ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 897
  • 821
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мария, ще те питам допълнително за координати. Все пак ще изчакаме да си вземем документите от текущата лекарка и после ще действаме за смяна. Малко ми е тъпо - страхотна е жената, обаче вече почти не е на работа. Тя е в пенсионна възраст, (дъщери, внуци, ангажименти) и има някакви заместници, които не ни устройват.
Иначе поръчахме раница току що. Заболя ме главата. 😁
Колебания между няколко, на едното място междувременно изчезна намаленото Napapidjri (уф, едвам се уцелва това при писане), поради което тъкмо то се оказа най-желано, та го търсих другаде. Предполагам, че с момчета е някак по-лесно.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:24 от Red

# 166
Ох, напоследък много работа, ей сега приключвам чак.
Но си ви чета редовно, така, че не спирайте да пишете, много сте готини!
Страхотни деца видях, май почти всички успях да видя Simple Smile
Ма много голееееми вашите, аз моето няма да ви го показвам, той си е още дечко - и на габарити, и на излъчване.
Още нищо не съм купувала за новата учебна година, има време Simple Smile
А да ви разказвам случка от преди седмица. Реших, че е крайно време да подхваща задължителната литература, като мислех да му ги сваля на киндъла и като миналата година да чете от там, но той категорично отказа, искал си хартия. Хубаво, обясних му къде е най-близката ни читалищна библиотека, връчих му личната му карта и 20 лева и го натирих. Връща се след малко с доста книги и казва: "Абе, то само 7 лева ми взеха, за да ми направят карта и гледай колко много книги ми дадоха! Чудя се той как си изкарва заплатата, щом само по 7 лева взима?! Реших, че е много малко и му дадох бакшиш 4 лева, ма той ми ги върна!" Ох, така съм се смяла... А пък като разбра, че тия 7 лева не се дават всеки път съвсем се притесни Simple Smile

# 167
Триша, златно момче си имаш:blue_heart:
Много сладурска случка:grinning:

# 168
  • София
Доколкото ми е известно лл не може да откаже пациент, а може да се избира и онлайн. Друг е въпросът дали няма да има лично отношение, ако избереш определен лл, който в личен разговор преди това е отказал да те вземе. Не се получава.

# 169
  • софия
Нали попълва документи. Как ще се запишеш като не ги попълни? Отказват и още как.
На теория може да не може, но на практика винаги е било тегаво. Ако не те е препоръчал познат, почти винаги отказват, защото повечето са се набълбукали с пациенти до над козирката.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 08:56 от zvаnchе

# 170
Ние сменихме преди години ЛЛ, старата беше готина, но се пенсионира. Сегашната е още по-добра, но се чака...
Социалните миналия месец ми искаха бележка за ваксини.

# 171
  • София
Разбира се, че може ЛЛ да откаже нови пациенти - нали имат лимит, мисля, че 2000 души. В София, особено в кварталите, е много трудно да намериш читав джипи да те вземе. Повечето са с изчерпан лимит.

# 172
  • София
И аз се замислям за ваксини тази година.Никога не сме слагали,но и никога не сме боледували.Тази година наборката направи сефте на грипа.Оттам преминахме направо в извънредното положение.Ние живеем до НБУ,ЛЛ на мен и мъжа ми е на Подуяне,педито на щерката е в Бели брези.Записах й час да ходи за направление за профилактичен очен.Дс де оправя.Лидтс с ваксините ни го даде миналия месец още, заедно с годишния преглед.
Вчера са излизали няколко деца от новия клас.Прибра се супер въодушевена.Много са си допаднали.Днес пак искат да излизат.И така още няколко пъти до 15.09.А аз в карам да чете литература.....Stuck Out Tongue Winking Eye

# 173
  • о`майна лунна нощ е
Юхуууу! Излезна информация за родителските срещи на 8-ми  клас и при нас. Разделени са по езици - всеки в отделен ден. Най-хубавата част е, че нашата е насрочена за дата след прибирането ни в града.
Но - имам някакво усещане, че ще съвпадне като ден с тази на 5-ти клас и тогава ще я втасам. Имам опит от три години разпъване на ластик в сградата - основното училище винаги прави родителските в първата сряда на втора смяна, 18 часа. Класните им стаи бяха точно в диагонал в единия и други край на сградата - малката на партерен етаж западно крило, набора - последен етаж /известен като гълъбарникът/ - югоизточно крило, та голямо тичане беше. Сега ще се разминат след началото на учебната година, но се моля да не съвпаднат на първите-организационни, преди 15-ти септември.

# 174
Оффф, при нас няма нито списък с учебници, нито дата за РС.

Момичета, в Джъмбо продават ли големи цветни картони?
Моника ще твори крафт подарък за РД на приятелка и има нужда от голяяяям цветен картон.

# 175
  • София
Нашето семейство е с два ЛЛ - педиатър за децата и общ за възрастните. Но са от една практика, та са на едно място. Аз съм ползвала моя само за болнични покрай трите раждания, ММ ходи по веднъж в годината за някоя настинка. Затова нямаме още проблеми с него. Педиатърът обаче ни е златен, не бих го сменила, въпреки че сменихме жилището и сега ни е малко по-далеч.

# 176
  • о`майна лунна нощ е
Взимали сме картон от Джъмбо. Но съм останала с впечатлението, че не бяха стандартните размери А4, А3. Имаше някакво странно оразмеряване, но пък доста видове.

# 177
Благодаря, ТуиГ!
В книжарниците при нас има , но няма разнообразие от цветове. Пък Моника, когато твори за някого, винаги е много персонално и обръща внимание на всеки детайл:-)

# 178
  • София
Ами оказва се, че няма право да откаже. Ако се регистрираш с ел. подпис го информират с смс или имейл, че вече си му пациент и толкова.
"В Закона за здравно осигуряване, както и в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, не е установена правна възможност за ОПЛ да откаже да включи в пациентската си листа здравноосигурен пациент, който го е избрал (с хартиена или електронна форма за избор)."
Така пише на сайта на НЗОК.

# 179
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро!

И нашето семейство сме при общ ЛЛ. Той даже е ЛЛ на всичките ни приятели. Намира се в същата сграда, в която работим с мъжа ми, по стечение на обстоятелствата и на 10 мин пеша от вкъщи.

Вижте каква продукция грозде от дворната ни лоза, ние сме на 4 етаж и обрахме само от нашата тераса:

Общи условия

Активация на акаунт