Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 629
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
двете НВО са на 16 и 18 юни.
подскажете колко време след това излизат класиранията?
Simple Smile трябва да планирам лятото и сякаш само по-объркано става.
Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране
до 13 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране
до 16 юли 2021 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране до 20 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране
до 22 юли 2021 г.
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране
23 юли 2021 г.
Подаване на документи за участие в трети етап на класиране
26 – 27 юли 2021 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране
29 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на трети етап на класиране 30 юли 2021 г.

" До" обикновено означава " на". Разбира се, историята помни изключения, когато и резултатите от НВО, и първо класиране са излизали ден-два по-рано от обявения краен срок.

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Дидева.
кали, а може ли да сложиш и тази информация на първа страница на следващата тема?
Simple Smile записах си я, но да я има за всеки случай.

на първа страница и датите там май не са точните.
Цитат

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 08:49 от st. Dobri

# 557
  • София
Тоест планираме или ранно море до 10 юли, или августовско. Дидева, много полезно инфо, благодаря!

# 558
Има го в заповедта на министъра за НВО с една камара други дати за четвърти, седми и десети клас.

# 559
Здравейте, аз влизам да ви се оплача от моята тийнка. Вече не ми издържат нервите на моменти, от толкова добро и слънчево дете се превърна в навъсен и заяждащ се тинейджър...Мързи я, скатава се, единствено се интересува от телефона и корейските си групи. Мислех, че някакъв етап и ще й мине, ама засега няма шанс.
Ходи на уроци по БЕЛ и МАТ, но всичко се прави в последния момент. Учителката й по математика й беше дала домашно за цяла седмица, еми направи го денят преди урока. Това й се случва за втори път, предния беше станала в 6 сутринта да се подготви за урока в 9! Не й увира главата, казва "нали успявам, какво толкова". Принудих се да й инсталирам фемили линк - програма, която контролира колко време прекарва с телефона, може да се ограничават приложения и т.н. Досега бя против, бях твърдо убедена, че не й необходима, че е здравомислеща и ще се оправи сама...какво й стана, не знам. Как си представяте да успява като е втора смяна, учи, а междувременно е изхабила 3 часа на телефона /това й е лимита на ден/, а и да не забравяме всекидневното къпане, защото трябвало да се къпи сутрин тъй като, ако е вечер до сутринта, видиш ли, пак щяла да е мазна Rolling Eyes
Най-много ми пречи, че трябва да съм като надзирател и все да следя какво прави, а не искам, не ми се занимава, как ще се научи да е голяма и да спазва срокове сама не знам.
И така оплаках се...
Иначе при нас почти всички входни минаха, без химията и ИТ. Вчера ми се хвали, че изкарала 6 по входно по биология, без да учи...просто върха, как да не се радваш!

# 560
begbie, и мойте деца са винаги всичко в последният момент. Гледам да не се ясосвам чак толкова, щом успяват, да изпълняват задачите. Стига ми накрая да е свършено всичко. А това с телефоните, при набора и Плейстейшъна заема много време, та и аз не одобрявам. Но не мога да контролирам на 100% дасега условието е, всичко да е научено и написано, тогава другите удоволствия. Но като съм на работа, знам ли какво прави.

# 561
Ха, begbie, че кой тийн не си върши работата в последния момент. Това все още не значи, че не е отговорна. Всъщност моите никога, дори в първи клас, не са си писали домашните още като им ги дадат...все в деня преди следващия час се пишат. Твърдят, че инъче до следващия час ще са забравили всичко Simple Smile

# 562
  • Варна
Begbie, налага се да приемем, че децата ни са отделни личности, често много различни от нас самите. Щом успява да се справи с възложените й задачи, карай го по-спокойно. Хабим ненужни нерви, за да ги караме да вършат всичко правилно, а те в тази възраст са склонни да се противопоставят на установените правила. Имах подобни проблеми с дъщеря си, когато беше по-малка, не веднъж съм се оплаквала и тук... Просто в един момент реших, че явно тя има свой начин и че той може да се окаже по-добър от моя, за нея. Ако ли не - това са уроците на живота, ще си ги научи със или без моите скъсани нерви. Сега гледам само "животозастрашаващи" ситуации да предотвратявам и да изграждам връзка с нея, такава че да знае, че грешките са си нейни, но аз ще я обичам дори когато греши. Времето ще покаже дали ми е правилна стратегията и изпълнението, но дотогава поне съм по-спокойна.

