Начините, по които се превръщаме в негова майка

• 9 131
  • 217
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да бе, крушки и какво ли не мога да сменя, много ясно. Ама като се кача на стълбата, ми се вие свят и може да падна..Wink

Дори да не ми се завива свят- защо мъжът да не се почувства мъж?
Като по- силен, като "майстора" в къщата.
На мен ми е смешен този напън- да сменя и гумата на колата, само и само той да избърше прах и да сгъне прането.
Колкото по- лека работа му се дава вкъщи, толкова по- убеден е той, че е незначителна и на жената не й представлява трудност да я върши.
А, като свикне тя да сменя и гумите, и да оправя бушоните, защо да не натисне копчето на прословутата пералня и миялната с чувство за изпълнен дълг?
И да си отгледа маникюр по- поддържан от нейния.

# 151
  • София
Ако ММ бърше прах, аз съм навита да сменям гуми. Това се прави 2 пъти в годината, а прахът се стеле 24/7/365. Освен това в днешно време много мъже не сменят гуми и не бърникат из автомобила, има си сервизи, където ги сменят и балансират, което е важно.
С бушоните е същото - купуват се бушони и се сменят, не се връзват с тел.

# 152
Съгласна съм с Апсурт.
ММ всичко прави, без дори да му кажа.
Но в предишни връзки бая съм се измъчвала, че не чуват, не се сещат и тн.
Истината за мен е, че колкото повече се правиш на безпомощна, толкова повече са готови да помогнат.
Радвам, се че сега не ми се налага да го правя. Ана снощи не можах да развъртя едно шише - ами отидох и го помолих да ми го отвори.

# 153
  • София
Ако ММ бърше прах, аз съм навита да сменям гуми. Това се прави 2 пъти в годината, а прахът се стеле 24/7/365.
Скрит текст:
Освен това в днешно време много мъже не сменят гуми и не бърникат из автомобила, има си сервизи, където ги сменят и балансират, което е важно.
Абсолютно!
Да не говорим, че даже няма лично да ги сменя, а ще отида да ми ги сменят. Което прави и мъжът ми, де.

Освен това "забравях" да чистя. Има полза – от години чистим двамата, а вече включваме и малкия.

# 154
  • София
Ако ММ бърше прах, аз съм навита да сменям гуми. Това се прави 2 пъти в годината, а прахът се стеле 24/7/365. Освен това в днешно време много мъже не сменят гуми и не бърникат из автомобила, има си сервизи, където ги сменят и балансират, което е важно.

Е, кой както му харесва.
Аз предпочитам колата да е измита, изчистена отвътре, че и заредена. Всичко да е в ред и само да врътна ключа.Дали той ще мие, дали в сервиз- негова работа.
И като има нещо за поправяне- да си му бере грижата, да ходи да купува каквото му трябва, като пътьом изхвърли боклука. И измие прозорците. Като настане любимия ми момент с преподреждането на интериора- да е на първа линия. Да оправи контактите, разбира се.
От какъв зор аз да ги правя тези неща, а той да ми бърше прах, че да не счупи нокът?
Сега, като няма кой да върши всичко изброено, разбирам колко е тежко да си и за мъж в къщата.

# 155
  • София
Не си свикнала да се грижиш за тези неща, а те въобще не са сложни. Ти си огледалният образ на мъжа, който предпочита да е сготвено и изчистено, а не че той не може да го направи.
Както има топли витрини, така има сервизи и автомивки. Но разликата е, че яденето се отразява на организма ми и там ми е по-важно да знам какво слагам.
Аз съм човек, който започна да шофира на 42 години и мога да те убедя, че на бензиностанция трябват само пари - има кой да ти сипе.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 12:39 от Cuckoo

