На море в Гърция 2020 - VII

• 54 274
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Възможно е. Blush Аз като гледам снимките от Вути на anbibian и се чудя били ли сме на едно и също място.
На мен точно този тип плажчета ми е най-любим, но и капацитетът им е малък. В общи линии, колкото повече одъртявам, толкова по-голяма нетърпимост към пясъка развивам.

# 511
Аз май обратно Simple Smile Даже не мога да си го обясня. А навремето като бяхме на Наксос, така ми беше писнало от пясък (щото масово не са асфалтирани пътищата и колата се покрива с пясъчен прах отвън и отвътре), та като намерихме единствения безименен плаж с воцало, направо се размазахме. Даже бяхме и сами на него, та и от бански нямаше нужда.

Но въпреки това имам поне един огромен фаворит с камъняк, Калади на о. Китира.

# 512
Бройнала съм го този от мига, в който го видях в албума ти.
За пясъка - нормално, обикновено това е всеобщата нагласа и търсене. Аз не се пека, не ме свърта на едно място, пребивавам само във водата, пясъчните дъна са ми по-скучни, не ми трябва на мене.

# 513
  • София
И аз не обичам пясък.
А като стана дума за празни плажове, където няма нужда от бански, има ли такива и на Крит?

# 514
Как бе, човек, изрично ти казах - баклава и сладолед Joy бе не са гадни, изхвърлих се.
Ама виж ся, децата ги харесаха, аз просто съм много капризна на торти (щото правя  превъзходни... Да отменя Сиганката малко Stuck Out Tongue Winking Eye).
Ох, ние по заведения не ходим с тази менажерия.....не си го причинявам. Но наемодателката препоръча нЕкви гироси в нетуристическо заведение, мога да видя линка. Но били огромни (щото не знае ние с ММ колко ядем....).
Отивам да пробвам на щерката тортичката отново.

Ти си казала баклава и сладолед, ама ние като чуем сладко , натам не слушаме, направо взимаме. Единият ми син е страстен почитател на дюнерите/заради него взех машина за дюнери/ и сме пробвали на няколко места вече тук, но дай линка да видим и тези. На идване към Никити  видяхме една табела Пилигирос. Той помисли че това е някакъв град царство на гиросите, голяма мъка беше да го убедим, че отклонението е голяма и да не ходим до там Smile

P.S. Сега пробвах пак тортичките , мда,,права си била -не стават-има нещо остатъчно недобро  в послевкуса. Баклавата е добре, но най-добре са реванетата. Имаше и едно черно в тепсия като торта но не баш при реванетата-и то е добро. Но тортите твърдо  не.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 14:17 от axxxelll

# 515
На Крит е пълно с нудисти. Само на някакви най-популярни плажове няма никога. Тук-таме се срещат табели, че е забранено.

# 516
  • София
На Крит е пълно с нудисти. Само на някакви най-популярни плажове няма никога. Тук-таме се срещат табели, че е забранено.

Аз го играя нудист, когато сме на безлюден плаж. Пред хора поне гащи си обувам.
Надявам се през октомври да има повече места без хора.

Скоро ще споделя планирания маршрут с молба за коментари и корекции.

# 517
  • София
За Никити Захаропластика Тасос на светофара на входа за Никити на главния път. Невероятен екмек кадаиф правят, и другите им неща са много добри :

https://maps.app.goo.gl/nYa2fVNLybRUqQGWA

# 518
  • София

Хотелът празен. Тъжно ми беше малко. Предните години се пукаше по шевовете.

Къде това ?
Анаис ?
При Дениз ?
А що да е лош плажа?Дори в къмпинга има бгкаравани които са там целогодишно и постоянно  Simple Smile
Анаис е това. Ние много харесваме мястото. Аз не съм казала, че е лош плажът, даже напротив - за мен е един от най-хубавите плажове. Но като ви гледам в темата, все ходите по разни екзотични места на юг, обикаляте по 2-3 плажа на ден, пък ние едва ли не сме се цопнали на първия сносен плаж след границата. Но да си призная това ни беше и целта. Размазване 5 дни, мързел, спане и пак мързел. Това ми е на мен почивката за зареждане на батериите.

# 519
anbibian, имаш ли снимка от Фоки? Преди време змия беше пускала една страхотна баш от там, друга не помня да съм виждала из темата. До там не стигнах аз, и до Фискардо трябва да се върна на поправителен, обаче пък си го донесохме вкъщи върху камък от Миртос.
Скрит текст:
На телефона имам само 1 снимка от Фоки, от фотоапарата още не съм ги свалила. Супер са камъчетата Simple Smile обаче у дома не сме толкова сръчни. Ние си домъкнахме една торба с камъни, събирани предимно на Миртос, Петани, Фтери и най-много от Агия Ефимия /само там има розови/. Събрахме си и миди от Кси, обаче бяха кът, едвам ги намерихме.