# 563
  • Пловдив
Моето още не е тийн, но това, че оставя домашните за нааай-последния момент ме побърква. Миналата  година имаше събрани около 500 лв и ги даде всички за уроци, защото имаше уговорка:
Ако си напише домашната до три дни след урока - плащам аз, ако остави за последно - плаща той. Опука си всичките пари и пак пишеше в последния момент.

# 564
  • София
Всички са едни и същи. И моите правят всичко в последния момент, щом става въпрос за домашни.
Девойката преди два дни се сети в 22 часа, че има домашно по АЕ. Утре е на курс, познайте дали е учила 😡
А за трудността на ПИ не съм сигурна, че в Междучасие са най - трудни, въпреки че непрекъснато ни го повтаряха. Синът ми на ПИ  по БЕЛ изкарваше между 85 и 95 точки. Успокои се човекът, вдигна му се самочувствието, не искаше да решава допълнително тестове, защото всичко си знаел и на НВО щял да изкара минимум 92 - 93 точки. В действителност изкара 76. Няма да обяснявам как рева това дете ☹
Така, че според мен не е добре школите да си сравняват техните изпити с НВО - то, защото дори и наистина да са по - сложни децата знаят, че това са само пробни и са спокойни. Докато на истинските дори и да са в пъти по - лесни, то има толкова много фактори, които могат да ги направят кошмарни, дори и за най-подготвеното дете.

# 565
И моята тийнка в групата с подмотващи се до последно. Днес тръгна за школата, а такъв дъжд се изсипа и ми е притеснено, че стои измокрена. Имаше чадър, но предполагам че пак я в наваляло доста. Дано си хареса преподавателките, че при нея това е част от мотивацията.

# 566
А може ли да се излиза по време на НВО до тоалетна? Ако на някой му стане лошо например.
Може ли детето да изпие в стаята  хапче с негова си вода по време на изпита?

# 567
От инструктажите за последните две години:
Не напуска изпитната зала преди приключване на работата върху съответната част, ако тя е с продължителност до 60 минути. В случаите, когато частта е с продължителност 90 минути, излизането от изпитната зала е възможно след изтичане на първите 60 минути от работата върху съответния част.
Може да напусне залата и сградата не по-рано от първите 60 минути на част 1, както и по всяко време след това, в случай че е приключил окончателно и е предал надлежно запечатана изпитната си работа.

Водата не е забранена. За прием на лекарства не пише нищо. Ще зависи от квесторите на място.

# 568
  • София
Очевидно, повечето са на принципа "не оставяй днешната работа за утре... щом можеш да я свършиш в другиден" Simple Smile Дразня се, но може би това им е начина, и ако все пак се справят- нямам много против.
Харесвам поста на Dive, че грешките са си техни, ама пусто моят прави едни и същи по няколко пъти и не знам защо очаква различни резултати. Трудничко му е да приеме, че не е прав.
За НВО-то, за мен е важно да не се стресне и да е спокоен, че при едно приятелско семейство, девойката направи елементарни грешки, които ѝ отнеха възможността да запише исканото училище. Надявам се спортуването да помогне в такива ситуации

# 569
  • София-Младост
Е добре сме се събрали значи. Моят току що написа домашното за школата утре... Налага се да излезем да пазаруваме, че е останал без дрехи и обувки и се чудя дали да си го причиня. Все едно го карам да копае.

Общи условия

Активация на акаунт