На море в Гърция 2020 - VII

• 54 381
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София, България
Аз пак не разбарах какъв е проблемът с Писанец, за да има риск?
Не е в списъка на МЗ, значи няма да си направя там теста. Не знам кой с какви списъци борави, всъщност няма значение. Който иска, да си ходи в Писанец. Аз принципно не ги ползвам и за други изследвания.

Ние два пъти минаваме с техни тестове. Много модерна ми изглежда лабораторията. 4 човека, 170 лева. Който иска да плаща по 120 лв на човек за тая пълна глупост, прав му път...

# 331
Аз пак не разбарах какъв е проблемът с Писанец, за да има риск?
Не е в списъка на МЗ, значи няма да си направя там теста. Не знам кой с какви списъци борави, всъщност няма значение. Който иска, да си ходи в Писанец. Аз принципно не ги ползвам и за други изследвания.

Ние два пъти минаваме с техни тестове. Много модерна ми изглежда лабораторията. 4 човека, 170 лева. Който иска да плаща по 120 лв на човек за тая пълна глупост, прав му път...
Преди малко им погледнах цените .  За PCR тест пише 120 лв. От къде идва това намаление за 4 човека - 170лв?

# 332
  • София, България
Това е цената за Пул тест, 150 лв за до 5 човека, плюс по 5 лв на човек за превод. Мисля не е обявено в официалния ценоразпис.

# 333
  • София, България
Днес на плажа ми препоръчаха Рахи, същото ли е? Към колко трябва да се отиде, трябва ли резервация, има ли ядене или е само бар?

Агиофили днес

# 334
  • София
Днешната порция красоти от остров Патмос от мен:
Плаж Вая

Плаж Камбос

# 335
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Днес на плажа ми препоръчаха Рахи, същото ли е? Към колко трябва да се отиде, трябва ли резервация, има ли ядене или е само бар?

Агиофили днес
[/quote
Заведението е едно има бар има и ресторант,сега сигурно няма нужда от резервация, ние успяхме да идем в бара ресторант беше пълен,но е уникално да гледаш залеза там.

# 336
Днес на Кефалония успяхме да пообиколим серевната част - Фоки, Емпилиси, Камилия и един малък до него, Дафноуди, минахме през Асос и за залеза бяхме на Миртос.
Утре мисля да се отправим към полуостров Пали, но там има доста плажове, ще сложа списък, ако може да ми кажете кои са задължителните и кои може да пропуснем? Като задължително ще посетим Петани и Кси.
Пали - Воути, Камари, Петани, Амос,  Агия Елени, Lagkadakia  Кунопетра,  Кси, Megas Lakkos,  Лепада,   Платиа Амос.

Фоки е прекрасен плаж с бели камъни и в заливче без вълни. Има доста риби и всъщност днес там ни беше най-интересно шнорхелуването. Видяхме доста разноцветни рибки, видях зарган, октопод, който доста време наблюдавахме как се навива на рулце и се скрива сред камъните, видяхме и едно странно нещо, прилича на червей с много крака, като стоножките и е червено на цвят. Също доста рапанчета. Там е хубаво да се иде по-рано, защото мястото за коли край пътя е крайно ограничено, а към 11 почна да се пълни плажчето. Спират и яхти и катамарани на него.

Емписили също много красив плаж, но имаше вълни, а в морето освен камъни има и пясък, което размътваше водата и правеше търсенето на риби малко по-трудно.

На Камилия въобще не се накиснахме, там също има пясък, имаше вълни и водата беше мътна. Там като че ли имаше и най-много хора. До самия плаж не може да се стигне с кола, паркира се на паркинг и 500 м се ходи по камениста пътека до плажа.

От там видяхме стрелка за друго плажче, на около 100 метра в страни и отидохме на него. В малко заливче, пак бели камъни и пясък, но нямаше вълни и беше подходящо да шнорхелуваш.

Връщането по пътеката беше зор, не навсякъде има сянка и беше задушно.
От там тръгнахме към Дафноуди, но бяхме огладнели  и точно на завоя към плажа спярхме да хапне в The Old Stone House правят хубави пици и мусака, аз си взех агнешки котлети, бяха малко жилави, но десертите бяха превъзходни. Най-вкусиня чизкейк, който съм яла, беше си домашен и пържени ябълки със сладолед. Страхотни бяха.
От там към Дафноуди, където също се паркира и се ходи пеше по камъняка до плажа. Видя ми се повече ходенето от Камилия, но беше изцяло със сянка в гората и прохладно. Там имаше хора, че дойдоха даже и хора с малки дечица. В дясната част на плажа има пещера с много тесен вход от към плажа, дете може да се промъкне, аз не се пробвах и голям вход от към морето зад скалите. С дъщеря ми отидохме до там, поседяхме малко на камъните и излязохме, мен си ме хвана шубето в тъмната пещера и имаше и вълнички.  
От там към Асос, в който има бая народ. Плажа беше пълен, той е малък ама много народ ми се видя както на плажа, така и в близката таверна.
Разходихме се, направихме някоя друга снимка и потеглихме към Миртос за залеза. На Миртос имаше големи вълни и не се топнахме, само наблюдавахме залеза. Тук може би трябва да се върнем пак перз деня, за да се полюбуваме на цвета на водата, при залез почти изчезва млечносиньото море.

