На море в Гърция 2020 - VII

• 54 350
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
  • софия
Този ферибот, през който се минава, да не е едно метално съоръжение около 20-30 метра, минавайки през което ти изпадат пломбите (силно казано де, но дрънчи доста)?
Ако е това, дори не съм разбрала, че минаваме по ферибот Grinning

# 346
  • София
Този ферибот, през който се минава да не е едно метално съоръжение около 20-30 метра, минавайки през което ти изпадат пломбите (силно казано де, но дрънчи доста)?
Ако е това, дори не съм разбрала, че минаваме по ферибот Grinning

Онова нещо бе подвижният мост. На негово място в началото на юли имаше ферибот, който бе отворен и от двете страни и се минаваше по него.

# 347
  • софия
Ние минахме по нещо метално, силно наклонено от двете страни, дрънчащо и тракащо през август.

# 348
Ние минахме по нещо метално, силно наклонено от двете страни, дрънчащо и тракащо през август.
Бяхме току що в Агия Кириаки Кефалония, големи вълни и много водорасли. Водните таксита до Фтери не водят днес, казаха че и утре ще има вълни.
В такъв случай да продължаваме ли към плажовете на Пали или навсякъде ще е с вълни?

# 349
  • София

Това бе старият мост.
Ако пак се минава по него, вероятно през юли фериботът е бил временно решение.

# 350
  • софия
А, баш по него се минаваше началото на август.

# 351
  • София
Явно през юли са го ремонтирали, затова и фериботът е бил там като временно решение.

# 352
Athos-cruises.gr, Атонски манастири екскурзията, офлайн билетите са 20 Е, онлайн 18 Е, отварям сайта снощи към 21.00 да видя за другата седмица и случайно чекнах цена за днес, 16 Е, възползвах се😀
Единствено разлика е, че едно време пътуваха големи кораби, а сега са малки.

# 353
Бяхме току що в Агия Кириаки Кефалония, големи вълни и много водорасли. Водните таксита до Фтери не водят днес, казаха че и утре ще има вълни.
В такъв случай да продължаваме ли към плажовете на Пали или навсякъде ще е с вълни?
Значи и Петани ще е разсърден. В дните, когато духаше и имаше вълни в северната част на полуострова, плажуваме по пясъчните плажове в южната му част и си беше съвсем ок. Не знам обаче колко ще ви е интересно там. За плажуване и шнорхелинг може да пробвате Лагадакия. По-дълбока и студена е обаче там водата.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 11:20 от молец

# 354
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но имам броени часове до почивка в Гърция и не ми остава много време да прочета тази огромна тема. Интересува ме, ако решим да пътуваме примерно в събота, кога трябва да изискам този QR код? Примерно мога ли днес да попълня формуляра или е рано? Колко време важи кода? Трябва ли да имам резервация някъде с адрес който да посоча в декларацията-преди май беше така-а сега? Един QR код ли ще имам или за всички от семейството по един?
Някой ходил ли е скоро на Тасос? Ферито пак ли са на често както преди? Мерят ли температура?  Кога според вас се очаква да бъде навалицата на границата? В петък или в събота?
Пускай декларацията сега, самият QR код ще го получиш в първите минути на деня на пътуването. Трябва да напишеш някакво място на пребиваване. Кода е един за цялото семейство, членовете му се описват в декларацията.

Има ли вероятност да търсят мястото за настаняване дали имаме резервация или само трябва да посоча някакво каквото и да е?

# 355
Агия Кириаки не се топнахме тук, мразя водорасли.

Воути - шофирането до там ни се видя малко екстремно, особено на обратно. Има заведение и чадъри, имаше и вълни обаче, само снимахме и продължихме.
Петани - вълнист и сърдит, но прекрасен. Ошляпахме се във вълните, хапване в таверната на плажа и сега накъде? Не сме решили още.
Кси дали ще е с вълни щом тук има?

На Петани чадър и 2 шезлонга е 7 евро.
Има и естествена сянка, поне до обяд под скалите.
Кефалонийския пай какво представлява? Очаквах нещо като гювечета, а то е от тава с формата на мусака, ориз, риба, домати, тесто отгоре и отдолу.

# 356
  • София
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но имам броени часове до почивка в Гърция и не ми остава много време да прочета тази огромна тема. Интересува ме, ако решим да пътуваме примерно в събота, кога трябва да изискам този QR код? Примерно мога ли днес да попълня формуляра или е рано? Колко време важи кода? Трябва ли да имам резервация някъде с адрес който да посоча в декларацията-преди май беше така-а сега? Един QR код ли ще имам или за всички от семейството по един?
Някой ходил ли е скоро на Тасос? Ферито пак ли са на често както преди? Мерят ли температура?  Кога според вас се очаква да бъде навалицата на границата? В петък или в събота?
Пускай декларацията сега, самият QR код ще го получиш в първите минути на деня на пътуването. Трябва да напишеш някакво място на пребиваване. Кода е един за цялото семейство, членовете му се описват в декларацията.

Има ли вероятност да търсят мястото за настаняване дали имаме резервация или само трябва да посоча някакво каквото и да е?
Ще ви търсят единствено, ако ви тестват на границата и резултата е положителен.

# 357
  • София, България
Какво става в Кефалония, получих някакъв emergency allert по телефона?

# 358
  • София
Какво става в Кефалония, получих някакъв emergency allert по телефона?

И какво пише?

# 359
  • София

Днес видяхме Елафониси.
Даже няма да се опитвам да описвам радостта си от преживяването. Това е Плаж, който просто трябва да се види. Прекрасен е.
Бяхме там преди 10 ч. Успяхме да му се насладим преди да го нападнат хилядите туристи, а после много се забавлявах да гледам как хора се разхождат из морето. Simple Smile
Едно от момичетата, които ни обслужваха в таверна  Спилиос ни каза, че в други години  през август там ходят около 6000 туристи на ден. Днес - все пак - трябва да са били много по-малко.

Минахме през каньона Тополия и спряхме, за да видим пещерата Агия София. Не за първи път се изумявам на какви места гърците успяват да направят църкви.

След тунела (в посока Кисамос) има удобно място, където може да се спре и да се види каньонът отвисоко. Има и сергии, от които може да се купят домашни продукти. Ние си тръгнахме оттам със зехтин с билки. Simple Smile

Утре е ред на Балос. 

От телефона не успявам да кача повече от една снимка в публикация. Ще наваксам когато се приберем. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт