ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 823
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, на вас излезли ли са0 ви пъпчетата? Моето до сега си е още вътре, ама доста по-плитко и скоро май ще излиза навън, че от няколко дни ме сърби и опъва във и около пъпчето.

# 496
В коя седмица си точно? Аз съм в 25, но засега моят си седи вдлъбнат, но дооста "разчекнат" ако така може да се каже/широк. Мисля, че тепърва ще "изхвръкват" навън.

# 497
27+1. Последният месец и отгоре даже го виждам че постепенно става по-плитък, но от няколко дни вече се усеща опъване на самата кожа точно около пъпа и очаквам да изскокне 😂

# 498
Моят пъп много, много отдавна е доста изпъкнал. Дори не помня от кога. Нямам все още характерната тъмна линия, която минава през пъпа.

# 499
Хелинор при мен пък я има линията от няколко месеца през целия корем.

# 500
Хелинор при мен пък я има линията от няколко месеца през целия корем.
При предишната бременност имах въпросната линия, но нямам спомен кога точно се появи.

# 501
  • Варна
За пъпа и аз мога да каже, че изкочи още в 3тия мес. И наблюдаващята ми предложи да си сложа лепенка за пъп като на бебетата, но още не съм и май, че няма.
Аз за сега съм от супер късметлийките явно, защото съм доста подвижна и си организирахме едно завършване на легния сезон с обиколка на Северозападна България. Пия си магнезия и се качвам на някоя крепост. И не си мислете, че съм единствената бременна. Това ме зарежда толкова много! Слънцето носи настроение, използвайте го! Декември я го има, я не!
За децата се шегувахме с ММ, като родихме първото, че сега искаме две и после едно момиченце, за да е с нас на старини и да ни сменя памперсите. А сега тази ни мечта е на път да се сбъдне, само дано памперсите дойдат по-късно. Много трябва да се внимава с мечтите! Grinning

От Белоградчик и невероятната природа там!

# 502
Gpanova-то така е думата за памперсите, ама не се надявай някой да ги сменя.....Wink
Децата отлитат, но поне докато са ученици ще са около нас Wink

Аз от днес съм в 28г.с. пъпа ми отдавна е слят разплут и равен с корема, а линията я забелязах преди седмица. Какво означава тази линия? През средата на корема минава.

# 503
Не ми е изхвръкнал пъпът засега, но стана по-плитък. Кафявата линия започна леко да се появява.
Аз съм с много лека бременност и няма от какво да се оплача - да чукна на дърво /нито едно гадене или повръщане, малко качени кг, никакви болки/, освен от време на време притеснения дали бебето е ок и дали ще дочака 9-я месец. Но няма да ми липсва бременеенето. Кърменето е друго нещо, което като приключи ще ми липсва. Кг се надявам бързо да ги сваля и наглася, живот и здраве. След две деца съм била 45 кг, та не би трябвало да е невъзможно отново, макар и по-трудно с годините. Недоспиването след раждането е нещото, което не ми харесва и не се компенсира, но ще се старая да го минимизирам; а най-гадното - болестите; ще се постарая след раждането да я карам без много вторачване в жилището и битовизмите; първо бебето да е здраво и нахранено, и останалите - само да сме живи и здрави. Пътувания и екскурзии също се надявам, че ще можем да си организираме отново някак при добро желание. Много често всичко е въпрос на нагласа.

# 504
Изгубен на хормоните се дължи оцветяването. Четох, че малко след раждането изчезва. Аз последните месеци рядко имам някакви болки в корема, повечето в кръста и пупата започва са ми тежи. Не мога да си обуя обувките нормално вече, хем съм и с дълга обувалка търся да седна 😂 ние никъде не можахме да се разходим тази година, още сме в търсене на автомобил и пътувания-като порасне малко бебока направо с него живот и здраве.

# 505
Аз нямам никаква линия през корема, а съм чела, че при мъжки се появява и ми е странно да нямам наченки Anguished
От два дни го усещам да ме рита около стомаха - чак толкова ли високо се е качило нивото, много чудно.
Отделно сега ме загриза факта, че на последната ПКК в урината ми излезнаха левкоцити 2+. Някой може ли да ми каже ок ли е това 😭

# 506
Аз съм с изскочило пъпче вече от 3-4 седмици 😁 Линията през корема я нямам, пък много вероятно и изобщо да не ми се появи, защото съм с много бяла кожа принципно, а тя е свързана с пигментацията. Но съм чела, че бързо след раждането изчезва.
Мами, а да ви питам, започнах да се притеснява малко, защото вечер заспивам на една страна, а през нощта се будя по гръб редовно. А нали не е добре да се лежи по гръб, аз сигурно с часове спя така... Дали не е нещо проблем за бебчо? Но явно просто така ми е удобно... Как да го избегна?