Щях да забравя да питам, на север ми излизат на картата още два плажа, единият е Йерусалим с таверна на него /таверна Одисей/, другият е Alaties и до него има отбелязано място за наблюдаване на залеза. Някой ходил ли е на тези две места, да сподели лични впечатления?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 23:47 от anbibian

# 337
Днес на Кефалония успяхме да пообиколим серевната част - Фоки, Емпилиси, Камилия и един малък до него, Дафноуди, минахме през Асос и за залеза бяхме на Миртос.
Утре мисля да се отправим към полуостров Пали, но там има доста плажове, ще сложа списък, ако може да ми кажете кои са задължителните и кои може да пропуснем? Като задължително ще посетим Петани и Кси.
Пали - Воути, Камари, Петани, Амос,  Агия Елени, Lagkadakia  Кунопетра,  Кси, Megas Lakkos,  Лепада,   Платиа Амос.

Щях да забравя да питам, на север ми излизат на картата още два плажа, единият е Йерусалим с таверна на него /таверна Одисей/, другият е Alaties и до него има отбелязано място за наблюдаване на залеза. Някой ходил ли е на тези две места, да сподели лични впечатления?
По първия въпрос - Петани, Кси, Лепеда, Вути, може Ваца, Мегас Лакос също. Платиа Амос е затворен заради падащи камъни и стълбите са разрушени от земетресенията.
По втория - Агия Йерусалим е много смотан плаж, хич не ходете.

Blackunicorn,
ако не се лъжа, ти щеше да пътуваш за Спорадите, където колите до 4.25 и над са на една тарифа.

# 338
Това е цената за Пул тест, 150 лв за до 5 човека, плюс по 5 лв на човек за превод. Мисля не е обявено в официалния ценоразпис.
Пул тест , понеже не съм много наясно, PCR тест ли е? Защото ако не е, нали на границата искат PCR тест?

# 339
  • Sofia
Пул тест , понеже не съм много наясно, PCR тест ли е? Защото ако не е, нали на границата искат PCR тест?
Пул тест е тест на група от хора. Ако някой излезе положителен, после се тестват всички.

# 340
  • София
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но имам броени часове до почивка в Гърция и не ми остава много време да прочета тази огромна тема. Интересува ме, ако решим да пътуваме примерно в събота, кога трябва да изискам този QR код? Примерно мога ли днес да попълня формуляра или е рано? Колко време важи кода? Трябва ли да имам резервация някъде с адрес който да посоча в декларацията-преди май беше така-а сега? Един QR код ли ще имам или за всички от семейството по един?
Някой ходил ли е скоро на Тасос? Ферито пак ли са на често както преди? Мерят ли температура?  Кога според вас се очаква да бъде навалицата на границата? В петък или в събота?
Пускай декларацията сега, самият QR код ще го получиш в първите минути на деня на пътуването. Трябва да напишеш някакво място на пребиваване. Кода е един за цялото семейство, членовете му се описват в декларацията.

# 341
  • Някъде Там
Здравейте, имам питане за деца под 10 години не е променено нали - остава без PCR тест за тях?
И другият ми въпрос е мога ли да пусна 2 QR кода - защото не съм сигурна дали събота ве4ерта ще пътуваме или неделя сутринта  или един който да дойде в събота е достатъ4ен Rolling Eyes
Четох тук коментарите ви за Лефкада че се минава през фери не през моста и само веднъж дневно можело. Наистина ли е така и в колко часа е това веднъж дневно? А за връщане?
Имаме възможност да идем само за половин ден, но ако не можем да преминем ще е трудно.

Благодаря Ви предварително! Flowers Sunflower

# 342
  • софия
Здравейте, имам питане за деца под 10 години не е променено нали - остава без PCR тест за тях?
И другият ми въпрос е мога ли да пусна 2 QR кода - защото не съм сигурна дали събота ве4ерта ще пътуваме или неделя сутринта  или един който да дойде в събота е достатъ4ен Rolling Eyes
Четох тук коментарите ви за Лефкада че се минава през фери не през моста и само веднъж дневно можело. Наистина ли е така и в колко часа е това веднъж дневно? А за връщане?
Имаме възможност да идем само за половин ден, но ако не можем да преминем ще е трудно.

Благодаря Ви предварително! Flowers Sunflower
До Лефкада може да се стигне и през тунел, така че времето не е фатално.
Може да се пуснат 2 формуляра, но по принцип формулярът позволява редакция.
За деца до 10 години не се прави тест.

# 343
  • София

Четох тук коментарите ви за Лефкада че се минава през фери не през моста и само веднъж дневно можело.

Минава се по всяко време на денонощието.
Не става дума за пътуващ ферибот, а за такъв, през който се минава като по мост.

# 344
  • Варна
Ян Бибиян при толкова много цели за ден как  успявате и за шнорхелинг и как не капвате от умора.Ма сигурно щот сме дърти вече и ни идва множко.Там близо където ще ходите е Аргостоли , нещо като столица на острова има хубав рибен пазар , а и зеленчуков де . Ние всяка вечер наблягаме на барбекюто , газовата горелка и дървените въглища задължително са в багажника Simple Smile Да не пропуснете кефалонийски пай с ярешко , има и с агнешко Simple Smile  Това е една от най - вкусните баници с месо които съм пробвал. Е и една в Ирландия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт