Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 634
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Малко спам от мен Wink
Вчера получих съобщение в школото за отсъствие по англ.ез., днес госпожата го изтри. Да ама моя си отнесе вече разправията... Хем не вярвах да се е осмелил да избяга цял час, хем с него винаги си имам едно на ум.
Значи, протестирам да съм толкова информирана, едно време нашите я ме разберат, че имам отсъствие, я не Smile

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 09:08 от vox

# 526
Май накрая ще стане спам срещу парола...Дори и сега постът ми е в този смисъл.
Днес имаше опит да се изшикалкави от школата, че някак не било на сърце ден за математика. Полях с ледената кофа подобни еретични мисли още в зародиш.

# 527
vox аз се чудих моят защо си опъва чорапите почти до коляното, пък с къси гащи
то мода било
онзи ден му направих забележка за облеклото, пък после си викам защо ли
тази година ще се фокусирам  само върху важните неща: ученето(и то само бг и мат), здравето и разбира се бейлиса  Smiley

# 528
  • София
...
За да не съм в разрез с правилата на форума, редактирам се, за да добавя въпрос - разговарях с приятелка, детето й е 7-ми клас в СМГ. Тяхната госпожа по БЕЛ им е казала, че от НВО отпада задачата с редактиране. Прегледах и образеца на НВО за нашия набор - не намерих нищо, което да потвърди или отхвърли това й твърдение. Вие знаете ли нещо по въпроса?

Не съм чувала да е отпаднала задачата за редактиране. Всъщност тя не е задължителна, в модела на МОН ясно си пише типовете задачи и бройката им. Никога не е имало задължителна задача за редактиране, доколкото знам. Всичко зависи от този/тези които създават вариантите за изпита. Но за забрана да има такава задача не съм чула Simple Smile

Моделът на НВО - 7.клас е като миналогодишния, едва ли ще правят промени. Ежегодните съвещания по БЕЛ, организирани от РУО - София-град, още не са се състояли, че и оттам не е информацията на въпросната госпожа, но може да ѝ е подшушнато отнякъде. Остава да почакаме и да видим дали ще има повече яснота.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 15:22 от sise_to

# 529
Еее стига де...кое е спам? Не говорите ли за вашите деца, които са седмокласници???  Simple Smile

Ако чакаме някой да публикува наредби само, темата ще е супер скучна Simple Smile

# 530
  • София
Младежът има отзив в Школо "системно закаснява за час по ИИ", а са имали само вчера. Днес класната му ми се оплака, че вече имал забележка и тя нямало да прави компромиси и при три щяла да го докладва...

# 531
  • София
Благодаря на всички за хубавите пожелания!
(Аз парола не искам 😅 ще караме на каквото дават в училище. Учителките и по математика, и по БЕЛ са много добри, знаят, че в МУ нямат време за курсове и вярвам, че ще се справят Simple Smile )
Аз ще ви спамя и разсейвам с не-НВО теми Wink
Големият ми син е в СМГ - имат един положителен случай на ученик в 12 клас  съответният клас (не неговия) е ДО. Другите са си на училище.

# 532
Моят седмокласник тази година по български език и литература ще има нов учител, който за първа година ще преподава в училище и съответно няма опит с подготовка на седмокласник за НВО. Понеже детето е със здравословни проблеми няма как да участва в школи и се чудя по какъв начин мога да компенсирам липсата на опит при преподавателя. На какво следва да наблегнем по наша инициатива в обучението по български и литература. Някакви насоки от родители, които за втори път имат седмокласник?

# 533
  • София
Благодаря на всички за хубавите пожелания!
(Аз парола не искам 😅 ще караме на каквото дават в училище. Учителките и по математика, и по БЕЛ са много добри, знаят, че в МУ нямат време за курсове и вярвам, че ще се справят Simple Smile )
Аз ще ви спамя и разсейвам с не-НВО теми Wink
Големият ми син е в СМГ - имат един положителен случай на ученик в 12 клас  съответният клас (не неговия) е ДО. Другите са си на училище.

От 7 години много искам да чуя на живо малката ти "реколта"... ама сега с ковида не посмях. И УЖАСНО ме е яд!

ПС
Рори, Междучасие (не знам за другото, но най-вероятно) имат и онлайн школи... дали би помогнало?
Съжалявам, опит нямам, и аз за пръв път се сблъсквам с тази точно стена.
А за интересуващите се - такива проблеми, каквито описвахте тук, не съм имала с Междучасие, но все пак съм със... смесени чувства - смених миналата година учетелката по БЕЛ, но за тази все пак се обърнах и към частен... т.е. не ми се е сторило никак достатъчно каквото научава там. По БЕЛ, не по мат. От мат съм доволна.

# 534
Входното ниво по математика е провал, дано се осъзнае малко. Сега ли намери да се влюбва, точно в 7 клас !
Иначе три деца в класа са болни с температура, отделно и по другите класове. Едва втората непълна седмица сме!

# 535
  • София
Рори72, Междучасие наистина имат онлайн групи. Предполагам, че и други школи предлагат.
Иначе това на което може да се наблегне е трансфармиращият преразказ (той носи 35 точки), тезата, тя е с 6 точки, текста  който трябва да се редактира (дано да не отпадне  той носи мисля, че 14 точки) и може би най-неприятното за учене са сложните изречения (сложно съчинено, сложно съставно и сложно смесено) Тази година мисля, че отпаднаха, защото децата не ги взеха в училище, но догодина едва ли ще се случи това.
Това се сещам към момента като по - важно.

# 536
Наблегнете на решаване на ПИ! (Преразказ, теза, четене с разбиране и граматика Simple Smile) Всичко го има в пробните. Дори и от минали години да са, пак вършат добра работа.

Поне за мен този метод е най-лесен. И задължително проверявайте отговорите заедно и обсъждайте грешките. През известен период от време повторете теста.

# 537
Благодаря много за отговорите!

# 538
  • На морето!
На мен все още ми е трудно да оценявам преразказа, за да правим ПИ в къщи. Тезата по-лесно проверявам, но мисля да се наема сериозно и от ноември да започна да му давам от време на време по един тест.

# 539
На мен все още ми е трудно да оценявам преразказа, за да правим ПИ в къщи. Тезата по-лесно проверявам, но мисля да се наема сериозно и от ноември да започна да му давам от време на време по един тест.

О не! И аз не мога да оценя преразказ. Но не знам какво да предложа за подготовка в къщи. Поне тестовата част, с ключ с верни отговори може да се провери Simple Smile а преразказа - освен да се говори с учител да му се носят по веднъж в месеца за проверка (например)

Общи условия

Активация на акаунт