За зелените лампи в нашия живот

• 9 166
  • 325
  •   1
Отговори
# 105

Как да разпознаем зрялата любов, зрялата връзка, свестния партньор - бил той мъж или жена. Кои са ЗЕЛЕНИТЕ лампи за добра и трайна, хармонична връзка, а защо не и щастлив брак?

Червените ги знаем - бързо те притиска за любов, голяма ревност, все бившите са луди.. Кажете малко за зелените светлини, от вашия личен опит.

Ще се радвам да прочета мненията на хора, които също са имали кофти връзки, но сега са в нормална и любяща, и изобщо и как се избягва от този модел.

Стана доста дълго, но като цяло - това е моят въпрос към списващите тук - знам че повечето сте бракувани и щастливи, поне според представеното тук Simple Smile

Не знам дали се разпознава..зряла или истинска любов.
Опита ми може да е негативен,но пък и заради него мисля,че..
Любовта не е константа и даденост,а път.Срещнеш ли я,нищо не ти гарантира,че ще е вечна.Двама сте в нея и от вас зависи.

Лично за мен - ако мога да съм себе си (в действия ,думи,поведение) без притеснения,ако искам да давам на човека отсреща ,зелена светлина си е
Червените са ми -лъжи,непоследователност в думи и действия,ревност,обсебване,пренебрежение и често повтаряне на "извинявай" .

Хубава тема Simple Smile

# 106
След много опит от разни връзки и вече дългогодишен партньор - две са за мен най-важните зелени светлини - добър секс и да може да те разсмива винаги и във всякаква ситуация И, както бях чела в тоя форум - "любовта е лека, лесна и дава криле" Heart.

# 107
  • Агент под прикритие
След много опит от разни връзки и вече дългогодишен партньор - две са за мен най-важните зелени светлини - добър секс и да може да те разсмива винаги и във всякаква ситуация И, както бях чела в тоя форум - "любовта е лека, лесна и дава криле" Heart.
Ей това, удебеленото, от зелена светлина в твоите очи лесно става червена в други... Simple Smile

# 108
  • София
Aми така си е и няма нищо ненормално в това. Мисля, че твърде конкретните неща не са адекватни за темата, тъй като всеки има своите предпочитания.
Някои хора обичат като имат проблем, да усетят емоционална подкрепа, други обичат да се разсъждава над проблема и да се прави план. Трети пък искат да ги разсмеят и разсеят. Нито едно от тези неща не е токсично само по себе си, но не за всеки е "зелена лампа".

За мен лично зелена лампа е да видя съвест в човека. Това се разпростира на много фронтове и в най- различни ситуации. Не само като отношение към мен. Най- стойностните мъже, които познавам и винаги са имали нормални връзки, които да не завършват зле, са имали високи нива ня съвестност.

# 109
муци, той и джойнтът ни кара да се смеем, но не се женим за него, нали? говоря комплексно, пък ти разбирай, колкото можеш Simple Smile ако имаше формули, щяха да са в една тънка книжка и нямаше да има поезия, музика и хомо сапиенс. така че с философиите у лево Simple Smile

# 110
  • Агент под прикритие
Муци, ти твоя можеш ли да го разсмиваш "винаги и във всяка ситуация", че очакваш същото от него? Grinning

# 111
  • Пловдив
Най-угодно е да искаш от другия нещо, което ти не искаш да осигуриш. Smiley

# 112
  • Обран бостан ;)
Може да съм краен, но емпатия (съчувствие, както го разбирам аз) мога да изпитвам само към животни. Те винаги отговарят на любовта с любов.

Това също може да се смята за "зелена лампа" - да обича животни. Впрочем трябва и ти самия да ги обичаш, иначе е "червена".

# 113
Емпатията не е съчувствие. Преводът не е добър на български. Емпатията е съпреживяване, а съчувствието може да е част от емпатията, да.

# 114
  • Пловдив
Съпричастие, съпреживяване (бълг.) - empathy (англ.)
В българския език не съществува дума "емпатия". Този вид подражание е известно като "папагалчене" - лековерно повтаряне на чужда дума, вместо употребата на родната дума за целта.

# 115
Просто обяснено - ако Жребчо е гневен, и тя - ако е емпат, веднага ще усети гняв в себе си. Ако се усети, ще може да трансформира емоцията и енергията, но ако не знае, че може - ще се разгневи и тя и ще му спретне един хубав скандал..)

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 11:16 от Angel_wing

# 116
  • Пловдив
Просто обяснено - ако Жребчо е гневен, и тя - ако е емпат, веднага ще усети гняв във себе си. Ако се усети, ще може да трансформира емоцията и енергията, но ако не знае, че може - ще се разгневи и тя и ще му спретне един хубав скандал..)
За да бъде разбрано точно мнението ти от българите, които не са наясно с английските думи в изреченията ти:
Съпреживяваща - empath
Преобразува - transform
Чувство, усещане - emotion
Заряд - energy
Свада, сплетня - scandal

# 117
От съпреживяване няма да ви остане ред за лични преживявания (да не се бърка с егоизъм, че много разбирачи и вече не знам кой как тълкува понятията) Simple Smile

# 118
  • Пловдив
Е, себичността е съвсем отделно нещо. Smiley Стремежът към приятни лични преживявания е неизменна част от изконното човешко желание за наслада.

# 119
Дренче, споко. Нали за това ясно сме заявили границите и нуждата от грижа за собствените си емоции..)

Общи условия

Активация на акаунт