Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 849
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • у дома
Извинявам се за любопитството, но матурата по чужд език, която не е задължителна какъв точно бонус дава на децата за да решат по желание да се явят на нея?
Моето е от тези,които доброволно искаше да държи НВО по АЕ-добре че го махнаха тази година.За нищо не му трябваше,но искаше-даже момичетата от нашия набор ме бъзикаха,че ще го дават по телевизията като единствения доброволно явил се на този изпит-обаче се оказа,че има и други такива желаещи...

# 151
О, да...и ние искахме да ходи на НВО АЕ, доброволно, за да видим как ще се справи на друго място извън школата Simple Smile)) В общи линии ми помогнаха да реша дали искам или не да отиде, като го отмениха изцяло Simple Smile

# 152
  • София
И моя син миналата година щеше да се явява на изпит по АЕ, но когато разбра, че е само той се отказа.

# 153
  • София
Ей, не го направиха петък и понеделник това НВО ... добре изглеждаше да е така.
НВО по чужд език между двата изпита... голям стимул да се явят, няма що.
Наборката се позиционира в къщи:
 "...толкова много ми беше домъчняло за вкъщи... много ми се ходи и на училище, липсва ми,... може ли да изляза, ако има с кого... (т.е. още първия ден в София) Joy
Школите започват за нея другата седмица. Най-накрая завърши Немили-недраги (прочетено е всичко задължително, но на санитария минимум), до петък релакс и ще си е с нейните книжки, събота и неделя ще се проверяваме по БЕЛ.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 07:20 от Desem

# 154
  • На морето!
И на мен ми харесваше повече старото предложение за дати, първо, че бяха в петък и понеделник и второ- бяха по-рано от окончателните.

Моят син съвсем ваканционно го раздаде накрая на ваканцията. Тренира, излиза, играе на ПС и чете съвсем малко. На входните нива ще му се доплаче, не знам на какво се основава това негово спокойствие.

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тренира... играе... а нашия иска на екскурзия да ходи. тази година бил пропуснал, затова ако може да го запишем за две. да компенсира пропуските.
изпитите кучета ги яли.

# 156
Минаха входните нива към школата. Положението е обнадеждаващо Simple Smile Изненадата, е че без никакъв преговор по бълг.език е показал една идея по-висок резултат от математиката, която мислех, че е по-силната му страна.
Ще купувам слънчеви очила Simple Smile поредните, но такава ни беше уговорката. Дано поне да оцелеят повече време.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 09:46 от vox

# 157
  • София
https://www.24chasa.bg/Media/2020/08/31/98242869-3082-4180-a000-39d0eee01cef.pdf

Момичета, имайте предвид тази заповед като записвате децата на курсове. Явно школите ще продължат дистанционно, а не присъствено и е много важно как са се справили школите пролетта. Аз мога да кажа за Регалия - чудесно обучение и прекрасно организирани пробни изпити в тяхната платформа. В нашата тема имаше недоволни от Междучасие, даже доколкото си спомням май и не получиха някои резултатите от последния пробен изпит.

# 158
От както Дидева пусна вчера заповедта на министъра, се чудя и аз за школите и разпитвам как протичат заниманията. Уви, стаята е много малка, по 8 деца са , без маски, дори и преподавателката. Няма как да са на 1.5м отстояние, но и дълбоко се съмнявам, че ще са дистанционно. Стои малко отворено това условие в заповедта и мисля, че всеки ще действа по усмотрение.

# 159
  • София
Стои малко отворено това условие в заповедта и мисля, че всеки ще действа по усмотрение.

Не мисля, че ще могат да действат както си решат. Особено ако са провеждали онлайн обучение пролетта, нямат причина и основание, за да кажат, че не могат да го организират. Още повече, че май в Насоките (но може и на друго място да съм чела) препоръчват училищата да не отдават стаи под наем за други дейности, а поне в София големите школи са по училищата.

П.П. Не видях, че Дидева я е пуснала извинете. Но защо ли се учудвам като е ясно, че тя е добрата фея на този подфорум "Образование" Simple Smile

# 160
  • София
Да ви почерпя за вече официално тийн от днес Simple Smile
Дано му е успешна тази година!

# 161
Конкретно в нашия случай, школата е извън училище и нямаше онлайн обучение след 13.03. Обаче за отделни деца,  онзи ден се разбра - на първото очи в очи занимание, е имало обяснения в месинджър през това време...

# 162
  • София
Kally, да ви е жив и здрав тийна. Да има щастливо детство и една много успешна година. Весел празник 💐
И аз се чудя относно провеждането на курсовете, защото Междучасие е в Първа АЕГ. Ние лично сме доволни от онлайн обучението по БЕЛ. Ако преминат към такова от школата се надявам и от математиката да останем доволни. Ако ли не ще разчитам на нашия частен учител.

# 163
Kally May, да бъде здрав и изпълнен с желание за подвизи на всички фронтове - учебни и извънучебни!

Нашите деца (не сме в БГ) от утре започват присъствено, та поне началото ще е поставено. Не знам как ще го накарам да обуе дълъг панталон и затворени обувки на тези температури.

# 164
  • София
Kally May, да е здрав и успешен тийна. Весел празник днес.

Оф, това с дистанционни школи хич не ме радва. Ние сме в Регалия, сега в събота е входният тест и РД, да видим какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт