Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 613
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • В светлината на слънцето
MollyBy, баскетболист е, от 3 години вече картотекиран състезател. Това май беше последната детска категория, от догодина са кадети. Което усложнява вече нещата, защото там се намесват и международните състезания. Сега само държавно имаха. Нещо обаче иска да се отказва. Нали се запали по планинско колоездене, отделно иска да тренира и муай тай. Това, честно казано, не го виждам. Той е тренирал 4 г. таекуондо и определено това не са неговите спортове, ама като е рекъл. Отделно е висок и май не е ок за такъв тип спорт. С две думи - бръмбари са ни все още в главата, а не НВО.Joy

# 631
lulumba,направо нацели болната ми тема Sad  Разликата е, че моят вече се отказа от гребането. Не можах да се преборя, имаше потенциал, със златен медал и две години стипендия и каза НЕ и това е. Сега ще записва бокс, тренирал е 4 години да дао. Явно си го влече.

# 632
  • София
Събудих се от краткия сигнал на телефона ми. Съобщение от Школо. Ръцете ми още на втората секунда се изпотиха. Миналата седмица направиха много от входящите нива, така, че.... идваше оценка. Първо да отбележа, че съм страшно Горда от това, че съм Българка. Не се налага да изучавам нашия език. Това няма научаване. Само глаголните времена ме довършиха..... Любимо ми е бъдеще предварително в миналото..., ами местоименията, ами причастията.... Та за това входящо разпечатах най-много тестове, всичко което видях в интернет, на всички издателства от книгите им за учителя.... 1 тонер замина. Правеше ги като за 5,понякога 4. На този в училище нямало дори подобни въпроси. Има двойка. Обезсърчена съм. Не се набляга на важното и основното, гоня 50 години и ги доживях без да зная, че ползвам бъдеще предварително в миналото.
Хубав ден. Днес сме по математика. Ще му спирам сигнала на Школото.

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ползваш си го, само не знаеш, че е бъдеще предварително. Wink
щяла си да го научиш още в пети клас, ако знаеше, че ще ти потрябва в седми. Simple Smile

а за сегашно гномическо време какво ще кажеш? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 10:01 от st. Dobri

# 634
  • София
Току-що и аз научих, че и входното по Биология е минало  - пълна скръб е било, след като чак и ми звъни да ме подготви Joy
Добре, че новата директорка реши да мине от Школо на АдминПлюс, за който още нямаме пароли - ще ми подари няколко години живот Joy
Минало свършено в бъдещето, гарнирано със сегашно историческо време може да е хитът при нас

# 635
  • София
Mrs. Jones,
виж какви са въпросите и говори спокойно с учителя, питай къде да работите, как може да се помогне. Има още време.
Ние още май нямаме определено входно по БЕЛ, по математика има дата.
Голяма драма й е БЕЛ на девойката, не се чувства спокойна, бавна е, мърмори за всяко нещо колко е голямо. По математика двойно да е като обем, ще седне и ще пише.

От миналите времена е най-важно  мин.св.запомнено, че ако е мин.св.незапомено - лошо. Joy

# 636
По български нищо не разбирам. Абсолютно нищо.
По математика за сега мога да решавам около половината задачи, а сме само в началото. По нататък как ще е, не знам.
Според мен образованието е много трудно. Поне за моето дете и за мен самата. Аз очаквания нямам, колкото толкова. Виждам, че и аз сама не мога да се оправя.

# 637
Обвувки не мога да купя без него, опитвах миналата година и беше провал. Кракът му е голям, но и широк, пролетта беше 41, лятото купихме сандали 42, забелязах че септември му стърчат пръстите. Преди седмица Взехме от декатлон маратонки меш 44 номер. Ама стана с мерене и избиране, защото кракът му е хем голям хем както казах широк. Помислих че е декатлонски 44. Но сега почивните взехме и  каппа кожени пак 44. Значи е в тази номерация. Дрехи купувам без него. И аз и тоймразим магазини, обикаляне. Обикновено нося едни текущи удобни дънки, купувам без да обикалям и избирам прекалено много. В талията често слагам ластик ( от този тип дето се зашиват копчета отстрани, прави се илик и се прекарва ластик който набира дънките отзад и малко отстрани. Разбирам че все още няма мъжка фигура и на дължина са му ок но в талията хлабат. За сведение е 181, 70 кг. Много бързо минахме периода в който носех маратонки след него. За дрехите сме в една категория, само един сант е над мен.

