Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 816
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря за насоките, ще прегледам. Аз имам ужасен спомен от моите частни уроци, а при Ники досега различни неща са сработвали - понякога е супер в група, понякога по-добре й се е получавало с лични уроци. Зависи и от преподавателите. Малко на интуиция ще е и сега

P.S. Да, като локация е удобно да е в или с комуникация с центъра

# 121
Препоръчайте книга на Кинг, подходяща за тяхната възраст.

Препоръчвам Simple Smile
1. Очите на дракона - самият Кинг я е писал за едно от своите деца; книгата е по-скоро детска, но не  и прекалено детска, приключенска мога да я определя

3. Живата факла (или другото й заглавие: Подпалвачката) - това беше първата книга на Кинг, която прочетох на 13 години и оттогава заобичах автора.

О да, добре че го спомена... и тези двете е чел но преди две години... особено първата  много го впечатли.

Благодаря за Талисманът, намерих яв читанка и му я пращам.

# 122
  • София
От по-новите за тийнове бих препоръчала Институтът, могат да се идентифицират с героите, нищо че на мен не ми е в топ, ама аз генерално последните на Кинг много не ги харесвам.

# 123
  • София
Аз много харесвам книгите на Стивън Кинг, но когато свърших последната преди няколко години се зарекох да приключа с него. Сега се чудя, дали да подхвана тези, които споменахме Thinking

# 124
Зачудих се как ще се отразят насоките на МОН на ползването на помещения в училищата от външни школи. Като оставим настрана препоръката за ограничаване на отдаването на училищната база под наем, някой ще трябва да чисти и дезинфекцира. А за това трябват пари и персонал.

# 125
  • София
Зачудих се как ще се отразят насоките на МОН на ползването на помещения в училищата от външни школи. Като оставим настрана препоръката за ограничаване на отдаването на училищната база под наем, някой ще трябва да чисти и дезинфекцира. А за това трябват пари и персонал.
Хм, не се бях замисляла Thinking.
Междучасие си провеждат курсове в Първа АЕГ.
Аз лично нямам нищо против таксата да е повишат малко и тези пари да отидат за дезинфекция, отколкото да ги набутат по разни непригодни за целта офиси и помещения или още по - лошо да ги направят он лайн.
Ще по живеем, ще видим как и какво ще измислят за курсове.

# 126
  • София
Според мен самите школи би трябвало да се погрижат за това. Опасявам се, обаче, че тези препоръки от МОН и най-вече частта с “училищата сами да си изготвят мерки” няма да доведе до нищо - керванът ще си върви и кучетата ще си лаят, както досега и едно флаконче дезинфектант на входа ще изчерпи отговорността, колкото да замазва очите на евентуални проверяващи и на родители. Дано не съм права.

# 127
  • Пловдив
Моят син започна с уроците по бел. От понеделник стартира и математика. Нищо не е прочел. Мързи го толкова много, не знам как ще я караме тази година.
На урока беше с маска. Казва, че щял да се издуши. Sad

# 128
  • София
И аз това си мислех - те сапун нямат в училищата, някъде даже и топла вода няма.....ще има само замазване на положението.
Иланг, много рано с курсовете почвате.  И моя син го записах в Регалия. Колебаех се между Регалия, Междужасие, Веди и Софроний. Но за Регалия най - добри отзиви четох откъм организация, което ми наклони предпочитанието.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 21:44 от Home raider

# 129
Предстои да видим как ще ни организират в училище. Аз се подготвих с маски с филтър. За синът ми взех тази
https://mazestyle.com/maski/133-triplastova-zasshitna-maska-za-m … aze-pro-mask.html,
за дъщеря ми тази https://mazestyle.com/maski/148-triplastova-zasshitna-maska-za-m … aze-pro-mask.html
Ще им наслагам дезинфектанти и мокри кърпи.Относно хигиената, друго не знам какво да направя.

За книгите, мисля че Стивън Кинг е висока топка все още за синът ми. Всъщност не знам, не съм му го предлагала. Последното, което започна да чете, но така и не довърши е Хари Потър, а уж му беше интересен..Но и аз не съм от много настоятелните. Нямам спомен някой навремето да ми е казвал, какво да чета. Имахме библиотека на двете стени от хола и сама си избирах книги.

Обадиха се от школата, в понеделник ще има входни нива. Интересно ми е какво ще покаже. Подозирам, че ще му резнат крилцата.В училище е с пълни шестици за 5 и 6 клас, но досега не е бил оценяван от външна страна.Като че ли е малко притеснен щом сам се прибира да решават задачи с баща му.

# 130
  • София
Home raider

Школа Вега😂

# 131
  • София
Веди - извинявам се.

# 132
  • София
Помайтапих се, надявам се не се засягаш.
Но Вега си звучи дори по-модерно, вегански 😁
Аз също бъркам школата с частното училище по немски, май е Веда.

По темата за Кинг, аз го харесвам, макар и да не съм му някакъв върл фен.
И преди година-две моя дивак ми “гепил” книгата и се зачел. Стана ми приятно, че посяга и към по-зряла литература, не детски книжлета, но уви от тогава не съм го виждала да чете Кинг.
За сметка на това препрочита фентъзи поредицата Боговете на Олимп, а задължителната литература на Бай Ганьо запецна до средата и реших поне разказите да прочете и сега го гоня като империалист, но с 300 зора прочита някой и друг разказ.

# 133

Обадиха се от школата, в понеделник ще има входни нива. Интересно ми е какво ще покаже. Подозирам, че ще му резнат крилцата.В училище е с пълни шестици за 5 и 6 клас, но досега не е бил оценяван от външна страна.Като че ли е малко притеснен щом сам се прибира да решават задачи с баща му.

А каква е целта на предварителната  подготовка за входно ниво за школа? При нас, тези входни нива са за определяне на групите и би било безмислено ако попадне в група за която не му достигат силите.

# 134
  • София
Аз също се чудех между частни уроци и школа и се спрях на първото. По български език целият август веднъж седмично имат онлайн разговори и коментари на материала от шести клас. Госпожата й дава по 1-2 теста за домашно.

Общи условия

Активация на акаунт