Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 635
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За концерта утре запазих билети по телефона, към момента места има. За ученици билетът е 5 лв, за възрастни 10лв. Нямам търпение да го слушам, щото винаги изпускам "децата-чудо"  докато са деца, а после, като възрастни, я ги слушам на живо, а не.

# 511
  • София
Аз като минала вече седмокласната епопея най-отговорно заявявам, че най-полезна беше ФБ групата на нашия набор. Там се споделяха изключително много пробни изпити. Само тях да направи детето ще му е от голяма полза. Но има една голяма разлика може би с вашата група. Нашата беше отворена с над 1000 членове и наистина това позволи да имаме такова разнообразие от ПИ. Факт е обаче, че това пък крие други рискове. Убедена съм, че някои от вас са членове на нашата ФБ група, защото нашата админка не спираше никой. Съвсем спокойно може да поровите и да свалите пуснатите там ПИ – материалът е един и същ (с изключение на „Хайдути” за вашия набор) и ако решите да ги качите в пощата, където да си ги ползвате всички.

# 512
  • София
В пощата има входни нива, пробни изпити и сканирани помагала. Полезни неща за 7кл.
Блогът на Дидева ще намерите лесно с Гугъл.
Картите са от този тип:
Скрит текст:

Има снимани в пощата, но са с лошо качество и не стават за разпечатване (поне при мен:))

Фейсбук групата ще бъде по-полезна ако повече хора споделят материали Simple Smile

Благодаря!

# 513
  • София
това с печатните го отрепетирахме още в четвърти клас. Wink до шести вече и печатните пишеше грозно. Simple Smile
....
Избързала си Joy

Рали, да ти е здрав тийнът и да ви радва с таланта си. Birthday

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 18:00 от Desem

# 514
  • Варна
Рали, много здраве и успехи на тийнеджъра ти! Винаги да следва мечтите си и да постига целите си!
Относно почерка - и нашата девойка пише грозно, но като се старае поне е прегледно и подредено и се чете. Отдавна пише разделени буквите, не знам дали е помогнало...

# 515
  • София
beb4o_fb нямат право да ти откажат занималня заради 30 минути в един ден по - рано. При попълване на декларацията просто си го заявяваш и толкова. Дъщеря ми ходеше на спорт два пъти в седмицата и я взимах даже в 15,30 - искаха ми бележка, кой ще я взима и толкова. Поискай официално да ти дадат становище и ще видиш, че нямат основание.
ine, четох Наредба за приобщаващото образование-там са описани само конкурси, състезания и т.н, т.е дават вратичка на училището да си прави каквото иска. Не приема нищо директорката - малката има и тренировки, не иска нито декларации, нито служебни бележки, нищо. Здраве да е, ще се справим някак.
Много благодаря и аз за всяка споделена информация, за съжаление аз нямам какво да предложа...

# 516
  • София
А ако звъннеш в РУО или ги уведомиш, че ще се обадиш там защото ти отказват?

# 517
  • София
А ако звъннеш в РУО или ги уведомиш, че ще се обадиш там защото ти отказват?
Това ще е следващата ми стъпка. В разговор с директорката й казах, че ще има още много родители с подобен казус. И наистина са започнали да я посещават. Обмисля се вариант за обща молба от родителите. Изчаквам малко и ще действам, ако дамата не се откаже от тази практика. Ще помоля и съответния компетентен орган да не отпуска субсидии на училището за моите две деца/за т.нар."занималня" се дава по 500 лв. на дете/. Образецът с бройките явно е подписан, затова е и така смела. Но ние сме подписали декларация още миналата учебна година, когато условията бяха други. Просто ме е яд на своеволията и злоупотребата със заеманата длъжност от страна на тази госпожа и затова ще продължа докрай. Сори за спам-а с моите четвъртокласни неволи Confused

# 518
  • София
Защо минават така ударно онлайн?

Сигурно заради карантинираните класове в СМГ.

Бебчо, това да не е заради ковида? Някои училища имат такова правило въведено - никакви родители в двора, децата се изкарват в някакъв час и има толеранс от 15-на минути, в който да се оберат... така де, предадат на родител... Иначе ми звучи много пресилено... или може би учебните им занятия не са до 16, а до 16.30?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 00:13 от katiABV

# 519
  • София
katiABV,  до 15.30 часа е самоподготавката им, после са "по интереси". Няма и никакви засиселени мерки, просто така е решила...
За да не съм в разрез с правилата на форума, редактирам се, за да добавя въпрос - разговарях с приятелка, детето й е 7-ми клас в СМГ. Тяхната госпожа по БЕЛ им е казала, че от НВО отпада задачата с редактиране. Прегледах и образеца на НВО за нашия набор - не намерих нищо, което да потвърди или отхвърли това й твърдение. Вие знаете ли нещо по въпроса?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 10:30 от beb4o_fb

# 520
Защо минават така ударно онлайн?

Сигурно заради карантинираните класове в СМГ.

Доколкото зная има само 1 клас под карантина и не това е причината.

Има заповед, че  извънкласните занимания  се провеждат присъствено само, ако няма вариант да са онлайн.

# 521
katiABV,  до 15.30 часа е самоподготавката им, после са "по интереси". Няма и никакви засиселени мерки, просто така е решила...
За да не съм в разрез с правилата на форума, редактирам се, за да добавя въпрос - разговарях с приятелка, детето й е 7-ми клас в СМГ. Тяхната госпожа по БЕЛ им е казала, че от НВО отпада задачата с редактиране. Прегледах и образеца на НВО за нашия набор - не намерих нищо, което да потвърди или отхвърли това й твърдение. Вие знаете ли нещо по въпроса?

Не съм чувала да е отпаднала задачата за редактиране. Всъщност тя не е задължителна, в модела на МОН ясно си пише типовете задачи и бройката им. Никога не е имало задължителна задача за редактиране, доколкото знам. Всичко зависи от този/тези които създават вариантите за изпита. Но за забрана да има такава задача не съм чула Simple Smile

# 522
Здравейте, чета Ви отдавна , но явно без да драсна нещо в темата  няма да мога да получа достъп до "съкровищницата " от  пощата. Laughing

# 523
  • София
Здравейте !Може ли и на мен  да кажете  пощата и паролата  за моята седмокласничка .

# 524
Условието за достъп до пощата е активно писане в три поредни теми!
Пишете момичета, споделяйте... и по-редовно пишещите искат да има какво да четат и да си сверят часовника Simple Smile
Седмокласните теми по-принцип се изписват бързо, така че при активност скоро ще имате достъп до пощата!

Общи условия

Активация на акаунт