Начините, по които се превръщаме в негова майка

• 9 153
  • 217
  •   1
Отговори
# 105
Всичко опира до фундаменталния въпрос зададен от мъж на жена: "Ти кво прави днес цял ден, докато аз се изгърбвам на работа?" Този въпрос може да се зададе на лунатичка от мъжът и, защото тя нали е уж без работа, и от Rf22, защото пък тя неговата си клати краката на климатик.
То работата се изврати до там в наши дни, че жената е по добре да си плати с пари уважението, като член на семейството, щото само с тиквени медали за заслуги не става.

На жена ми работата наистина е не особено натоварваща, но това е друг въпрос.

Въпросът ми е какво правят жените, ако професията на мъжът изисква продължително отсъствие - примерно моряк, на нефтени платформи, международен шофьор, или пък е такава с много часове на ден- сещам се в момента за строителни работници, които пътуват всеки ден до обекти в София по 2-3 часа, т.е. излизат от тях в 5.30 и се прибират в 21.00(тук в нашия район е доста разпространена тази схема)? Как трябва да процедират техните жени? Развод или смяна на професията, дори последната да е много добре платена? Мъжът в този случай не прави ли жертви за да осигури добър стандарт на семейството си, образование, жилище и др на децата си? Защото е жертва да блъскаш по много часове, да нямаш нормален живот или пък да живееш по разни бараки или кабини някъде на майната си. Как би се чувствал мъжът ако в същото време жена му отказва да свърши повечето работа по домакинството, щото да не се мине?

# 106
Лунатичке, ще видим колко ти е мило ако се появи и бебе на хоризонта. Обикновено тогава започват раздорите в така устроени семейства.

# 107
За разбиране сигурно много хора го разбират, но да речем никак не го приемат. И да, има двойки за които този модел е подходящ (или така им е добре и на двамата, и нямат проблеми/претенции ).

# 108
  • Terra incognita
Бе то и моят мъж работи адски много, изкарва добри пари, ама не съм тръгнала да мъкна материали и да цепя дърва, нито, пък, да му нося хавлията и гащите. Намира си време и си ги върши тези неща, никога не би чакал на мен да го направя. Даже ходи и пазарува само той.
Сега ти е мило, ама след 10- 15 г няма да ти толкова.

# 109
  • София
ММ ми цитира някакъв негов колега: "Ако жена ми не е приготвила дрехите сутринта - ще тръгна на работа гол". Казвам: "Да бе, на приказки всички сте големи, да го видя наяве как ще тръгне". Хайде, те са друго поколение, но и майка ми не е гладила непрекъснато ризи на баща ми, като се наложило - давала ги на химическо и никой не е дуднел по въпроса.
Като по-млада съм гладила ризи, но не всекидневно, само инцидентно. Когато на ММ се наложи всеки ден да носи риза, се хвана сам и вече се справя по-бързо от мен.

# 110
Да,'92 година съм.С вас няма са се разберем😉.Как да не върша тези работи аз,че той се мъчеше доста време като общ работник.Сега се научи на много тънкости и вече е един вид началник.Собственикът на фирмата е вечно в чужбина и той отговаря за всичко.Който друг поиска,може да отсъства,но него не го оставя.Дневната му надница се пада около 80-100лв,в зависимост от сложността на работата.Е,та по-добре да си запаля колата и да си натоваря материалите,отколкото той да загуби тези пари днес.И не,не е пиявица.Имам си лични банкови сметки,за които знае,но не отваря дума.И не говоря за агресия или сцени,които описахте(тип"Яденето не е достатъчно топло,не е сервирано на секундата).Може да си чакам търпеливо и половин час и няма да каже нищо освен"Гладна ли си?Искаш ли да вечеряме?""Ще ми приготвиш ли дрехи или да те изчакам?"Знам,че на вас ви се вижда странно,но на мен си ми е добре.Не разбирате.Аз обичам да върша мъжка работа и ми е мило за него🙂
Аз те разбирам! Аз също действах така всеотдайно, той работеше и няколко години на две работни места. Уморен и всеотдаен откъм доходи. Мило ми беше за него! Обичах го! Исках и успях да го отменя във всичко, дом, пазар, деца, ходех и на работа. Но знаеш ли, след да речем 10 години той си остана на едно работно място и не всеки ден е закъснявал или е бил преуморен. А и на мен за това време нещо ми се изчерпаха силите. Когато комшии и даже той казваше - ето това е моето момиче, всичко прави сама, нямам грижи за нищо, аз голяма гордост. И за какво? Но след толкова години настройките не се променят. Когато сме го обсъждали ако е в настроение ми казваше, да права си ще ти помагам, ще гледам децата, ще пазарувам с теб и неща от сорта. Ама не ставашееее. А когато не беше в настроение при такива разговори, направо ми обясняваше, че трябва да си знам мястото и че всичко което върша си е чисто и просто МОЯТА ЖЕНСКА работа.
Та мило момиче от позицията на минала по този път ще ти кажа, ще ти дотежи в някой момент. Като дойдат децата, домашните, извънкласните занимания, работа на пълен ден и т.н.

