Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 806
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Има справочник за София за миналата година - на страницата на Веди.

# 106
За София с 30 т. Гимназията за кранисти. Обяснява ми един познат, че всъщност те били търсени и със заплати над 2000лв. Та, с щерката редовно се бъзикаме, че има краен вариант.Blush

# 107
  • София
Момичета много сте полезни, благодаря за всичката информация, която споделяте Flowers Bouquet.
Днес се свързах със сестрата на личния лекар на дъщеря ми. Уведоми ме, че заради извънредната обстановка към момента няма да се издават здравни-профилактични карти. Следвало да се знае това нещо и от учителите и да не изискват.
На щерката ваканцията мина и минава горе-долу лежерно.
Отметна задължителната литература и почна спокойно да си чете Стивън Кинг - гледам и други набори го харесват Rolling Eyes Взе ниво В.1. по английски език - интензивен курс целият юли месец.
Иначе и нея страшно много я мързи, може цял ден да е на телефон, компютър, ТВ ..... Деца из квартала няма много-много, излиза основно с мен вечер Persevere

# 108
# 109
  • София
Препоръчайте книга на Кинг, подходяща за тяхната възраст. Чела съм негови, от по не страшните, харесвам го, но се отказах да чета страшните му книги, че много ми влияят (този човек знае как да влезе в съзнанието по един тънък начин).

Видяхте ли препоръките на МОН? Нищо изненадващо май. Сега чакам вече инфо и от самите училища за организацията.

# 110
Здравейте,
И аз да се включа в темата, макар и рядко да пиша. Моят син не е по четеното. До преди година имах щастието да прочита голяма част от задължителната литература, но тази не. Запънал се е и не иска. Имам много големи притеснения през какво ще премина аз тази учебна година не той. В края на зимата потвърдиха, че е със дислексия и сега посещава веднъж седмично психолог. Искам да попитам дали в темата има и други младежи като него. Разбрах, че на НВО ако представим документ за това ще има удължаване на времето. Не мога да намеря повече информация за това и ще съм благодарна ако някой сподели.
По въпроса за уроците, миналата година ходеше на уроци по математика в един учебен център и бяхме доволни, но при смяната на срока и смените само той от групата остана в различна смяна и вторият срок остана без уроци. Затова намерих учителка, която живее на близо и ще му преподава по математика. По БЕЛ също мисля да ходи самостоятелно.

# 111
  • София

Погледнах ги. Същите са като на набор 2006 с изключение на "Хайдути", но то се знаеше.

# 112
Синът ми прочете на Стивън Кинг
1.момичето което обичаше ТомГордън
2. От Особени сезони - Надеждата на вечната пролет ( изкуплението Шоушенг)
3. Няколко сборника с разкази - Нощна Смяна, другите не помня.
4. Кристи
5. Почна Четири след полунощ, но не му потръгна

# 113

Днес се свързах със сестрата на личния лекар на дъщеря ми. Уведоми ме, че заради извънредната обстановка към момента няма да се издават здравни-профилактични карти.

Нашата ЛЛ издаде.

# 114
Здравейте,
... Имам много големи притеснения през какво ще премина аз тази учебна година не той. В края на зимата потвърдиха, че е със дислексия и сега посещава веднъж седмично психолог. Искам да попитам дали в темата има и други младежи като него. Разбрах, че на НВО ако представим документ за това ще има удължаване на времето. Не мога да намеря повече информация за това и ще съм благодарна ако някой сподели...

На първо четене намирам тази статия , но съм сигурна, че има информация в официални страници на МОН, РИО или други институции.

# 115
  • София
MianaNia,
поне фризьорския дръж под око Joy

# 116
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile)

Мисля, че даже с част от вас се познаваме отпреди хиляда години от отчетните 2007 Simple Smile) но съм позабравила.

Явно не съм сама в терзанията си с този седми клас, попрочетох тази и предната тема, хаха. Отлагах, отлагах, но е време да хвана нещата в ръце, че ей го къде е 15 септември.

Имам следния въпрос - някои съученички на дъщеря ми вече са ориентирани къде почват уроци по математика и БЕЛ. Вие записали ли сте ги? Групови или частни уроци? И препоръки, ако може... може и на лс

Ох, имам към хиляда други чудения, но ги изтрих, едно по едно Simple Smile

# 117
Предполагам, че ще търсите нещо, което да Ви е удобно. В квартала Ви или близо до училището.

# 118
  • София
Препоръчайте книга на Кинг, подходяща за тяхната възраст.

Препоръчвам Simple Smile
1. Очите на дракона - самият Кинг я е писал за едно от своите деца; книгата е по-скоро детска, но не  и прекалено детска, приключенска мога да я определя
2. Талисманът - тип куест, главният герой е дете, което тръгва да търси лек за болната си майка; поучителна мога да нарека книгата
3. Живата факла (или другото й заглавие: Подпалвачката) - това беше първата книга на Кинг, която прочетох на 13 години и оттогава заобичах автора.
4. Институтът - моят син я чете в момента и е страшна заинтригуван; главният герой е момче и пак, като в Талисманът, поставени са много житейски въпроси.
Това е на първо време. Има и други, разбира се, но като за начало да се пробва дали авторът ще се хареса или не, са напълно достатъчни.

Здравей, Phil Simple Smile
Записала съм моето момче в школа от тази година. Препоръка не мога да дам на този етап, тъй като не са започнали все още и нямам лични впечатления, но много хора са ги избрали за подготовката на децата си за НВО и мисля, че ще е добре.
Изборът между школа и частни учители трябва да е обусловен от самото дете и неговите потребности.
А и локацията не провежданите уроци също не е без значение.
Личното ми проучване за школи в София показа три много добри за подготовка - Регалия, Междучасие и Академия за отличници Елит. Сигурно има и други, но се спрях вече и не съм проучвала повече.

# 119
  • София
_re_ge, Kally May, , благодаря за препоръчките. Ще ги потърся и лансирам с надеждата да му харесат.

Аз съм записала синът ми в Регалия по МАТ и БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт