ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 919
  • 821
  •   1
Отговори
# 105
От няколко години не подаряваме букети, а се съберат пари за нуждаещи се деца от училището. Взимаме един по-голям букет за всяка госпожа с парите от касата на класа, а всеки колкото прецени слага в плик. Инициативата е хубава, защото децата се научават да помагат на тези, които имат нужда. Твориха допълнително неща, които после продаваха, като казваха, че са с благотворителна цел. Тази година при малката ще направят същото, а за баткото още не знае кой ще му е класен.

# 106
Противогрипни ваксини никога не сме слагали, няма да слагаме и сега!

Новото училище не стартира добре за мен (ама аз съм си капризна и искам всичко да е уредено точно Simple Smile)
Още при записването дадоха лист с "указания за учениците от 8 клас и техните родители", на който първа точка е "Родителска среща - 01.09.2020г. от 18.00 часа" и съответно моят супер изпълнителен син се затръшка, че тогава сме резервирали почивка. Почивката беше предвидена за Гърция и се провали в крайна сметка, мислехме да отидем някъде на планина тук - заради нашите изисквания на 1 да сме си тук, не успяхме да се уговорим и в крайна сметка се отказахме.
И о, изненада, вчера на сайта на училището- график на РС - и на неговата паралелка - 9.09. 2020- от 17.30часа. (никоя паралелка няма на 1.09 РС)
Ами подразних се...
Инъче от там разбрах, че ще е "е" паралелка. Определено не са ги подреждали по бал Simple Smile А и Б са РИЧЕ-АЕ; После ИИЧЕ-АЕ, После тези с НЕ и накрая професионалните.

# 107
  • София
Подреждане по бал аз разбирам да се редуват децата в различни класове, така че да няма струпване на силните балове в единия клас, а в другия - да са само по-ниските балове. Първото дете е в първия клас, второто - във втория, третото е пак в първия клас, четвъртото е във втория и т.н. Това е пример за две паралелки с един и същ профил.

# 108
  • София
Ники и Кати, красавица! 😊
Иначе - да, трябва малко време , за да се свикне. Всъщност на самата котка и е необходим по-дълъг период, за да се почувства сигурна. Може би за над година от лек темерут се превърна в създание, което мърка и се гушка много в нас.

# 109
  • София
Ред, много е социална и само ходи по нас като кученце. Иска винаги да има някой до нея и мяучи пред вратата, ако е отвън. Много мърка. Grinning Но проблемът ми е, че се спуска да хапе по краката и както си ходя от стая в стая все трябва да внимавам от къде ще ме нападне. Дебне.Animal Tiger

За родителските срещи и аз чакам с нетърпение, дано да ги обявят скоро. На 15 септември искам да отида, за да гледам, макар и отдалече, тя няма нищо против.

# 110
  • София
Ники и Кати, не е ли определена дата на РС при вас? Е, поне си знаете класен, ФУЧ, ИУЧ, МУЧ и учебници... Joy

# 111
  • софия
Много сте заразителни с първия учебен ден. Купих си очна линия. Дали ще я ползвам е Божа работа Grinning Не съм слагала откакто родих. Ходя на една гола спирала и руж.

Доп. По въпроса с ваксините съм почти крайна - нищо, което не е задължително не слагам, мантута отказвам. Всяка година грипният щам е различен или видоизменен и не мога да открия логика как ваксина за друг щам ще ме предпази от този.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 13:24 от zvаnchе

# 112
  • о`майна лунна нощ е
Ваксина против грип няма да помирише занапред кожицата на член на семейството. Една единствена година от работата на мъжа ми бяха взели за всички служители и им поставиха такива и точно тогава изкара ужасно тежко сезонния. Наистина не разбирам каква е ефективността им при положение, че се разработват на база вече минал грип, той от своя страна се проявява в няколко щама, мутира всеки сезон и на всичкото отгоре не се знае кой ще преобладава през предстоящия .... За какво да купувам подкови като вече не сме с магарета, а с коли условно казано. Ваксините ги намирам за полезни в степен да се изкорени едно заболяване. До сега не са успели под никаква форма да се справят с грипните.

Хвърлихте ме в размисъл за закупуването на книга вместо букет за първия учебен ден, но каква? Как може да се уцели вкуса на човек /ако е за преподавателя/ или пък нуждата в библиотеката на училището /в случай, че се насочим към ученическа литература/. И гимназистите изобщо подозират ли за същуствуването на такава стая в училищата им? В по-горни класове си спестяват купуването на учебници, а да тръгнат да четат произведения от предлаганите в училището книги, ми се струва граничещо с невероятното. До сега при нас сме процедирали с намирането на текущите материали от познати, купуваме или четат от нета. Знам, че има деца, за които четенето все още е предпочитано занимание и искрено им се възхищавам. Тъжно е, но е факт, че електронните варианти все повече изместват хартията.

Преди време позната се измайтапи здраво със снимка на кучето, която бях постнала в една от темите тук. Много се забавлявах и предвид академичния вид на настоящата ни, я представям на вниманието ви
Скрит текст:

# 113
Аз съм на спирала и нюд гланц или червило и парфюм.
Ще посетя новата Sephora( нова за мен) да се подготвя за първия учебен ден💄

Писанките са разкошни❤

# 114
  • софия
Бисе, душа, с това червило с маската като я махнеш, сложиш няколко пъти и ще станеш като Жокера. Наблегни на окото, ще го докарваме ориенталско загадъчно.

# 115
  • у дома
Една единствена година си слагах противогрипна ваксина-може и да е случайност,на както ТуиГ е писала изкарах ужасна зима-само някой да кихнеше покрай мен и се разболявах-та съм категоричто против доброволните.

# 116
  • София
Ники и Кати, не е ли определена дата на РС при вас? Е, поне си знаете класен, ФУЧ, ИУЧ, МУЧ и учебници... Joy
Слънчева, няма точна дата, само седмицата са обявили - 08-11 септември.
Класен си знаем, да, както и буквата на класа
Скрит текст:
(и че сме с най-висок бал в класа) Blush
ФУЧ и ИУЧ знам какво е, но МУЧ от къде идва?
Учебници вече поръчахме он-лайн и са готови.

# 117
  • София
И аз щях да питам какво е МУЧ.
Много ми се хареса, понеже си представих час по нещо като мучене. 😁

# 118
  • у дома...
Мъчителен Учебен Час!

За единадесетокласниците в нашето учирище са обявили за първия профилиращ предмет - 7 часа, за втория - 6 и за третия - 5 часа седмично за профилите.

# 119
  • София
.....Мразя да чакам. Само са пуснали ИУЧ за следващата година. .....

И аз много мразя. Искам вече да знам клас, класен ръководител, учебници, ИУЧ, ФУЧ, МУЧ... Не искам всичко да разбирам на родителската среща, а на сайта вече да е качена тази информация. Да ама не. Поне имаме дата за родителска и това е.
Joy
И на мен ми хареса, цитирах мама Мони.
Залагам на нещо като "каст'фони-маст'фони"... Joy

Общи условия

Активация на акаунт