ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 800
  • 821
  •   1
Отговори
# 705
Ски? Броят на буквите в името е равен на броя на буквите в названието на спорта.

# 706
Не знаех, че СофтУни имат примерен тест на сайта. 😀
Въпросите са леко озадачаващи. Ето на този аз изобщо не мога да загрея отговора. Нещо за гении ли е, че никаква логическа зависимост не съзирам аз: 🙄

Ако Кирил харесва борба, Магдалена – баскетбол, а Данчо – танци, какъв спорт харесва Ева?
А.  Фехтовка
Б. Ролери
В. Плуване
Г. Ски
Д. Кънки

Ски Simple Smile съответен брой букви

# 707
  • София
Ясно.
Не ставам за тяхното училище. 😁

# 708
  • Варна
Нашият тийн се вълнува повече от извънкласните си занимания - как ще пътува от училище до залата за тренировки е основен въпрос. Даже сам си направи карта за градския транспорт, досега такова нещо не му се е налагало, защото пеша стига навсякъде. Сега училището е по-далеч и трябва да ползва автобус. Следващото са репетициите в театралната школа, че миналата година не ходи заради подготовката за НВО. Днес тръгна с голям ентусиазъм, да се видят и да разпределят роли и постановки. С не толкова ентусиазъм отиде и в школата по английски. Училището изобщо не му е на дневен ред. Аз определено се вълнувам повече от него.  Споменава нещо за стипендии, не знам какъв е редът за отпускането им и дали изобщо има шанс да го огрее. Съжалява, че няма медали от национални състезания, защото спортистите имали по-големи стипендии.
Имам обаче шестокласник, за който онлайн обучението е тотална щета и не знам как ще наваксваме материал. Започнахме да преговаряме математиката от 5 клас и е записан вече на уроци.

# 709
  • софия
Връщаме се от банката, изпилиха ми нервите - един тон хартия попълних за пустата карта.
Да знаете, че в РФБ искат ученическа лична карта или служебна бележка, че детето е ученик.
Аз се скарах, та минахме със старата карта с обещанието да занесем копие от новата като я получи.
И аз се връщам от там. Не ни поискаха УК или бележка, не са споменавали нищо за тях, но мъжът ми се води лоялен клиент на банката и беше говорил предварително с някаква девойка, и наръчът листове за попълване беше предварително подготвен. Много формуляри попълвахме, защото искам аз да получавам известия, а не съм клиент на РФБ.

Има места, чиито услуги и продукти по никакъв повод не ползвам поради морални съображения - ПИБ, ОББ, Пощенска, Уникредит, Марешки, Лафка (вече несъществуваща), Техномаркет.

Ясно.
Не ставам за тяхното училище. 😁
Grinning Вчера и аз се пулих на този въпрос. Спах спокойно Grinning

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 13:29 от zvаnchе

# 710
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ема я приеха в Софтуни, някъде го имам теста, който прави, ако някой има интерес, мога да го изровя.

По отношение на дебитните карти за деца ние с мъжът ми стигнахме до извода, че е най-добре да е в банката, в която са нашите сметки, защото ще ни е по-лесно с вътрешнобанкови преводи да й нареждаме пари и да следим какво се случва. Примерно в Райфазен имат готина програма за тийнове, ама като не съм клиент на тяхната банка, няма да отида на детето да извадя карта оттам и после да й превеждам от ПИБ примерно. Също така ще започнат да ни предлагат и други продукти, за да ни закачат и няма да се отървем.

Ние за 22 септември отиваме на Метеора, на 19 заминаваме и се връщаме на 22-ри.

Звънче, сложи и Лукойл в списъка, макар че те зареждат всички останали бензиностанции.

# 711
  • София
На мене още един въпрос не ми дава мира, ПИОНЕР - ИРИС - РАЙ - АНГЕЛ.
Явно пак се смята брой букви?
Въобще тука нещо ми напомня на едни тестове по състезателна математика за първи клас, дето пак не можех да ги решавам. Нещо ми е друга логиката, но пък може и просто да не блестя с качества. Grinning

# 712
  • Бургас
Въобще тука нещо ми напомня на едни тестове по състезателна математика за първи клас, дето пак не можех да ги решавам. Нещо ми е друга логиката, но пък може и просто да не блестя с качества. Grinning

Тука май всяка следваща дума започва с втората буква, т.е. след АНГЕЛ трябва да е Н....

# 713
  • софия
И аз подходих с брой букви, но нямам отговор.
Ние блестим с качества, които тези, които имат отговор на този въпрос, нямат Nerd

# 714
  • София
Аз съм клиент на ДСК и оглеждах техните продукти уж за удобство.Моя приятелка и съседка обаче е шеф на клон на Райфайзенбанк,та ми разказа за тях.Ще ми подготви всичко и ще направим при тях.Само трябва да видя дали самото училище няма изискване за конкретна банка.(не че ще се съобразя с такъв натиск).
Междувременно се обадих в 18 СУ да ги попитам няма ли да има информация на сайта им.Та-до края на седмицата (което всъщност е утре) ще качат всичко-и учебници и инструкции за първия учебен ден...Все пак казаха че осми клас ще ги искат към 12ч

# 715
  • София
Хаха, Звънче! Страхотно.
Ще те цитирам някой път, хареса ми твоят извод. Grinning

Явно работата е там, че за моя мозък буквите са знаци, отъждествяващи се задължително със семантика, а при въпросите в теста буквите се свеждат до някакви числови редици.

Вижте колко сложни понятия употребих, това е за да не ми излезе имидж на тъпа. Joy

# 716
  • софия
Пропуснах, но ще се допълня - не съм сигурна, че съм открила тези неповторими качества у мен, но продължавам да се старая Innocent

# 717
  • у дома...
Ред, не разбрах какво ти е, ама да си жива и здрава! Simple Smile

# 718
А какъв е въпроса?
Това са все задачи тип ЕК до 4ти клас. Странен начин на подбор за гимназия, но така са си решили.

# 719
  • София
6.   Коя дума ще продължи горната поредица?
ПИОНЕР   ИРИС      РАЙ      АНГЕЛ
А. Пирамида
Б. Ад
В. Нос
Г. Църква
Д. Йод

Има и още един от сорта - попълване в числова таблица, ама виж там нямах проблем. Grinning
Останалите въпроси са друг тип и малко като да не може да ги сбърка човек.
Общо са 11, сиреч аз се запънах на 2.

Общи условия

Активация на акаунт