# 111
За дълго отсъстващите не мога да кажа, те не са мъже за мен. Знам за жена с мъж международен шофьор как искаше той да прибере и да си има работа в града, близо до нея. Явно и тежи ситуацията, но не може да промени нищо и не, не беше нито доволна, нито щастлива, че мъжа и носи малко повече пари.
Но не разбирам защо строителния работник да не може да измие чиниите в 10 часа след вечеря или да простре прането.
Защо се счита, че жената не може да е уморена след работен ден. Айде, твоята явно не е, но има други които са.
Сега ще ти покажа и друга гледна точка - тази година имаше време, когато ходех и събота на работа за 5-6 часа, докато МП спеше в къщи, нали е почивен ден. После се прибирах и сме чистили заедно. Не съм се цопнала на дивана, защото днес съм работила. Но мноооого мъже го правят. Просто използват работата за да скатаят, това е истината.

# 112
  • Най-красивата страна
Лунатичка,при положение,че само той работи е нормално ти да сготвиш,да изпереш и да изчистиш.
Но не е нормално да не може сам да си вземе дрехите от гардероба.
Строителни материали -да отидеш с колата до магазина е ок.
Ама едно е да купиш 5 кутии боя,друго е да купиш 5 торби цимент.
Ако е първото и аз бих отишла.
 Да мъкна тежки материали -не.

# 113
  • София
Знам за жена с мъж международен шофьор как искаше той да прибере и да си има работа в града, близо до нея. Явно и тежи ситуацията, но не може да промени нищо и не, не беше нито доволна, нито щастлива, че мъжа и носи малко повече пари.
А аз познавам зълва ми, която много искаше мъжът й да почне такава работа и да оставя пари - тя щяла да се оправя, и нямало кой да я ядосва. Но тя си обича да е подредено и да лъска къщата и да подрежда гардеробите, не е по ученето и по работата, все намира кусури. Поне вкъщи би могла да си подобри компютърната грамотност, но не...14 години си седи вкъщи, а кандидатките за работа, които нямат образование и умения стават все повече.
Скрит текст:
На мен напоследък ми се дават такива примери около нас, обаче има мааалки разлики - мъжете са издържали жените си поне по 15 години, осигурили са жилище и имат по 1 дете. И това са видели в собствените си семейства. При нас и трите неща са обратното и чуя ли такива намеци - паля от раз, т.е. не се ядосвам, но кротко обяснявам

# 114
Да, да, права си, че има жени, които искат да са си в къщи. Така и не мога да прикрия "омразата" към домакинстването, правя го, но не се вживявам.
Въпроса е, че когато аз съм уморена МП ще свърши малко повече и обратно. Разчитаме един на друг и бързо оправяме всичко дето има за оправяне и се цопваме на дивана заедно. Сякаш и по лесно върви, като сме заедно.

# 115
Досега не съм видяла мъж да е умрял от глад и  жажда поради липсата на втора майка.

# 116
Ми вие сте си виновни... Аз като работя по 14 часа да не го мисля? Или ще си поръча нещо, или ще си сготви. Има си пералня, ютия, печка, Фантастико, Foodpanda...
Да не е малък...

# 117
  • София
Лошото е не това, че има жени-домакини по душа, а че мъжете им винаги го имат като коз. Скарат се за нещо и той го вади (коза) Simple Smile

# 118
Лошото е не това, че има жени-домакини по душа, а че мъжете им винаги го имат като коз. Скарат се за нещо и той го вади (коза) Simple Smile
Напъваш се, ако искаш короната от метла, черпак и парцал. Иначе, ако не ти влиза в ушите, няма и да се сетят да ти го кажат.

# 119
  • София
Разбрала съм, че в такива спорове нематериалното някак се забравя. Или пък ти обясняват, че никой не те е карал да чистиш толкова или да готвиш.
Винаги съм твърдяла и тук, че парите имат значение и не е правилно да се омаловажват.

Общи условия

Активация на акаунт