На море в Гърция 2020 - VII

• 54 297
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • София, България
А някой знае ли какви са ограниченията за до колко човека могат да се возят в едно превозно средство в Гърция? Защото, доколкото разбрах май все още имат такива ограничения, ако хората не са семейство.

Ние пътувахме 7 човека, ние с ММ, 3те деца и майка ми и баща ми до Лефкада с ван, Форд Галакси. Не сме имали проблем, но не са ни и спирали де.

А куче видях за пръв път на Потамос в края на август. Плуваше си, никви грижи.. Не разбрах чие е, хвърляха му топка и то я носеше.  Никой не правеше проблеми. На мен ми стана бррр отначало, после се замислих.... Море - океан, много важно. То и цялата навалица сигурно пикае вътре... Голяма работа едно куче.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 22:55 от радос

# 466
  • София
Не знам за кучета, ама за първи път почивахме с много млади гръцки семейства около нас, с доста мънички деца. И нямаше нито едно по голо дупе. 😄 Всички, дори неколкомесечни бебета, бяха с бански.

# 467
Yovanka,
те и гъркините топлес не ходят... Добре че преди 15-20 години имаше много плажове само за нас в Гърция, че на посетените ми беше трудно да свикна да се опаковам в пълно плажно снаряжение Wink

# 468
  • София, България
О, голяма мъка с тва... Много мразя разлики... Тая година с големи усилия, почти нямам Wink Ма трудно беше...

# 469
Този със строежа е агиос Йоанис:- мега як. Гърците масово ходят късно на плаж - наножяд, когато ние си тръгваме. По принцип ходим на зачукани плажове без хора, затова се изкефих на Йоанис. По принцип е фраш и не бихме отишли в друго време.
Сега ги погледнах и на картата да видя кой кой е. Значи Йоанис е този пред строежа/незавършения/, явно. Минахме покрах него и хората минаваха през някаква заключена врата без мрежа и слизаха надолу. Това с врата малко ме учуди, защото поне аз в Гърция нямам спомени за такива истории с преградени пътища към плажни ивици. Макар, че сега като гледам на картата той плажа си има сериозен достъп и от другата страна/северната/, а южната явно е частна собственост достъпа до плажа.
Има и един плаж който е малко на север от този, в посока Никити, съвсем близо е. Навигацията ни изкара явно случайно там първия път. Много хубав плаж и с колата се стига направо на плажа. Е на тоя плаж нямаше никакви хора в понеделник. Мисля, че се води Кастри, поне такава табела има към него. Другият който е следващия на север е  Koviou, също страхотен плаж-вчера бяхме от 12 до 17 и имаше 10 чадъра точно на плажа през цялото време.

Ковиу как беше като дълбочина? Май е плитък. Също и следващият след него на юг е супер. Абе плажове да искаш.
Ходихте ли в култовата сладкарница в Никити Blush аз сладко не обичам, обаче там и аз се тъпча с баклава и портокалов сладолед.
Радос, ок май предвид, че моето куче не пикае в морето и никога не влиза в къщи с неизмити крака, за разлика от дребните кретени Grinning

# 470
  • София
Здравейте! В понеделник вечерта се завърнахме благополучно от нашето пътуване до Патмос през Самос. Накратко мога да ви кажа само, че беше прекрасно. Засега ви пускам снимки да гледате, с разказа се надявам да съм готова през уикенда, че времето ми е ограничено, а писането не е от най-силните ми страни и се случва бавно.
https://flic.kr/s/aHsmQE4TzX

