Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 633
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Може да ползвате консултациите в училище и да му дадете да оцени няколко преразказа, като напише и рецензия-да посочи грешките и как да се подобри. 2-3 са достатъчни за да можеш да се ориентираш и да помагаш на детето. Преподавателят колкото и да е млад, все пак е учител, колко да са сложни преразказите.

# 541
Аз съм отчаяна от учителката по математика. Тази година ни я смениха. Правят преговор, питат я децата нещо, не била там да отговаря, преговор се правел в къщи. Не била също там да им проверява задачите. Моя грешно домашно беше занесъл, тя му казала, че е ОК. Добре, че го проверих в последствие и обясних грешката. Освен това постоянно им се кара, от първия час, за нищо. Отчаяна съм, та тя ще ги омота тези деца. Всички родители сме възмутени, но класната казва, че няма начин да се смени учителя. Били подадени образците в министерството и тя е бетон.

# 542
  • София
Моят син също е с нови учители по математика - едната е по ООП, а другата - по РП. Впечатленията все още са повърхностни. Имат нова класна и куп други нови учители в 7. клас. Не е краят на света, но не им много е приятно.
Рори, младите учители също може да са доста успешни, ако са амбициозни. До човек е. На доста от старите преподаватели не им се работи и си карат по старите методи и през пръсти. Така че гаранция няма. Ако детето си учи, има достатъчно ресурси и за самоподготовка.

# 543
  • В светлината на слънцето
Рори72, и в СМГ курсовете са онлайн. Провери на СМГ учители дали и при кого са останали свободни места. Имат мат и бел. Днес имахме рс и май ще си карат онлайн дълго. Така че пробвай и там. От миналогодишния опит с курса, ДО-то им беше много на ниво.

Аз пък да се оплача от набора. Направи входно ниво при учителката по бел и положението е тра-ге-ди-я. Ама направо древногръцка трагедия. Карахме му се дружно, аз се и червих. Надявам се да си е взел поука.

# 544
  • София
Pори, аз съм от тези с "опит" /"гърмян заек" и пак не е лесно, като ново ми е всичко Joy
С баткото даже нямах време да чета бг-мама Simple Smile

За пощата и паролата
: спокойно, рано е, не ви трябва още. Има време ще натрупате участие...
Аз толкова мат'ряли натрупах, че няма нищо да ползвам от баткото... колкото и минимално да е има промени.
БЕЛ не мога да проверя освен първата част с ключ на отговорите... е, по край тях си поприпомних някои неща, но не съм в свои води.
Въртят се около нас едни Ковидни истории, но дано всичко да е с положителен край. Спазваме максимално правилата и се надяваме.
За мен биха били интересни пробните от последните 2 г. от различни школи.
Баткото ни не е ходил на пробни извън школите, в които ходеше.
Девойката ходи в две различни и ще я пусна и на другите предметите, на които не ходи, в съответните школи.
Не знам дали ще ходи на други изпити, много зависи кога ще се провеждат.

# 545
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
двете НВО са на 16 и 18 юни.
подскажете колко време след това излизат класиранията?
Simple Smile трябва да планирам лятото и сякаш само по-объркано става.

# 546
st. Dobri, някъде месец след изпитите.
Тази година изпита по БЕЛ беше на 15.06, а първото класиране на 13.07.

# 547
  • София
От личен опит - дългите почивки по-скоро следва да се планират след второ класиране.
Няма начин да се отпусне човек, докато не е записано детето.
Положението - с цел да се оцелее все пак - горе-долу се закърпва с някакви разширени уикенди преди това заветно записване.
Трето и последващи класирания са малко като руска рулетка и е добре човек предварително да си е изяснил всички рискове, за да е наясно иска или не иска да участва в подобно нещо.
Ние не искахме. 😁

# 548
  • София
Рали, поздравления за скромния, красив човек, който си отгледала! И пианист!  Но това всички го знаят Simple Smile Да е жив и здрав и все такъв страстен музикант!

# 549
  • В светлината на слънцето
Относно пробните, днес на рс накратко ни ги систематизираха така:
Регалия - близки до матурите
СМГ - много трудни
Междучасие - най-трудни
Съветът е да се подготви детето психически, ако се яви на някой от по-трудните ПИ и не се справи на 100%.
Като минала веднъж през тях с каката, потвърждавам. На първото ПИ, есенно май беше, в Междучасие, изкара жалките 40 т. Повечето бяха така. Тогава Симеонов ни успокои, че това всъщност е почти отличен резултат, именно заради трудните задачи. Но първоначалното попарване е наистина шоково.

# 550
благодаря ви.
значи големите събития трябва да се планират месец-месец и половина след 18 юни.
Simple Smile

# 551
  • София
Изобщо не съм съгласна с тезата за ползата от много по-трудните пробни изпити. От позицията на човек, блокирал на тривиална задача по математика на кандидатстудентски изпит и всъщност подготвен за тежка артилерия.
Винаги трябва да се подготвяме конкретно за изпита, който ни предстои, с един нюанс завишена сложност, който да компенсира малко по-лесния финален изпит, обременен от евентуално притеснение.
В допълнение много по-трудните предварителни изпити могат и да демотивират някои деца.

# 552
  • На морето!
Ако второ класиране на 18 юли, аз си пиша адекватен период след 20ти (за да изтрезнея все пак).

Това с консултациите е отлична идея, ще започна да подготвям набора с тази идея.

# 553
  • София
За задачата с редактиране, за която попитах - ако отпадне, какво ли ще измислят, защото точките от нея са много... шЪ видим...
Не смея да планирам почивки аз  не заради Ковид-а, а защото ми пропадат-тази година успяхме да се натъкмим 4 семейства за обща почивка, аха да платим и хоп - затвориха ни Joy
ПП - на бЕло съм, не обръщайте внимание на стила ми на писане Grinning

# 554
почивките са лесни, с тях проблеми нямаме, но се очертава голямо местене и исках да заложа някакъв график.
няма гаранции за нищо, но все пак някаква идея да има.

и нещо по темата - минали са входното по биология - Simple Smile шестица.
по математика е в понеделник.
днес въздиша тежко и заявява: "А е минала само седмица и половина от началото..."
Simple Smile Simple Smile Simple Smile мъка.

Общи условия

Активация на акаунт