На море в Гърция 2020 - VII

• 54 326
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте и от Никити,
Тук ни казаха местните, че маските били задължителни и по улиците. Дали наистина е така, не знам. Но повечето хора са с маски и по улиците. Има доста хора по централната част, не знам как е било в предишни години точно тук, защото за първи път идваме. Приятно градче. Ето това е място където сме отседнали:
https://www.booking.com/hotel/gr/nikitihouse-apartment.bg.html?a … _with_new_dates=1

Не случайно рейтинга е 9,8 в Букинг. Много над очакванията, които човек има преди да го посети и много по-хубаво на живо отколкото на снимки.

# 421

Фтери. Водното такси е от Зола, 15 евро възрастни, 10 евро деца, безплатно под 5 г. безплатно. Стига за 10 мин. като минава покрай недостъпния от сушата Камари

Лодката спира на брега т.е. подходящо е за хора, които не могат да плуват и може да си носите багажа.

На тръгване казвате в колко часа да ви вземат. Водата край плажа е млечносиня, няма видимост за шнорхелинг.

# 422
  • Варна
По принцип като вътрешна граница на ЕС има само граничен контрол и няма кой да  брои бутилките . Митническия е по желание ,т.е. ако вие искате да декларирате нещо - то се отнася основно за фирми.

# 423
Днес на границата за влизане в Гърция ме питаха дали носим алкохол и цигари, но за излизане може да е различно. Направиха на половинката PCR тест, но не са му мерили температурата.

Някой питаше по напред дали мерят температурата на ферито на Тасос. Бях чела, че на шофьорите мерят, но днес на никой не мериха.

# 424
Здравейте,
Препоръчайте ми  нещо интересно, което може и си заслужава да се види в Ситония.

# 425
Нищо особено няма освен плажове и природа. Едно традиционно селце - Партенонас, 5 км нагоре от Неос Мармарас, и останки от една малка византийска крепост над Торони (но до нея не бих бИла път в жегата).
Полуостровът е бил манастирска земя на Атон до началото на 20-и век и съответно не е обитаван в периода, в който е можело да се построи нещо, нито пък има особено интересна древна история.

# 426
... Препоръчайте ми  нещо интересно, което може и си заслужава да се види в Ситония.

Взимаш телефона, отваряш Гугъл мапс, в полето за търсене пишеш "sitonia paralia". Навсъкъде, където светне червено, уголемяваш мащаба и излизат още червени точки, паралиа или бийч нещо си.

Като отхвърлиш всички червени точки, си стягаш багажа и се прибираш.

П.С. Някой късен следобед в Никити може да пресечеш на светофара и да тръгнеш нагоре по едни улички, ей така, за спорта, пък може и да изскочи нещо интересно.

П.С.2 : С маските, умната, местните на те бъзикат.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:38 от !JOOP

# 427
Старият град в Никити.

# 428
Давам прясна информация от границата на Кулата - и в двете посоки все още е спокойно.
В посока от България към Гърция правят ПСР тест на един от колата, обикновено шофьора, минава се много бързо.
В посока Гърция-България нямаше опашки от коли за сега.
Лек път!

# 429
Моля някой, който е запознат, ако в четвъртък сутрин се направи теста в Рамус дали в петък ще бъде готов, тъй като трябва да пътуваме в събота рано сутринта и вече не знам, кога трябва да си направим тестовете, за да излезнат на време и да са валидни на границата

# 430
Моля някой, който е запознат, ако в четвъртък сутрин се направи теста в Рамус дали в петък ще бъде готов, тъй като трябва да пътуваме в събота рано сутринта и вече не знам, кога трябва да си направим тестовете, за да излезнат на време и да са валидни на границата

Ние вчера си направихме тестовете в Рамус в Дружба към 10:30 ч. Нямаше никой преди нас. Резултатите ни излязоха към 17:00 ч. същия ден. Днес си взехме листата с резултатите Simple Smile
Според мен, 99 % съм сигурна, че ако четвъртък си направите тестовете петък ще можете да си вземете резултатите.

# 431
Ние в петък си направихме теста в Рамус в Дружба в 7:50 някъде. В 15:00 часа имахме резултати, въпреки че в лабораторията казаха, че в събота най-вероятно ще стане. Може да е за да се презастраховат. Иначе преди нас имаше около 25 човека.

# 432
И ние там правихме и на нас ни излезе същия ден, но казаха че все пак има 5 процента вероятност и да не стане същия ден. Но сега е по-спокойно и сигурно е поне 99 процента че ще стане на деня.

# 433
Да ви кажа глобалтест вече е неколкократно изпробвана. Отиваш с час, не чакаш, излиза същия ден и е по-евтино. Но пък Рамус как се нагушиха....

# 434
  • София
Утре мислим да отскочим до остров Амулиани. Препоръчайте хубав плаж. Също така, заслужава ли си разходката с лодка до остров Дреня (Магарешки острови)?

Общи условия

Активация на акаунт