ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 790
  • 821
  •   1
Отговори
# 720
Grinning Вчера и аз се пулих на този въпрос. Спах спокойно Grinning
На мене още един въпрос не ми дава мира, ПИОНЕР - ИРИС - РАЙ - АНГЕЛ.
Явно пак се смята брой букви?
Въобще тука нещо ми напомня на едни тестове по състезателна математика за първи клас, дето пак не можех да ги решавам. Нещо ми е друга логиката, но пък може и просто да не блестя с качества. Grinning
А какъв е въпроса?
Това са все задачи тип ЕК до 4ти клас. Странен начин на подбор за гимназия, но така са си решили.
                    В този тип задачи има просто определен алгоритъм и....като решиш няколко ...няма нужда от мислене,действаш автоматично при следващите.Много тестове залагат на подобни уж "трудни" задачи.

# 721
  • софия
"Коя дума ще продължи горната поредица?
ПИОНЕР   ИРИС      РАЙ      АНГЕЛ
А. Пирамида
Б. Ад
В. Нос
Г. Църква
Д. Йод"
https://svetlina.softuni.bg/about/applicationprocess
ЕК за тези, които са решавали. За останалите е Animal Hatching Chick

# 722
  • София
Баш като последната и в ЕК няма. Joy
И аз без подадената сламка за втората буква, не бих намерила логиката.

# 723
Задачите от ЕК и Медали без граници (много ми хареса някой така го беше прекръстил) хич не ги харесвам, ама хич хич Simple Smile. Но въпрос на вкус.
Като стана въпрос за задачи, не трябваше ли вече да е публикуван календара с олимпиадите и състезанията? Чакам и решение как ще се случват кръговете, които се провеждат на едно място за цялата страна. Този вариант всеки да си се явява кой откъдето е хич не ме радва, дано не го повторят.

# 724
Задачите на ЕК нямат нищо общо. И там може да срещнеш изсмукана от пръстите задача, но като цяло има приятни ИСТИНСКИ логически задачи, а това е от типа аматьорски тестове за интелигентност - познай какво е имал на ум автора.

# 725
  • София
А някой виждал ли е изпит за прием в осми клас на Златарски? Описан е като 20 въпроса БЕЛ, 20 Мат и съчинение.
Звучи по-нормално.
Иначе, ако трябва да съм честна, и в Софтуни и в Златарски със статус "приети" бяха абсолютно всички деца, които кандидатстваха от класа на дъщеря ми и същевременно изкараха най-ниските резултати на НВО Мат.
Този факт поражда у мене смесени чувства.

# 726
Моята не си харчи парите за нищо /освен да кажем веднъж седмично за някой бейк ролс/, та засега ще е без карта. Ако случайно й дадат стипендия, ще помислим тогава.

# 727
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето още един въпрос от теста:

Напиши цяла история само в едно изречение, както го е правил Хемингуей:

"Продавам бебешки обувки, не са носени".

# 728
Във вид на хайку, ще ми го приемат ли?  Sweat Smile

# 729
А някой виждал ли е изпит за прием в осми клас на Златарски? Описан е като 20 въпроса БЕЛ, 20 Мат и съчинение.
Звучи по-нормално.
Иначе, ако трябва да съм честна, и в Софтуни и в Златарски със статус "приети" бяха абсолютно всички деца, които кандидатстваха от класа на дъщеря ми и същевременно изкараха най-ниските резултати на НВО Мат.
А в ЧЕГ Иван Апостолов имаше ли приети?

# 730
Има ли ЧУ (гимназия), различно от АК и ПЧМГ, в което има неприет кандидат?

# 731
  • sofia
"Коя дума ще продължи горната поредица?
ПИОНЕР   ИРИС      РАЙ      АНГЕЛ
А. Пирамида
Б. Ад
В. Нос
Г. Църква
Д. Йод"
https://svetlina.softuni.bg/about/applicationprocess
ЕК за тези, които са решавали. За останалите е Animal Hatching Chick
  Нос? Първата сричка на всяка средна дума е образувана от втората буква на думата преди нея и първата буква на думата след нея. Нещо такова🤗 Аз като децата, забавлявам се🙃 Имаме такива игри на телефона, да не ги взимат оттам.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 16:19 от googlish

# 732
  • София
А в ЧЕГ Иван Апостолов имаше ли приети?
Не ми е известно някой да е кандидатствал.
Иначе имаме приятелско дете, което от Азбуки си продължава там. Изпитът е бил в края на февруари; всички техни ученици са го изкарали успешно. Изобщо не съм с впечатление, че особено се учи в Азбуки, но пък никак не са се представили зле на НВО, за разлика от абсолютния ми "фаворит" Прогресивното училище. Stuck Out Tongue Winking Eye

Мария, мисля, че няма. Simple Smile

# 733
Ауу още ли го има това - сметка в банка Х, което следва да се разбира в банката, която ни даде най-добра комисионна за реализирания оборот.
В ТУ отдавна този номер не върви, Просто училището да си договорят с тяхната си банка за превод на стипендия да не им взимат такса

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 16:20 от скаридка

# 734
  • София
Звучи по-нормално.
В Иван Апостолов не всички деца изкараха предварителния изпит през февруари. В последствие обаче на 3-то класиране бяха останали няколко свободни места и се кандидатстваше с резултатите от НВО.
Тази година ходих на отворените врати и при тях и в Златарски. В Иван Апостолов ми направиха много добро впечатление и бяха вариант за детето. За Златарски не мога да кажа същото обаче.

Общи условия

Активация на акаунт