ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 800
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Изгубен , захарта май и от плодове се вдига, не само сладко.
Хюлия, след изследванията и доктора, ако наистина се окажат слаби капиляри, пробвайте с лимон. Напоено памуче със сок в носа, поне е натурално и знам че помага. Вярно, че малко щипе, но пък при мен и познати е имало моментален ефект.

# 616
То останаха октомврийките и ноемврийките само пред нас и ние сме номер 3. Много ми харесва леглото, Изгубен.

# 617
И аз колкото повече го гледам, все повече ми харесва. ММ държеше да е от масивно дърво, а тук БГ варианти в магазините ми се видяха много хилави и нестабилни. Това си е здраво аз се облягам. Качеството извън БГ явно си е друго. И е за 100 лв без пари. За първите пет шест месеца е идеално до спалнята ни.
Матрачето му свалих калъфа да го изпера, и съм го изнесла да се напича навън. През седмицата ще ни донесат към кошарката и стойка с балдахин,. Та така. Излезна сполучлива покупка.
Съответно после след шестте месеца я пускам пак за 100 лв Wink живот и здраве.....

# 618
Мери Просто няма как да ги пусна днес,защото най-близката поликлиника в съседния град работи до 15:00ч,малката е на занималня до 15:30ч..
А Пловдив ми е далеч.. 😔 Ща не ща,оставам за понеделник...

# 619
Хюлия , не се притеснявай ... по принцип има и други симптоми , ако причината е по-сериозна . Ние 2018 обикаляхме по хематолози заради лимфни възли , та знам каква е тревогата . Но щом детето си е жизнено , има апетит , не е бледа и слаба , би трябвало всичко да е както трябва 🙂

# 620
Мери - радвам се, че вече сте добре!
За ходенето на училище - не знам.. мама е учителка, та съм и от другата страна на нещата. То ако не е Ковид, ще са хилядите други вируси и настинки. Определено на децата и на всички средата им е в училище, сред други деца. Дано всичко е нормално и животът да си стане както преди, но като гледам скоро едва ли...
Джена - супер новини! Бебка просто явно й е било поспаливо тези дни, моят мъж също е по-кротък тези дни, макар че баща му вика, че много го рита като ме гушне през нощта, а аз си спя Joy моят малък мъж май хич не дава да ме пипа татето и още от сега ревнува, ще го видим Heart
Хюлия - не разбирам нищо, но бъди спокойна. В понеделник УНГ ще каже и предпише лечение. Стискам палци всичко да е наред!
Изгубен - честити покупки! Много ми харесва и на мен. Ние май сме се спрели на сглобяема кошара, не от дървените, че да ни е удобна за пътуване, че бабите и дядовците не са в София. Даже търся такава да се люлее, че и да се сваля това отпред, за да го сложа до нашата спалня, че да не ставам нощно време. Или поне се надявам да не ставам Grinning
Жанинче - честито за новоичакваното бебче! И моето до 12-13 седмица само спеше, та лекарите го будеха Grinning
Относно яденето - тези дни се забелязвам, че съм с по-малък апетит. Особено вечер, понякога само и на един сладолед го изкарвам за вечеря. Киселини нямам, но пък ако си хапна повечко ми се надува коремът и се почва едно пъшкане преди лягане Joy
Мисля, че не трябва да стоим гладни, но пък и да се тъпкаче като не ни се яде не е ок...
И аз да се отчета - вчера ходихме на оглед на апартамента, хареса ни, но пък си в за цялостен ремонт. Ще го мислим. Притеснява ме ремонтът като цяло, колко време ще отнеме, средства и така. Утре ще ходим да гледаме един друг малко по-евтин. Иначе някой беше казал, че си зависи от района - е да, ама като цяло са си скъпи.  Гледаме основно източната част на София.
Довечера ще ходим на разходка из квартала дето харесахме апартамента да видим как е, какво е.
П.С. Има ли мами в Борово? Или някъде наблизо? Красно Село? Може да се видим с някоя

# 621
Helinor, аз пия разтворими витамини и билкова кръв, че хемоглобина и желязото ми бяха ниски. Майка ми предложи да ми направи бъз, че помага при анемия и за подсилване на имунитета. И това ще ям, беба да е добре. 😊 От понеделник ще си пусна пълна кръвна картина + желязо.
Иначе си по хапвам ако съм гладна или се сетя, че често забравям. Вечерям рано с нещо леко, най-често със салата капрезе. Любима ми е. 🍅
Боровинка, и моята майка ми прави сироп от бъз за подсилване на имунитета, но се чудех дали е безопасно? Като цяло не знам къде да намеря информация обаче. Иначе аз от години си го пия сиропа, много подсилва имунитета, та ми се щеше и тази година.
Иначе аз изпих едни витамини на Елевит, но ги свърших и сега мисля да не пия известно време. Като цяло съм малко скептична доколко се усвояват, приети така изкуствено.
А за киселините - аз си имам, но като цяло забелязвам, че се появяват предимно след като ям пикантни храни или мазни храни, които и без това гледам да избягвам. Също като приемам комбинация между домати и тесто, например пица, което принципно си е по-трудно смилаема храна.
Момичета аз от годони пия сироп от бъз, но мисля че за бременни и кърмене не става. Аз тази година не съм пила. Другото босилека е строго забранен, защото предизвиква контракции имайте го предвид. В Италия така са правили аборти в миналото. И да не говорим, че почти всички чайчета са противопоказни.

