Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 870
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Ще изветрей бре, високооктанов, поне 90°-половината за маската, половината ще го надишат-тъкмо ще им се отворят и ушите да слушат в часовете Stuck Out Tongue Winking Eye
с тая мокра маска как ще стои след това цял ден? Sad

# 196
  • София
Имате ли впечатление от часовете по БЕЛ в Междучасие при Божидар Георгиев?

Kally May честит рожденик!
Този преподавател е на голямата щерка в училище класен и децата го обожават. Същевременно е взискателен!

# 197
  • София
Преди малко разбрах, че школата ни започва онлайн съгласно заповед на здравния министър. Направо ми иде да си оскубя къдриците

# 198
  • София
Преди малко разбрах, че школата ни започва онлайн съгласно заповед на здравния министър. Направо ми иде да си оскубя къдриците
Коя е вашата школа?

# 199
  • София
Току що гледах новините. Ще има изолатори в училищата за децата, които проявят симптоми на коронавирус🙄. В 119 - то вече имат 3.

# 200
  • София
Току що гледах новините. Ще има изолатори в училищата за децата, които проявят симптоми на коронавирус🙄. В 119 - то вече имат 3.
Е, как така и изолатори?

# 201
  • София
В 119 - то са пригодили лафката, будката на охраната и кабинета на сестра.
Непрятното в цялата тази работа е, че ако някое дете, особено от по - малките прояви симптоми,  то със сигурност ще се намери поне едно, което ще започне да му се подиграва и както каза един психолог може и прякор да му лепнат.
Но не без известният директор каза, че болните деца ще прекарват не повече от 5 - 10 минути в тях, докато дойдат родителите да си го приберат.

# 202
  • София
Коя е вашата школа?
Тази, на Елмира Йонова. Аз до миналата година не бях чувала за нея, но, след препоръки от няколко човека, записах младежа там

# 203
Коя е вашата школа?
Тази, на Елмира Йонова. Аз до миналата година не бях чувала за нея, но, след препоръки от няколко човека, записах младежа там

Доволни ли сте от обучението в школата от миналата година? Аз също чета добри отзиви за нея, но някъде споменаха, че са доста големи групите, по 21 или 23 деца, мисля.Може би в това е проблемът.

# 204
Може би не сте попадали на насоките за работа в системата на училищното образование, публикувани миналата седмица.
А. При наличие на един или повече симптоми при ученик (повишена телесна температура, кашлица, хрема, задух, болки в гърлото, умора, мускулни болки, гадене,
повръщане, диария и др.):
Първоначално поведение
- Ученикът се изолира незабавно в предназначено за такъв случай помещение, докато не се прибере у дома.
- На ученика се поставя маска, съобразена с възрастта му.
- Незабавно се осъществява връзка с родителите/настойниците и се изисква да вземат
ученика, като се съобразяват с необходимите превантивни мерки (носене на маски за лице,
използване на личен транспорт при възможност).
..................................

Караулката на г-н Стаматов е впечатляваща.Simple Smile Чух в новините, че явно повлиян от коментарите по нейн адрес, е решил да обособи още помещения за изолация.

Идеите, предлагани в две други столични училища, ми се струват по-приемливи.
Скрит текст:
Директорът на 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин", където учат около 550 деца, Емилия Иванова е решила в нейното училище за изолатор да бъде обособено 50 кв.. помещение близо до входа на училището на първия етаж, което в миналото е било книжарница, а преди това и класна стая. "Ще бъде оборудвано така че да може децата да се чувстват уютно там и с тях ще има някой със сигурност. Те няма да бъдат като затворници там в някаква клетка. Аз не мога да си представя, че ще затворим едно дете някъде самичко да чака родителите си," добавя пред "Капитал" Иванова.

Забелязва се проблем с по-големите двусменни училища, които по принцип се борят с недостатъчна материална база. Директорката на 22 СЕУ "Георги С. Раковски" Елена Кърпачева обяснява пред "Капитал", че училището, в което учат 1630 деца, няма нито едно свободно помещение, в което да може да се обособи изолатор. В момента тя обмисля идеята в такова помещение да превърне някой от слепите коридори на училището чрез допълнителна конструкция. За нея е е важно мястото да не е на показ. "На мен малко ми стои не добре чисто психологически едно дете, което е болно, да го сложа в портиерната или някъде на показ, защото на такова място ще го гледат, а утре ще го заобикалят. Аз като психолог не го одобрявам това," добавя директорката. Тя критикува и идеята за специален изолатор, защото според нея това ще накара децата да се чувстват като дамгосани. В 22-ро СЕУ с изолираните деца ще остава медицинско лице или учител - според обстоятелствата.
Но за това си има отделна тема във форума, даже две, така че спирам дотук.

# 205
  • София
jennyb, доволна съм като цяло. Минусът е големия брой деца, миналата година в групата на сина ми бяха 25/или 26/. Наборът не я заобича, образно казано, но е на мнение, че му е от полза. Преди да го запиша за курсовете в 7-ми клас, го попитах дали иска да продължи с нея или да го записвам другаде. Беше категоричен в избора си. Просто не я харесва като човек, но прави паралел с госпожата по БЕЛ в училище, която наистина умее да "говори" с тях.
ПП: никой не смее да гъкне по време на занятията, безпардонна е в това отношение. Всички домашни се проверяваха, преразказите се връщаха винаги навреме, с рецензия.

# 206
  • София
Не ми харесаха будките на Стаматов. Вярно, на видими места са, с голям човекопоток, ама не са им достатъчно големи витрините, няма достатъчна показност - напълно възможно е някой от останалите 1000 ученика да не види кое е детето в будката. Аквариуми, може би? Joy

# 207
  • София
Аз от няколко години нямам кабелна, та съм пропуснала как изглеждат "будките". Жалко! Ама ако детето е проявило симптоми в училище, то най-вероятно вече целият клас е заразен, та едва ли е голяма драма, че ще го видят. Не е редно, де, но пък ми е и безсмислено...А като почнат сезонните болести и всички кашлящи и подсмърчащи се пращат в изолатора, то това ще станат едни доста пренаселени помещения. По-големите могат да ги ползват и като места за социални контакти, тъй и тъй вече сме заразени, що пък да не се позакачаме. Smile

# 208
Защо мислите, че целият клас ще бъде заразен? Давам пресен пример, майка ми е сестра в детска градина. Дете с ковид, затваря се групата, изследваха се всички деца, лелички, госпожи, някои родители си платиха да бъдат и те изследвани, майка ми също бе сред изследваните. НИКОЙ не е заразен.

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за всяко дете отделна клетка ли ще има?
пЪрдон, кабинка.
хрема и кашлица не са винаги ковид, едното може да е с ковид, а другото с алергия, заедно ли ще ги слагат?

Общи условия

Активация на акаунт