# 156
До преди няколко години се качвах на покрива да чистя комини, високо е, като два етажа ,че мазето откъм улицата е на кота нула, вътре вече е един етаж.
Като няма кой, то и мъжа ми не се е качвал, но намираше кой ,имаше грижа.Аз пари не намирам да плащам за всичко в някои моменти и се налагаше, сега и да искам не мога да се разхождам по покриви.
А всъщност имам проблеми с високото, , комините са над високото, но като се налага - та и на мъжете може да се вярва, че ще се справят като се налага.
Стига да не се правиш на майка му и точно това е темата ,да не му режеш топките, да го ограждаш  и после да питаш дали е мъж.
Мисля ,че това е идеята.Като не убива бизони, може да се включва и жена му да не е пребито куче като си легнат ,щото  и там му трябва.Да не прилича на лелката от детската, дето му вдигала гащите.Да има сили да е загадъчна любовница и това е много важно и  за двамата, че и за децата им.
Пък тя като си е добре да го глези, нека го прави в домакинството, той на друго поле да се изявява, но да е глези непременно, така няма да се усеща използване.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 13:55 от Бор_яна

# 157
И стигаме до момента че някои жени са си такива, някои мъже също са си такива, и най-важното е да попаднат един на друг, и тогава всичко ще им е ток Simple Smile

# 158
  • София
Истината е, че в началото на живота ни отделно, дъщерята остана при тях и е нормално да съм угаждала малко повече, все пак бях на 27. По-малко съм готвила, въпреки че тогава ММ все още не се включваше, повече сили съм имала, а чинии оставаха в мивката по 2-3 дни и никой не се дразнеше.
Сега сме 4-ма + котарак и въпреки миялната умората си я има.

# 159
Като прочетох, че трябвало единият да прави нещата точно както другия, ме втресе.
Че и да се пазиш да не помолиш за помощ, защото трябвало да се сети сам.
На казарма ми прилича, не на семейство.
Не мисля, че постът на Ина беше в този смисъл. По-скоро, че както на него не му се налага да моли, за да получи нещо вкусно за вечеря, защото тя сама се сеща да я приготви, добре би било и на нея да не ѝ се налага да моли той да си отсервира чинията.

# 160
И стигаме до момента че някои жени са си такива, някои мъже също са си такива, и най-важното е да попаднат един на друг, и тогава всичко ще им е ток Simple Smile

Не съм съгласна.
С една жена мъжът може да се държи по един начин, а с друга - по съвсем различен.
И за жените важи.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 13:17 от Angel_wing

# 161
А една крушка се сменя за 2 минути. Какво толкова мъжко има в това?
Гадните фасунги. Запецват и не помръдват, а ако я напъна, се чупи в ръцете ми и става мазало.

# 162
Може, но това не значи че гореспоменатите два типажа, когато са заедно не се държат според ,,ролите отредени им в сценария ", те си влизат в тях, и постепенно все повече се отъсдежствяват със общоприетите да го кажем - характеристики. Това беше един доста типичен масов вариант преди няколко десетилетия.

# 163
  • София
Не си свикнала да се грижиш за тези неща, а те въобще не са сложни. Ти си огледалният образ на мъжа, който предпочита да е сготвено и изчистено, а не че той не може да го направи.
Както има топли витрини, така има сервизи и автомивки. Но разликата е, че яденето се отразява на организма ми и там ми е по-важно да знам какво слагам.
Аз съм човек, който започна да шофира на 42 години и мога да те убедя, че на бензиностанция трябват само пари - има кой да ти сипе.
Вече 8 години се грижа за тези неща.
Не казвам, че са сложни, а че не искам да се занимавам с тях.
Не искам да ходя по прегледи на колата, да сменям гуми, да нося на гумаджии, въобще да се грижа за колата като за дете. Но, го правя, не наемам човек да ми пълни резервоара.
Всеки може всичко да направи- просто, за мен, е по- удобно и по- женствено да обърша праха, вместо да го играя амазонка.
И да сготвя каквото обичам, а не да купя нещо от топлата витрина, дето не го знам какво и откъде е.

# 164
  • София
За мен нормалното е тези претенции един към друг да се урегулират в началото на съвместното съжителство. На n-тата година генералната смяна на условията не ми се струва работеща. Ако изначално някой от двамата партньори свикне, че другият отговаря за x, y, z задължения, ще се възприеме, че другата страна е ОК с това.
В началото нагърбването на единия може и да не пречи, но с натрупване на годините, допълнителните ангажименти, децата, натежава. И ако в този момент партньорът не е достатъчно емпатичен, за да усети, започват проблемите.

Общи условия

Активация на акаунт