# 471
  • София, България
Този със строежа е агиос Йоанис:- мега як. Гърците масово ходят късно на плаж - наножяд, когато ние си тръгваме. По принцип ходим на зачукани плажове без хора, затова се изкефих на Йоанис. По принцип е фраш и не бихме отишли в друго време.
Сега ги погледнах и на картата да видя кой кой е. Значи Йоанис е този пред строежа/незавършения/, явно. Минахме покрах него и хората минаваха през някаква заключена врата без мрежа и слизаха надолу. Това с врата малко ме учуди, защото поне аз в Гърция нямам спомени за такива истории с преградени пътища към плажни ивици. Макар, че сега като гледам на картата той плажа си има сериозен достъп и от другата страна/северната/, а южната явно е частна собственост достъпа до плажа.
Има и един плаж който е малко на север от този, в посока Никити, съвсем близо е. Навигацията ни изкара явно случайно там първия път. Много хубав плаж и с колата се стига направо на плажа. Е на тоя плаж нямаше никакви хора в понеделник. Мисля, че се води Кастри, поне такава табела има към него. Другият който е следващия на север е  Koviou, също страхотен плаж-вчера бяхме от 12 до 17 и имаше 10 чадъра точно на плажа през цялото време.

Ковиу как беше като дълбочина? Май е плитък. Също и следващият след него на юг е супер. Абе плажове да искаш.
Ходихте ли в култовата сладкарница в Никити Blush аз сладко не обичам, обаче там и аз се тъпча с баклава и портокалов сладолед.
Радос, ок май предвид, че моето куче не пикае в морето и никога не влиза в къщи с неизмити крака, за разлика от дребните кретени Grinning

Не казах, че кучето пикае. Хората го правят... Сигурно

# 472
Чудесен и изчерпателен фотопис, а със снимката от Агатониси направо ми прониза сърцето. Това островче заема специално място в плановете ми за неопределеното бъдеще.

# 473
Радос, да, уточних, защото някои си мислят. А хората пикаят със сигурност Angry
Като се замислиш с какво точно ще изцапа морето, ама карай.
Ще кача по-късно снимки, че нещо тел не ми дава.

# 474
  • София
За съжаление снимката е от ферибота, не сме слизали на островчето. Но наистина изглежда очарователно. Ние бяхме на Арки за няколко часа, от което се бях впечатлила през зимата след прочитането на един пътепис. Щастлива съм и благодарна на Бог, че успях да сбъдна доста мечти този път. Всичко мина по план и не се наложи да жертвам нищо.

# 475

Супер е като дълбочина за деца. Плитък е да. За разлика от плажа на Никити, който е прекалено плитък, което пак не е добре, защото на 100 м водата още  не те покрива и като влезе детето и отиде до там ти трябва бинокъл да го следиш:smiley:
Обичаме сладко, така че казвай бързо коя е сладкарницата и още утре ще я посетим. Досега открихме една която на улицата на Масутис в посока Солун, но едва ли е тя.
P.S. Коригирам си малко за Ковиу, защото в първия момент го обърках с Кастри. Пак става за деца, но не е толкова плитък.

# 476
За съжаление снимката е от ферибота, не сме слизали на островчето. Но наистина изглежда очарователно. Ние бяхме на Арки за няколко часа, от което се бях впечатлила през зимата след прочитането на един пътепис. Щастлива съм и благодарна на Бог, че успях да сбъдна доста мечти този път. Всичко мина по план и не се наложи да жертвам нищо.
Hands Thumbsup
Ще чакам с нетърпение пътеписа!

# 477
http://revani.gr/

https://goo.gl/maps/hwQ2TEeTJXxxSkUh9

Не знам така дали се отваря. Намира се на една улица, успоредна на крайбрежната, близо до едни електронни игри. Баклавата е.....малеееее. и портокаловия сладолед. Има един стар майстор там.

# 478
http://revani.gr/

https://goo.gl/maps/hwQ2TEeTJXxxSkUh9

Не знам така дали се отваря. Намира се на една улица, успоредна на крайбрежната, близо до едни електронни игри. Баклавата е.....малеееее. и портокаловия сладолед. Има един стар майстор там.
Отваря се. Минахме оня ден покрай нея-спомням си я къде е. Така че утре, тоест днес сме там Simple Smile. Благодаря !

# 479
Ще се радвам, ако ви хареса!

Общи условия

Активация на акаунт