# 622
Момичета много ви благодаря за съветите и за това,че веднага се отзовахте.. 🌹Сега съм малко по-спокойна.. 🙂

# 623
Sealove аз съм в Белите брези/Красно село. Тука при нас вдигнаха 2 нови кооперации скоро, но не знам дали не са ги разпродали вече. Но пък и вървят доста скъпо в района. Една приятелка каза, че скоро е купила около 50кв в едната нова кооперация около 1300лв/кв, като това било най евтиното в сградата, защото е студио. Предполагам че е лева де, че евра вече ще дойдат безумно като пари. 😂

# 624
Малечка, със сигурност е в евро. 😬 Няколко месеца бяхме в търсене на апартамент в този и съседни райони и тези цени не са рядкост, а и малките винаги са по-скъпи.

Ние скоро минахме сагата с ремонт на жилище и въпреки че бих казала, че случихме на майстори...цялата разправия, обикаляне по магазини, избиране, решаване на проблеми тип "ееее, ама как са го направили това тия преди мен, то не се прави така, сега аз не мога да направя еди какво си по този начин, трябва по друг и т.н.", и, естествено, пренасянето, са си доста изморителни и се радвам, че почти сме приключили с всичко и не искам да чуя за майстор вкъщи.

На мен вече ми наближава 45-дневния болничен преди раждането и ми става все по-мъчно, че няма да ходя на работа - даже питах АГ дали може да ми го издаде  по-нататък ако се чувствам добре, но тя ме отряза доста безцеремонно. 😬 Има ли и други луди като мен, на които продължава да им се ходи на работа?!

# 625
SilviaP, може да се работи повече дни и болничният да бъде издаден по-късно. Аз лично съм го правила. Къде ми е бил акъла?! Simple Smile Сега съм в болничен от 1 септ. и пак едва ми стига времето за всичко планирано.
Хюлия, дано решите скоро проблема!
Изгубен, много хубава кошара. Може ли да се маха едната решетка, за да я долепиш до спалнята?

# 626
SilviaP, може да се работи повече дни и болничният да бъде издаден по-късно. Аз лично съм го правила. Къде ми е бил акъла?! Simple Smile Сега съм в болничен от 1 септ. и пак едва ми стига времето за всичко планирано.
Хюлия, дано решите скоро проблема!
Изгубен, много хубава кошара. Може ли да се маха едната решетка, за да я долепиш до спалнята?
Не, не се маха. То е люлка по- скоро това, но ще го ползваме за кошарка. След петия шестия месец няма да става, като започне да се изправя бебето абсурд. Ниска е. Ще го взимам до мен да хапва и прехвърлям там.

# 627
Fifiana, с някаква служебна бележка си удостоверила, че си работила до по-късно ли?

# 628
Не, не съм носила бележки. Просто с по-късна дата издадоха болничния - от която аз исках. Може да питаш в темата Майчинството-счетоводно за подробности, че не си спомням натрупваха ли се за после дните или просто не ги ползваш.

# 629
Здравейте мами.
Ние се прибрахме от разходката до Габрово. Мислех, че дългия път ще ми създаде проблеми, но всъщност ми се отрази добре. Човек като се дръпне малко от битовизмите му се избистря мисълта и отпуска душата.
Отдадох се на шопинг, а роднини и приятели ни затрупаха с дрешки и мебели. Прибрахме се с толкова много багаж... Май за беба ми остана само кошарката за новородено, която се слага до леглото и козметика. Подариха ни легло, столче за хранене, стерилизатор за шишета, вана с повивалник на стойка и 3 кашона дрехи. Аз отделно купих от пепко няколко дрешки, хавлия и одеалце. В хиполенд пък си харесах биби, 2 шишета, помпа за кърма и няколко играчки. Едната е музикално таралежче - издърпва се едно въженце отдолу и започва много приятна бебешка мелодия. Като се прибрахме пък имах пакети в пощата. Един слинг с халки и един разтеглив. Поръчах ги от ибей. А преди да тръгнем в олх попаднах на обява за лот от количка с кош за зимата, летен и кошче за кола + бебефон авент с 2 приемника + голяма кошарка + кенгуру за 250 лв и се възползвах. А преди това много харесах люлката шезлонг която си беше взела rаve и я намерих пак там за 50 лв. За мен си взех 2 нощници и чехли за болницата. В лидъл успях да си намеря един клин, черното яке, сутиен и няколко бебешки дрешки. От H&M намерих моя номер сутиени за кърмене. Комплект от 2 бр беше към 35 лв.
Вчера ходих на ЖК. 26 седмица съм. Вече е почти 1 килограм бебка и всичко изглежда нормално. Надолу с главата е, но все още се върти. Онзи ден беше напреки и ме разпъваше настрани. Рита яко, вълнува се от шумове. Голям купон си прави вътре. Иначе, аз за сега съм добре. Все още нямам проблем да събувам и обувам чорапите си и все още съм на минус 6 кг. Изследванията вчера показаха хемоглобин 110 предните беше 109. Явно с ферофолгамата го задържам. Иначе и аз се чувствам подута от малко храна, но поне нямам киселини все още.
Тези дни мисля да се отдам на пране, гладене и сортиране на бебешките дрешки. Ще ги прибера във вакуум пликове докато дойде момента да се използват. А уж щях чак на черния петък да пазарувам... Не че бързам да се роди, но с влизането в седмия месец по всяко време може да ни изненада. Отчетох се!
п.с. Преди да тръгнем за Габрово все пак влязох в басейна въпреки студената вода и се наплициках макари за кратко. Сега вече е студено да се влиза.

Общи условия

Активация на акаунт