Начините, по които се превръщаме в негова майка

• 9 135
  • 217
  •   1
Отговори
# 135
  • София
В какъв смисъл "мъжете си искат дундуркане"?
"Кефи' ги да лежат като са болни, да им даваш хапчета, да ги галиш, да се вайкаш... Ама може би пак зависи от мъжа..
Това се отнася за всеки болен, защо само за мъжете?
Но темата не е за болни хора, а за здрави.

# 136
Не разбирате.Аз обичам да върша мъжка работа и ми е мило за него🙂
Отлично те разбирам, дете. Просто, хубаво би било и той да се сети, че ти си човек и когато си болна, да се погрижи за теб. Или без да си болна, ей така, без повод да те поглези с действия, не с думи.

# 137
  • София
Все си мисля, че човек ако го устройва как живее, колкото и акъл да му се дава отстрани, си кара както си знае и е свободен да живее както прецени - така че не бих давала съвети на никого, непоискани имам предвид - от опита ми - хората просто си карат, както са свикнали и както ги устройва.

Рано или късно животът показва на всеки, но тогава за някои е късно - младостта отишла.

# 138
Така е. И аз вече съвети не давам. Дори и да реве пред мен някоя моя позната, пак не бих дала вече съвет. Защото след последната такава случка, аз излязох злобна и не знам каква. Явно си им е добре на хората.

# 139
  • София /Абсурдистан
Всеки трябва да може са се грижи сам за себе си. Иначе е в сила приказката за лудия и баницата.

# 140
В нас баща ми е научен да му се сервира, да се сгъват и прибират дрехите, да са измити всички чинии и т.н. Сега за кратко бяхме само аз и той в къщата. Ами, оказа се, че знае всичко къде е прибрано даже по-добре от мен; че може сам да си измие любимата чиния; че ако не харесва какво съм сготвила аз, може да сготви той. Ама за кратко Grinning  Щото майка ми е на принципа ''само аз мога, друг и да опита, никога няма да го направи като мен". Иначе мрънка и се оплаква, че всичко на нея чака, никой с нищо не й помага. Да, ама и тя не позволява.
И тъй като този модел не ми харесва, вчера връчих на гаджето лук и картофи за белене и рязане. Хич и не го питах може ли, иска ли.

# 141
Повечето мъже реагират закрилнически, ако ги помолиш да ти помогнат. Може и да можеш да си отвориш сама буркана и да си смениш крушката, ама ако мило го помолиш и кажеш, че ти е трудно да го направиш - точно кой мъж би отказал? )

# 142
Разбирам и момента че някой иска да направи нещо за другия - да сготви или примерно да поднесе закуска в леглото, въобще някакъв жест от обич и т.н. Но това е за един отделен момент/и, на емоция, жалост, любов... Ако стане за постоянно според мен не е приемливо.

# 143
По-скоро, не е приемливо да се вменява като задължение. Много обичам да угаждам на ближните си и да ги глезя, но ако някой от тях има глупостта да си въобрази, че съм длъжна да го правя и да го изисква от мен, ще лети като молец около лампата.

# 144
  • някъде в орбита...
Повечето мъже реагират закрилнически, ако ги помолиш да ти помогнат. Може и да можеш да си отвориш сама буркана и да си смениш крушката, ама ако мило го помолиш и кажеш, че ти е трудно да го направиш - точно кой мъж би отказал? )
Ама не искам да моля. Той не ме моли да сменя чаршафите - за смяна са и сменям. Искам като се движи из тази къща да гледа и оправя точно както и аз. Искам да сложи мръсна чиния в миялната вместо да я подмине, да пусне прахосмукачка като прецени че има нужда, и да сложи на поколението ядене ако трябва, точно както аз ги правя тези неща. Не аз да кръжа над всичко и да се примолвам за помощ тук-там. Микро-мениджмънта не ми е любима дейност.

# 145
Ина, напълно съм съгласна. Поста беше като помощ, за тези които вече са опитали всичко и сега само мрънкат, сърдят се и тропат с краче, надявайки се той да се сети и помогне. Понякога смяната на подхода върши чудеса.

# 146
  • София
Всеки трябва да може са се грижи сам за себе си. Иначе е в сила приказката за лудия и баницата.
Всеки може да се грижи за себе си- досега не съм чула някой да е загинал от неспособност да се отгледа.
Само че, като се съберат двама души да живеят заедно, ако не са съквартиранти само, се предполага да си поделят задълженията- всеки както може.
Като прочетох, че трябвало единият да прави нещата точно както другия, ме втресе.
Че и да се пазиш да не помолиш за помощ, защото трябвало да се сети сам.
На казарма ми прилича, не на семейство.

# 147
  • София
Ама не искам да моля. Той не ме моли да сменя чаршафите - за смяна са и сменям. Искам като се движи из тази къща да гледа и оправя точно както и аз. Искам да сложи мръсна чиния в миялната вместо да я подмине, да пусне прахосмукачка като прецени че има нужда, и да сложи на поколението ядене ако трябва, точно както аз ги правя тези неща. Не аз да кръжа над всичко и да се примолвам за помощ тук-там. Микро-мениджмънта не ми е любима дейност.
Принципно съм съгласна, и аз съм такава. Обаче по неговите стандарти може чаршафите да изкарат още малко. Или една чиния в мивката да не му пречи. И за себе си ще е прав.
ММ е израснал при майка-чистница, поне за видимите неща. Обаче удобно не забелязва дали у нас е за чистене. Трябвало аз да кажа. Купих лично аз роботче за чистене - не го пипа, не знаел как (и няма желание да се научи). Е, в момента съм на вълна превъзпитание - не ми пречи да не е изчистено, да видим колко време ще изкара.
А една крушка се сменя за 2 минути. Какво толкова мъжко има в това? за буркана вече съм съгласна, иска си повече сила.

# 148
Да бе, крушки и какво ли не мога да сменя, много ясно. Ама като се кача на стълбата, ми се вие свят и може да падна..Wink

# 149
  • София
Виенето на свят не е запазено само за жените. Един колега на ММ е влизал в болница за нещо подобно, бил е в болнични сума време , говоря за мъж на 50.

Общи условия

Активация на акаунт