко дни.

# 472
Скрит текст:
Здравейте,

Чеситоо! И аз нямам търпение за този момент. А, може ли да попитам седмиците как ви ги броят от началото на последния МЦ или? Тъй като реално седмицата на последния МЦ би трябвало да е нулева, а и следващата след нея не е много сигурна така да го кажа. Пък и аз съм с по-късна овулация и затова си махам от броенето така да го кажа 2 седмица Grinning но до сега съм била само веднъж на лекар и предполагам, че на следващия преглед ще имам по-голяма яснота, което е след няколко дни.

Кажи кога е датата на последния ти цикъл?

# 473
Loving_Caliber, сигурно имаш предвид че сакчето е било 5 мм. 5 см е огромен сак Grinning

Аз лично за лекарите нямам никакви скрупули. Ако на мен ми е ОК и се чувствам спокойна, все ми е тая дали някой ще ми се нацупи или не.
Моят доктор сигурно ще се цупи, че няма да ме изражда, ама аз искам свеж екип на раждането, а не някой който е бачкал цяла нощ/ден и не знае къде се намира. Тъй че докторите да си гледат работата.

Денят на последният МЦ е ден 0 за бременността. Ако е бил вторник, то всеки вторник влизате в нова седмица.

Аз за моите страхове няма да разказвам, че Стивън Кинг ще вземе да открадне някоя идея и да стане още по-богат на мой гръб.

# 474
Ох, ами може и да не съм разчела правилно Grinning Направо ще приложа снимката. Просто и самия преглед беше набързо и непланувано, подари зацапване и бях при рандом лекар така да го кажа. Иначе последния ми МЦ беше на 15.08. Според мен съм забремняла след половите отношения в края на август, началото на септември.

# 475
0.99 см е, тоест почти 1 см.
Долу вдясно на снимката. Това горе са настройките на ехографа Grinning

# 476
  • София
Да се включа и аз по темата за следенето. До сега бях на два прегледа в Щерев и то защото първият беше да потвърдим бременността, вторият да видим сърдечната дейност.Моя близка приятелка,която доста знае за различните АГ,ми сподели че Щерев нещо им куца (аз и не смятах да се следя там,някак много на конвейр ми се стори и даже телефона не си даде лекаря,може би защото е било още рано). Та от тази седмица търсех къде да се запиша, защото ми е много притеснено, никакви изследвания още не са ми пускани, сега завършвам 8 седмица (в понеделник бях 7+3). Моята приятелка ми препоръча св.Лазар, но нещо доста скъпи са им пакетите, и прочетох лоши коментари. Имах и добри отзиви от една друга приятелка за д-р Искан Хасан в СофияМед, и си записах час при него за другата седмица. Мисля да запиша и за ранен скрининг в Надежда.
По темата с притесненията, постоянно си мисля дали всичко е наред, не съм имала никакви зацапвания. Тези дни не ми се гади толкова много като преди, гърдите не са ми толкова напрегнати, но се появи друга остра болка, само в едната гърда и сега се чудя какво е, нормално ли е...но и спя на една страна върху нея.

# 477
"Вита" също имат добра база и добри АГ. Пролетта там ходех, после и кюртажа ми беше там и останах доволна от гинеколозите.

Щерев не ми допадат още от едно време. При първия ми преглед повече аз говорех д-р Начев какво изписва (все едно колкото и добър АГ да ме преглежда ще разбере всичко за ЩЗ), копираха ми всички документи от ендокринолога, но не ми обърнаха внимание на тримбофилията. След това и др неща се случиха. Моя мъж никога няма да ми даде кракът ми да стъпи там.

# 478
Аз на Щерев не им харесвам това, че правят БХС без лиценз.
За момичетата с проблемна бременност, кървене и тромбофилии препоръчвам д-р Иван Вецев от Шейново. Следи вече няколко мои приятелки и познати, с доста проблеми бременности и са супер доволни.
Даже и мен ме консултира дистанционно по телефона по време на техните часове.

Препоръчват го и по другите теми из форума.

# 479
*PrimaVera* Благодаря за пояснението, знаех си, че нещо не съм разбрала Grinning хаха.

Hara_8 аз познавам няколко човека раждали в Щерев, по принцип едната позната беше с инвитро и дори роди нормално. Като цяло двете момичета, които познавам бяха доволни. Но лоши коментари винаги ще има.

Отоносно Св. Лазар имам колежка, която преди 3 месеца роди там. Самата тя спомена, че не е останала доволна на 100%, а пък раждането и е излязло 3000 лв. Малко преди да роди (секцио) в Св. Лазар, е лежала 4 дни за задържане в Токуда и каза, че от Св. Лазар са и казали "след като сте лежали в Токуда за задържане защо не останахте там да раждате" и това в деня на раждането и...доста тъпо и непрофесионално изказване смятам, предвид дадената сума.

Общи условия

Активация на акаунт