По Бел тръгна на уроци. Направо камък ми падна от плещите. Аз съм в час, помагах и сега мога, но има нещаза които ми трябваше припомняне. Не съм бърза като учителката, тя е по-добрия вариант във всяко отношение.

# 638
  • София
Спорна седмица на всички!
Накарахте ме и аз да надзърна в школо, та да не би да съм изпуснала нещо важно. Simple Smile Няма засега.
С покупките явно е трудно на всички. Моята щерка вече ме размина с обувките (аз съм със скромния 36 номер, а за дамска обувка дори 35). Миналата седмица ми се наложи след дрехите и обувките да ходим да търсим пени борд. Голямо обикаляне беше, за да изберем някакъв подходящ за нея. Накрая ми омръзна, видяхме един в спорт депо с маскировъчен принт и казах, че или с него или без никакъв. Съгласи се без особено желание, но след ден вече това й беше любимия борд. Много се радвала, че ме била послушала. Да откачиш от променливи настроения и желания.

# 639
  • София
Не се набляга на важното и основното, гоня 50 години и ги доживях без да зная, че ползвам бъдеще предварително в миналото.
Joy
И аз тези дни, от входното на четвъртокласника, разбрах, че Ю и Я не винаги са съставени от два звука, а само, когато се намират в началото на думата или след гласна буква. Когато са след съгласна, звукът бил един. Почти съм сигурна, че това никога не съм го знаела или толкова успешно съм го забравила, че дори не си спомням да съм го учила. Joy Той е посочил, че винаги се състоят от два звука, което и аз бих посочила. Твърди, че никога не го е учил и попита: "Това какво значение има?" Не успях да отговоря. Питах десетокласничката, която първоначално също каза, че винаги са два звука и едва когато й казах правилото, се сети, че го е учила. Но и тя не успя да намери практическото му значение.

# 640
о това със звуците го помня
в 3 или 4 клас много ги тормозеха с тях

# 641
  • София
Звуци и звуков анализ учиха в ПУК. И човекът не разбира какво ги занимават с неща, които са учили преди много години и вече нямат значение. Joy

# 642
  • На морето!
Ю и Я и звуковете им са в първи и втори клас, моля ви. В четвърти сигурно правят някакъв обобщителен преговор заради външното оценяване.

За входните нива- на наборът всички са тази седмица, не знам какво ще е по физика и химия, при положение че учат за първа година. По БЕЛ и Математика не очаквам чудеса, ДО ще има отпечатък върху знанията.

За слим дънките- минахме през това, вече отшумява, но беше забавно (той е 174см, 53кг с дълги крака) и в комбинация с модерните шареши чорапи приличаше на щъркел, ама мода, какво да се прави.

Mrs. Jones, във френския език ситуацията с времената и изобщо граматиката е подобна. След много упражнения започват инстинктивно да познават времена и части на речта, не се притеснявай.

И аз сутринта развозих деца и кучета и се прибрах да работя от къщи. Все повече ми харесва дистанционната работа, не знам как ще се върна в офиса, когато се наложи.

# 643
Rapariga входните по "новите " предмети, са от съответната им част по Човек и природа
Ние по всичко ще правим -физика, химия, биология
Физиката и химията му са любими, за сметка на история и география
Там иска много учене, не е за него Laughing

# 644
  • На морето!
Ох, тази география, не знам материалът по програма ли е скучен, учителите ли не си обичат предмета, но масово децата не я харесват, а е толкова благодатна материя.

Общи условия

Активация на акаунт