ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 801
  • 821
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Може би и да не носят пари в себе си. Предполагам, че е удобен вариант, стига да не я изгубят.
Моят реши, че иска да се учи на барабани. И дори да купим, съседите ще са много щастливи сигурно. Scream Изобщо не му се гледат учебниците, аз разлистих философията и ми се струва, че ще му е доста тегаво като материя.

# 661
Моят много губи и затова няма карта...чудя се още.

# 662
  • София
Моят каза, че няма да я носи постоянно, точно, за да не я изгуби.
Но ще е удобна, когато е на лагер например. Сега се чудим къде да си държи парите, че да не му ги откраднат. С карта ще е по-сигурно.

# 663
  • софия
Почти всички банки имат мобилни приложения, през които може да се плаща, което минимализира риска от изгубване на картата.
Приложенията са оптимални и не заемат почти никаква памет ("аргумент" на мрънкалото да не иска да ползва подобно).

# 664
  • о`майна лунна нощ е
Вятър го вее набора. Какво като новата учебна година наближава.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 19:27 от `ТуиГ

# 665
  • Sofia
Днес ще ходим за дебитна карта. Снощи омрънка света - не ѝ трябвала, нямало да я ползва, щяла да си тегли парите и да плаща с тях, да не била луда да си хаби памет на телефона да си инсталира приложението и да плаща през него. Голямо мрънкане и че трябва да си измисли пин. За кога трябвало? Все едно я карам да доказва теорема, егати!
Еййй, аман!
Звънче, не й се връзвай толкова, да си мърмори, пази си нервите за по-важни неща. И моята Дева е голямо мрънкало, но започнах да слушам избирателно мрънкането й, иначе ще полудеем с тези девойки.

# 666
  • софия
Моята е Рак като мен. В повечето случаи знам, че си го прави по инерция и защото е непознато. Ама бива от време на време да се спре.

# 667
Дебитната карта ще е заради стипендията.
Иначе и неговият аргумент да има такава е заради лагери и екскурзии. Обаче той с организирания спорт отдавна приключи, така че по състезания и спортни лагери не ходи. Една екскурзия остава евентуално. Из града в ежедневието карта не му трябва. Носи по няколко лева в себе си обикновено, за купуване на дребни неща - храна, вода.

# 668
  • София
Аз нещо пак не съм разбрала, всички училища ли  превеждат степендиите по сметка и тя задължително ли трябва да е на името на детето?

# 669
Може да е и на родителя

# 670
  • София
Благодаря, значи ще  останем на този вариант.

# 671
Пред Частното испанско Кралица София, в Гара Искър, днес има много деца в униформи. Красиви, в бяло и тъмно синьо, с раници... Едни пристигат с бордове по вело алеята, другите пеша, вероятно от метростанцията...  Мило ми стана. Свърши ваканцията.

Сутринта слушах Стаматов. За изолацията, ако кихаш, кашляш или си с висока температура... И как родителите ще идват да вземат детето до 5-10 минути... А, ако работят в другия край на града... (Кихнах два пъти и се притесних, сега за изолатора ли съм?)

# 672
  • софия
И ги изолират в една будка като прокажени.
Този Стаматов е страшен ...

# 673
  • София
Ех, моите и двамата правят реакции към прах, малкото киха поне по 10 пъти на ден, на набора пък му се запушва носът. Страхотна година ще е ...

# 674
  • София
Точно това се обсъжда в темата за короната. А после какво следва? ПСР ли? И докато детето е вкъщи как ще се учи? Дали е възможно изобщо да се направи така, че да има лаптоп и камера и да върви успоредно и пристъствено, за тези, които са добре, и ДО за останалите. Не знам дали би се чувало и виждало нещо. Аз също като стане студено съм с течащ нос. От дете. Винаги съм си носила поне по две пакетчета носни кърпички зимата. Не ми се мисли направо, такъв хаос ще бъде...

Общи условия

Активация на акаунт