На море в Гърция 2020 - VII

• 54 390
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
селските фермерски пазари дали работят

Да ,не са спирали!
От миналата седмица  пазарите на Халкидики са забранени.

# 196
Сирос, тодоричка Flowers Hibiscus

# 197
  • София
Да се коригирам за плажа Сахара в Неа Каликратия, има промени. Премахнали са таксата за чадърите, която бе въведена тази година, че и преди 10тина дни я имаше. Днес бяхме, такса има само на първа линия. Назад си е както през миналите години, само консумация. Шатрите са 30€ мин. консумация на човек.

# 198
  • София, България
Минахме, събота е, чакахме от 8:30 до 9:06. Този път  бяхме 43 и не ни тестваха. Детето на 7 не му търсиха тест. Българин гледа документите, грък - тестовете.

# 199
Кефалония си избрахме. Ще се пробваме да хванем ферибота от Нидри, като минем границата вече ще е ясно дали ще стигнем на време. Ако не успеем или няма места на него, ще отидем до Килини.
Набелязах си и места за настаняване.
Разгледах плажовете в greeka и моля за помощ в избора на такива за посещение, на мен по снимките всичките ми харесаха. В Трипадвайзър пък имаше такива по снимки, които не ми харесаха, а бяха само с положителни коментари. Освен Миртос, кои плажове на острова заслжават да им се отдели време?
Набелязах си през трипа няколко винарни да посетим.
Видях, че се предлагат екскурзии с корабче до Наваго и сините пещери, някой ходил ли е на такава екскурзия от Кефалония.
На кои плажове бихме могли да видим костенурки?
Също видях, че се предлагат и еднодневни до Итака. Ние ще бъдем с кола и бихме могли да отидем за един ден с колата до там, но пък ако екскурзиите включват и посещение на други места или плаване до плажове, които са недостъпни или труднодосстъпни по суша, може да предпочетем организирано ходене до там.
Моля за съвети и коментари, благодаря Flowers Hibiscus

Щях да забравя, видях че пътят до Миртос е доста предизвикателен, като гледам разстояние от точка до точка и примерно ми дава 5 км до Миртос, това влючва ли всичките му завои надолу или е само до началото на пътя и ако е до началото на пътя, отсечката със завоите каква дължина е. Пътят хубав ли е т.е. само завоите ли са предизвикателство или настилката към плажа също не е добра?

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 10:31 от anbibian

# 200
  • София
От моят скромен опит с Кефалония, двата ми най-любими плажа са Миртос и Антисамос. Пътят до Миртос е завои, но е асфалт до края, нямам спомен за някакви екстремности. Другият плаж, който много ни хареса е Песада, но е много мъничък и към обяд стана доста пренаселен, но пък тази година не е като другите, та знае ли човек. От Песада тръгват и ферита за Закинтос. Не успяхме да стигнем до Петани и Кси, които вероятно също си струват посещението. А Фискардо ни плени безвъзвратно, страхотно градче с много приятна атмосфера. За 7 дни аз лично бих се посветила само на Кефалоня, не бих губила време в дей трипове, но всеки разбира се почива различно, и си има свои разбирания Simple Smile Ох, чак ми се приходи на Кефалоня пак.....

# 201
И моят опит с Кефалония е скромен, но фаворити са ми Миртос и Петани. Антисамос също прекрасен, но е прекалено чадъросан за моя вкус. Хареса ни плажа Ваца. Чудесни са и плитките пясъчни плажове от столицата на юг, ама то ситен пясък, дето ти влиза между зъбите, какво да му гледаш. 😃  Също като Тодоричка, за 7 дни не бих губила време с дей трипове. На нас ни бяха недостатъчни.  Задължително да опитате кефалонийския пай! Пробвахме го с агнешко, телешко и риба.

# 202
Подкрепям изцяло мнението на теодоричка по всички точки, освен това за Песада, защото не съм била на него.
На Пали ми харесаха: Петани, който обаче е често с неспокойно море, Вути - заради целия дзен мизансцен (безброй нюанси синьо и нацъфтели олендри), Кси - организираната част ми е отврат, но по тясната ивица в края му беше чудесно, а ние бяхме съвършено сами по едно друго време. Антисамос, макар и прекалено експлоатиран, си заслужава посещението, заради врящото от море живот на педя разстояние от плажа. За Миртос няма какво да коментирам.
Костенурките закусват в диапазона между 9:30 и 11:00 на пристанището в Аргостоли, около рибарските лодки.

# 203
Здравейте, в PLF формата искат ID number - това ЕГН ли е, или номера на лична карта?

# 204
  • София
Здравейте, в PLF формата искат ID number - това ЕГН ли е, или номера на лична карта?

Номер на лична карта /паспорт.

# 205

ако сме попълнили с ЕГН да попълваме наново ли?

# 206
Eто нашите снимки от три лета в Кефалония https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157635609699244
По-подробно ще пиша по-късно, но пътят до Миртос си е съвсем нормален, предизвикателство би могло да е единствено паркирането в по-късни часове, ако има много хора. Антисамос е прекрасен плаж с богат подводен свят, но за мен е комерсиален и съсипан.
От пясъчните най-хубавите (според мен) са Кси, Ваца, Лепеда и Мунда - най-югоизточната точка на Кефалония, където гнездят костенурките, но едва ли ще ги видите там. Вече са ти казали, че сигурната среща с Карета карета е на пристанището в столицата Аргостоли сутрин, където "закусват".
Също и Макри и Плати Ялос са разкошни плажове в близост до Аргостоли, но и те много експлоатирани и населени с чадъри.
От каменните плажове не е за пропускане и Петани, като цяло по-хубавите плажове са на малкия полуостров, но пък основните забележителности - на големия.
Пещерите вече си ги видяла, Мелисани е 10-минутно возене в лодка (но все пак много приятно), Дрогарати е истинска пещера със скални образувания.
И за винарните съм писала по-назад Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 12:06 от Параход

# 207
  • София

ако сме попълнили с ЕГН да попълваме наново ли?

Има опция за редактиране на формата. Като влезете, вдясно горе пише дашборд и дава опция за редактиране, опитайте от там да редактирате, стига да не са останали по-малко от 24 часа до пътуването, би трябвало да разреши редакция.

# 208
селските фермерски пазари дали работят

Да ,не са спирали!
От миналата седмица  пазарите на Халкидики са забранени.
Тази сутрин пазара в Аргаласти на Пелион си работеше.

# 209
И аз обмислям Кефалония за края на септември , та моля за мнение - как е времето там тогава и предвид странната година дали няма да са затворили повечето хотели и таверни?

Общи условия

Активация на акаунт