Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 489
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А защо не вземете двуетажно легло? 82/190 на мен ви се струва малко. Специално на каката бързо ще й стане тясно или късо.

# 76
  • Велико Търново
Lady Cassiopeia Duval сега са с двуетажно легло, но вече никой не иска да спи на горното и ги разбирам, искат да си имат пространство, някъде къде да седнат спокойно да четат, гледат нещо и т.н. А определено горното легло на двуетажното не е удобно. Късо не мисля, че ще им стане, за тясно, двоумя се още дали да е 82 или 92 широчната, но дължината няма да е повече от 190, не виждам смисъл, при положение, че аз самата съм 158, а баща им 165, те самите вървят ниски за възрастта си.

# 77
  • София
Да, в тази връзка и аз търся матраци 190*82, еднолуцеви с дървена рамка отдолу, за да се захване механизма. Искам да сменя старите ТЕД. Не ми харесва, че са с ръб по края.

За почти тийн не ми се струва добра идеята за двуетажни (по детски са ми). При липса на съвсем място бих двойно с изтеглящо се второ легло.
По скоро бих се лишила от шкафиве за сметка на самостоятелно легло.
Моите са на 15 и 13 и не са им къси, не сме от високите.

# 78
Сама казваш, че всяко дете си иска пространство. Ако стаята го позволява- купи по- дълги легла. Те все пак ще се ползват не само за спане. Ще се играе на тях, вие ще се гушкате с децата, ще дойдат други деца на гости. Аз не съжалявам, че избрах по- големи легла и виждам, ча са им по мярка, дори искат още по- големи, когато направим втората детска стая и всеки ще си има своя.
С ММ също ще сме ново лего и се замисляме за размер 180 х200 см.

# 79
И аз съм за по големи легла ако мястото го позволява, като беше на 2 години сина ми направо поръчахме легло 90х190, следващото като беше на 11 години 120х200, еми супер е .

# 80
При родителите ми имах легло 72/190, ползвах го допреди да се омъжа, ами не ми е било тясно и късо. Въпрос на навик е. Легло 82/190 е стандартно.

# 81
И аз съм в чуденка за леглото. Бебешкото (60/120) вече е малко и не мога да намеря и харесам подходящо. Искам размер 80/190, както се коментираше по-назад, защото нямаме място за по-голямо.
Разгледах виденов, айко, икея и разни други, нищо не харесах. Искам да е с чекмедже отдолу и "оградка". 😊
Идеи?

# 82
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Икейските разтегателни?

# 83
Ще са 82/190, даже си мислех и за по-малки, предвид малкото пространство в стаята,  обаче ще срещна тудности с матраците. Ниски сме и двамата с мъжа ми и децата не вървят високи.
Да, това с височината за сядане го мислех и аз, в голяма чуденка съм още как точно да го направим, идеята ми беше да спестим максимално място от гардероб.

Нямам идея за каква трудност с матраците говориш - сега има всякакви размери, и еднолицеви, и двулицеви. Легла също има всякакви размери, готови говоря, не по поръчка.

Аз съм за максимално широки легла, за да е удобно на децата. Някой горе каза че спал дълги години на 72 ли, 80 см легло....е, и аз като дете в дома на родителите спях на тясно легло, обаче разликата с това да легнеш на спалня / широко легло е осезаема. На единичното легло ни крак можеш да разпереш, ни ръка. Разлика определено има.

Да обърна внимание че леглото в детската стая НЕ се ползва единствено за спане. Там се играе. Там се разполагат с таблета. Там се чете...изобщо колкото по-широко, толкова по-добре.

Видях някакв схема горе...според фън шуй не е ок леглото да е с краката към вратата..нещо с мъртъвците беше свързано. Не че много вярвам във фън шуй, но като е за детето...и някак несъзнателно се съобразявам с това правило.

# 84
  • Варна
При родителите ми имах легло 72/190, ползвах го допреди да се омъжа, ами не ми е било тясно и късо. Въпрос на навик е. Легло 82/190 е стандартно.
Мда, и нашите бяха такива навремето. Ъгловите легла явно са били с такъв размер. Сега с ММ спим на матрак 140/190, чак късо не ми е, а аз не съм от ниските. Чак пък толкоз, големи легла, че големи легла. Ми ок, ама като е малка стаята аз пък бих спестила 10 см, при родители под 1.70 какъв е шансът момичетата да станат 1.80? Нулев.

# 85
Аз съм 1.60 и опирам ръба отдолу на леглото което е 2 м дълго. Нали главата не си я опираш горе в таблата.
Често спя и по корем, тогава махам възглавницата и я подпирам до таблата, съответно се смъквам надолу.

Съжалявам че описвам в детайли, но явно не се разбира иначе.

И да, голямото легло си е голямо легло... то може и без легло, тъй пък изобщо няма да ви заема място, налЕ?

# 86
Ми ок, ама като е малка стаята аз пък бих спестила 10 см, при родители под 1.70 какъв е шансът момичетата......
За какво би ги спестила?
Изцяло подкрепям Тета с нейните доводи. Опитах се и аз да си дам мнението за по- голямо и съответно по- удобно легло преди няколко дни.

# 87
  • Варна
Мисля, че пределно ясно обясних, че говоря за ОПТИМАЛЕН размер на леглото, предвид размерите на притежателя си и на стаята, който оптимум е различен за различните хора. То може и цялата ти стая да е легло, така ще ти е най-широко, налЕ Joy Няма да навлизам в безумни спорове, всеки има правото сам да реши какъв размер на леглото ще го устрои.

# 88
  • София
Мда, и нашите бяха такива навремето. Ъгловите легла явно са били с такъв размер. Сега с ММ спим на матрак 140/190, чак късо не ми е, а аз не съм от ниските. Чак пък толкоз, големи легла, че големи легла. Ми ок, ама като е малка стаята аз пък бих спестила 10 см, при родители под 1.70 какъв е шансът момичетата да станат 1.80? Нулев.

Шанс има и не е за подценяване. Аз съм 156 см., БНД е 166 см., а синковеца на 13 г. е 168 см. Като нищо ще удари 180 + см., като видях как за 10 месеца дръпна с 10 см.  Та няма как да се предвиди растежа, но пък леглото може да се смени при нужда. Ние неговото го взехме 120/200, но на сестра му е 90/200 и й е много добре да сега

# 89
Всеки си казва мнението. Никой не е казал на никого какво легло да си купи, мисля. Аз и спор не виждам, защото ще споря за нещо което ме касае. Да не мислиш че ме касае Пенчо или Драганчо как и къде ще спи...ми не ме интересува, ама хич даже Simple Smile
Аз моят Драганчо съм го уредила както смятам за добре, от там насетне само споделям мнение...

Общи условия

Активация на акаунт