# 507
LoriYa аз си лежа по гръб от време на време, не спя така, защото никога не ми е било удобно. Казват че не е хубаво, защото се притиска вена кава и спира притока на кислород, доколкото разбрах към теб и оттам е възможно и към бебо. Аз все си мисля, че не е такъв проблем щом не ти става лошо. Аз като се задържа по-дълго по гръб бебо започва да ме рита така или иначе и се обръщам, но аз не усещам дискомфорт от лежането по гръб, като изключим че в един момент ме заболява кръста. А и няма как да се вържеш през нощта да не се въртиш.

# 508
Момичета, и моето пъпче не е изскочило, но му се иска Grinning нямам никаква черна линия, не знам на какво се дължи тя, но пък и аз съм с много бяла кожа.
За спането по гръб - мисля, че ако ви е окей си спете. То като спиш няма как да не се въртиш, местиш. Събуждала съм се и по корем - е, не изцяло спяща по корем, но не и изцяло настрани. То пък не става всичко да спазваш де, а и като спиш как?
gpanova - супер си! Готина радходка сте си направили, имаш чудни момченца! Да са ти живи и здрави и много да гледат сестричката Kissing Face
Габи - консултирай се с АГ, май не би трябвало да имаш в урината, но не знам наистина! Само спокойно!

Ние вчера ходихме да гледаме колички, но само в магазин Малечко, че много жега беше и загряхме. То там има няколко марки само, но първата, която загледахме много ни хареса. В началото ми беше трудно да я сгъна, напъвам там, ръката ме заболя, таткото и магазинерката ми обесняват, аз се мъча със сила все едно ще копая Joy накрая му хванах цаката, много лесно ставало, само с една ръка, сила не се изисква. Моделът е Maxi Cosi Lila, ако някой има впечатления, ще се радвам да сподели. Показа ни и няколко други модела, по-лекият вариант на тази ми се стори доста нестабилна и се поклащаше още в магазина на плочките, представям си как ще е по софийските улици Flushed

Вечерта ходихме на разходка и малко се поскарахме с таткото. Мрънкам му аз от една седмица, че не искам да ходя на сватбата, да звънне да каже на младоженците, снощи пак му казах и той започна да ми развива теории как според него трябвало да отида, да видим как е, пък ако не ни допадне, да си ходим. Обеснявам му аз, че ме е страх и не искам да си причинявам всичкият този стрес до сватбата, че и две седмици след това. Той ми се подразни, цял живот ли сме щели да се пазим и т.н. и т.н... е не сме скарани, ама аз малко се сърдя... искам да отида, да се забавлявам и аз, но си ме е страх наистина. А булката и младоженеца по никакъв начин няма да ги ощетим дори да не отидем, подарък сме подготвили, ще си го получат. Ама, ей го .. не знам как да постъпя, разбирам го и ММ, че се съобразява с всичко заради мен и му се иска да отпусне, но наистина много стрес ще ми дойде допълнителен, ако отида. Не знам как да постъпя, посъветвайте ме.

Доста дълго стана, извинявам се, приятна неделя пожелавам на всички Cupid

# 509
Аз бих отишла на сватба. Малко разнообразие в сивото ежедневие, и ако скоро затворят всичко ще е един хубав спомен. Няма да играя хоро. Ще си хапвам, и ако ми дотежи ще си полежа в колата, или ще се прибера. Мъжа примерно може да остане да се весели. Но това ако е на близо ресторанта.... И ако нямам контракции и тнт. Иди и виж как ще е , винаги можеш след втория час да се извиниш и да си тръгнеш. Щом и подаръка сте взели.
 Ние днес примерно седяхме близо три часа на ресторант с приятели. Преди това си наляхме студена планинска водичка за месеци ще имаме напред.

ММ ме ядосва, не иска парите да му дам, които плати той за погреб. на баща ми. Вярно че парите са общи, но искам аз да съм си ги дала. Сега ми преведоха заплата, давам му ги, той ми се кара и вика чак. Ами един баща имах. Sad

Общи условия

Активация на акаунт