ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 808
  • 821
  •   1
Отговори
# 690
Във фег няма да се заяждат за отсъствие, също постоянно пускат неучебни дни. Има сестра, която дава бележка веднага. Не мисля, че ще е проблем с отствия и прочие.
Дано няма поводи де.

# 691
  • София
Съмнявам се да е във всяко училище!
Искрено се надявам, да не виждам такова съоръжение в нашия двор!

Аз се бях замислила с какво ще отоплява там, защото дете със симптоми е много по-вероятно да е изстинало, отколкото да е с корона...

# 692
Журналистката каза, че в повечето училища ще има отделена класна стая за изолиране. Пита го, защо при тях е килерче Simple Smile Стаматов се оправдава, че няма свободни класни стаи, но е осигурил 4 хубави килерчета, близо до изходна позиция. За да може бързо да се изведе детето !!??
Фургона на строителите е добра локация. Може да се брои, че са на двора на въздух и са още по-близо до изхода Simple Smile

# 693
  • София
Привет! По повод на обсъжданите бутки - дъщеря ми на морето нещо имаше хрема, обонянието и изчезна и имаше ниска температура. По-късно разказвам на майка ми и те веднага - това са симптоми за коронавирус. Викам това са симптоми за настинка, колко пъти си имала хрема и ти е изчезвало обонянието?!! И никой не вика - коронавирус веднага!!! Направо не ми се мисли какво ще настане само някой да кихне! Нормални неща преди вече са повод за стрес.
За първият учебен ден ми беше отказано. Отдавна очаквам този момент - при дъщеря ми още от 5-6 клас бях отрязана.

# 694
Е затова чакаме родителска среща май...във 2 аег как са процедирали? Миналата година, по принцип? Споделете...

# 695
  • у дома...
Най-вероятно няма да сме в района за първата родителска среща, но ще имам агент там. На най-добрата ми приятелка детето е в съседния клас. Миналата година 30-то са обявили на 09.09. че родителската среща ще е на 12.09. И е била обща за всички осми класове.

# 696
Пред Частното испанско Кралица София, в Гара Искър, днес има много деца в униформи. Красиви, в бяло и тъмно синьо, с раници... Едни пристигат с бордове по вело алеята, другите пеша, вероятно от метростанцията...  Мило ми стана. Свърши ваканцията.

Доколкото разбирам от други теми, в тази сграда вече се помещава СофтУни Светлина.
А дали изобщо испанското училище още е там, не разбрах.

Нямам деца там и не говоря от личен опит. Сега погледнах в сайта на двете училища.
За испанската гимназия - информацията, че това е тяхна сграда си стои на сайта.
За СофтУни Светлина - обявена е нова сграда в района. На 300 метра от гара Искър, посока Монетен двор. Района е индустриален, беше запуснат, но може да са купили някой имот и да са го оправили.
А от кое училище са били децата, не знам Simple Smile Пред испанската седяха на тротоара , но може и СофтУни да са започнали по-рано.

# 697
  • София
Връщаме се от банката, изпилиха ми нервите - един тон хартия попълних за пустата карта.
Да знаете, че в РФБ искат ученическа лична карта или служебна бележка, че детето е ученик.
Аз се скарах, та минахме със старата карта с обещанието да занесем копие от новата като я получи.

# 698
  • София
Софтуни започнаха на 1-ви септември.
Четох им темата. Simple Smile
Сградата е една и съща. На въпроси на родители Софтуни твърдяха, че испанското училище се изнася, а последното обясняваше, че си остава там. Някакъв странен казус.
Не че е важно, обаче явно частният статус на училищата не означава непременно по-добра стратегия за информация и комуникация.

# 699
  • Sofia
Всички банки са ..., няма да ги коментирам. Ами ако не си пазиш миналогодишната ученическа карта?

# 700
В ПИБ искат само Акт за раждане и лична карта, ако има. До 14 години - детска карта към родителите, над 14 - Тиин карта, може и към родителите, но може и на тяхно име.
Няма такса за нищо - откриване, теглене.

Там където е обявено наа картата в сайта СофтУни, е една джунгла. Скоро не съм минавала от там, но ако не забравя, ще мина да видя. Стана ми интересно. А, снимките от сайта на СофтУни, не отговарят на сградата на испанската. Не че, не може да са в една сграда. И всяко училище да обещава на родителите прекрасни условия Simple Smile
 Ама аз, като шопа, много на табели не вярвам Simple Smile (Гледам, пише "мъже". Влизам, само тоалетни! Simple Smile )

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 12:26 от citron

# 701
  • София
Моята девойка става на 14 няколко дни след започване на учебната година.
Та тогава ще се занимаваме явно - лична карта, банкова карта...
Към ПИБ съм се ориентирала аз.

# 702
  • София
Тези Софтуни като им видиш теста за прием и ти става ясно, че е за пари. На щерката съученик е там и даже не се яви на НВО.

# 703
И аз от пиб извадих. Най-много ми допаднаха условията. Поискаха ми 1лв, за да внеса пари по сметката й. Детето не може да си я захранва само Simple Smile. Други такси няма. И на Ния не искаха ученическа карта - само акт за раждане и лични карти на двете ни.

# 704
  • София
Не знаех, че СофтУни имат примерен тест на сайта. 😀
Въпросите са леко озадачаващи. Ето на този аз изобщо не мога да загрея отговора. Нещо за гении ли е, че никаква логическа зависимост не съзирам аз: 🙄

Ако Кирил харесва борба, Магдалена – баскетбол, а Данчо – танци, какъв спорт харесва Ева?
А.  Фехтовка
Б. Ролери
В. Плуване
Г. Ски
Д. Кънки

Общи условия

Активация на акаунт