# 520
Само да знаете, че е забранено това с камъните Simple Smile не че аз веднъж не донесох цяла торба бели йонийски камъни по молба на учителката по рисуване в училище, но беше април, пълна пустош и изпитвах по-голяма увереност, че няма кой да ме санкционира. Иначе гледам да се огранича до 1-2 бройки за спомен.

П.П. Бях на плаж 2 пъти на Черно море миналата седмица, отдавна бях забравила какво е да е пълен пясъкът с мидени черупки и рапанчета, че и от няколко вида...

# 521
Само да знаете, че е забранено това с камъните Simple Smile не че аз веднъж не донесох цяла торба бели йонийски камъни по молба на учителката по рисуване в училище, но беше април, пълна пустош и изпитвах по-голяма увереност, че няма кой да ме санкционира. Иначе гледам да се въздържам до 1-2 бройки.
Не знаех Astonished Догодина ще съм по-скромна Kissing Face
И пясъка ли е забранен. Вече не гледам рибки, обаче едно време си мъкнех пясък от морето за аквариума. Последно си донесох един буркан от Санторини + камъни...

По повод нудизма, мен генерално не ми пречи, единствено обаче ме дразни като отидем на някое малко закътано плажче 2х2 метра и там точно на пръва линия се е пльоснала някоя по голи Ц, човек една снимка не може да си направи. То като е малко и тясно плажчето няма кака да избегнеш да ти попадне в обектива...

ПП Параход аз успях да си намеря малки рапанчета на Петани, прибрах си ги. 2 броя измежду камъните. Намерих и един по-голям на Фтери, обаче вътре имаше едно изъхнало мекотело и като го занесох във водата се оказа живо и го оставих в морето.

# 522
E тя и облечена да е, пак ще пречи на снимката...

# 523
Да ама по голи Ц няма как въобще да я снимам, една такава ми е попаднала в кадрите от Емплиси и трябваше да ги изтрия всичките Sad

молец Сигурна съм, че Вути е чудесен плаж, обаче ние улучихме лошо време. Пътя до там хич не ни се понрави и затова не го повторихме същия ден, когато се върнахме до района да посетим Фтери, а и дъщеря ми искаше да се върне на Кси.
Фоки на мен лично много ми хареса, най-веече защото вътре във водата видях за пръв път толкова много морски обитатели. Преди ме беше страх да шнорхелувам на дълбоко, сега се поотпуснах, почнах да се гмуркам и като цяло и това си допринесе за емоцията и цялостното усещане за плажа. Отделно на него има дървета с естествена сянка, голям плюс за нас, дето един чадър на камъняка не можахме да забием. Май трябва ММ да вземе пример от един местен дядо, който забиваше чадър за бабата като млатеше тръбата с един голям камък Satisfied

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 18:05 от anbibian

# 524
Да ама по голи Ц няма как въобще да я снимам, една такава ми е попаднала в кадрите от Емплиси и трябваше да ги изтрия всичките Sad

молец Сигурна съм, че Вути е чудесен плаж, обаче ние улучихме лошо време. Пътя до там хич не ни се понрави и затова не го повторихме същия ден, когато се върнахме до района да посетим Фтери, а и дъщеря ми искаше да се върне на Кси.
Фоки на мен лично много ми хареса, най-веече защото вътре във водата видях за пръв път толкова много морски обитатели. Преди ме беше страх да шнорхелувам на дълбоко, сега се поотпуснах, почнах да се гмуркам и като цяло и това си допринесе за емоцията и цялостното усещане за плажа. Отделно на него има дървета с естествена сянка, голям плюс за нас, дето един чадър на камъняка не можахме да забием. Май трябва ММ да вземе пример от един местен дядо, който забиваше чадър за бабата като млатеше тръбата с един голям камък Satisfied
Благодаря за снимката и разказите! 🙂
Не го отразихме пътя до Вути въобще, но ние сме си екстремисти с много стаж.
Ако хазяйката не ни беше натирила в един конкретен период от два дена да видим Миртос, Вути и Петани, нямаше и ние да ги сварим в цялата им кротка прелест. Кси явно е любимецът на 8-9-годишните.
Параход, не го знаех и аз това за камъняка. Камъни не може, мокри кучета не може... записвам си.

Общи условия

Активация на акаунт