Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Somewhere far away
Въобще не е за психични проблеми - за поддържане на нормална психична функция - може би. Има разлика и то голяма. За психични проблеми си има други медикаменти и съответно трябва да се обърнете към други лекари и специалисти.
 Колагена не лекува психични забовялания не знам кой ви излъга така.
Тази аминокиселина поддържа синтеза на колаген и еластин, и играе роля в поддържането на цялостта на съединителната тъкан. Глюкозаминът допринася за нормалното състояние на ставните връзки, сухожилията и хрущяла. Служи също така участва впроизводството на синовиална течност, която подпомага работата на ставите като намалява тяхното триене. Глицинът има благоприятен ефект върху изграждането на мускули и увеличаването на издръжливостта, което облекчава натоварването върху скелетната структура.
Подобрява спортните постижения, като помага за изграждане на мускули и увеличаване на издръжливостта.

# 106
Мисля, че форумката е цитирала грешно. Игнатия амара е хомеопатичен продукт за тревожно разстройство.

# 107
Мисля, че форумката е цитирала грешно. Игнатия амара е хомеопатичен продукт за тревожно разстройство.
                                        Точно това се опитвам да лекувам,психично разтройство,депресия и хипохондрия, предписаната ми е от хомеопат,подходящо за бременни като мен,но все още няма действие,освен че излекувах малко паник атаките,никъде тук няма за тази хомеопатия мнения,благодаря ви.

# 108
Ето ви активната тема за хомеопатия

https://www.bg-mamma.com/?topic=1237332

# 109
Аз залагам или на гъбички, или на ЩЗ.

# 110
                 Заключена е,не може да се коментира

# 111
                 Заключена е,не може да се коментира

При мен не излиза такова нещо, ако трябва питайте модератор.

# 112
И при мен дава възможност за отговор, не е заключена

# 113
Преместих се в нов апартамент и започнаха да ме сърбят краката от коляното надолу. Всяка вечер, понякога и  през деня на работа. Повечето неща са си наши, взети от предишния апартамент, другото е ново (матрака) и е правен основен ремонт, не би трябвало да има акари. Не е нахапано, не е обринато, не е зачервено или подуто, просто ужасно сърби, вече почти цял месец.  Спира при стабилно разчесване, и на двата крака е. Не е сменян прахът за пране. Някаква идея на какво може да се дължи или към какъв лекар да се обърна, при условие, че нямам видима причина за сърбежа?

# 114
Прищипан нерв? Вени? Невродермит? Суха кожа? Обезкосмяване?

# 115
Прищипан нерв? Вени? Невродермит? Суха кожа? Обезкосмяване?
Нерв едва ли, и на двата крака по цялата дължина на различни места... Видими разширени вени нямам, мажа си с балсами краката, обезкосмявах с епилатор, от около месец не съм барала, от както почна да сърби...

# 116
  • София
Чернодробните АСАТ и АЛАТ са с референтни до 40. ГГТ е до 35. Но кои са оптималните стойности? Към 40 или към 0?
Примерно моите са съответно 24, 28, 18 (АСАТ, АЛАТ, ГГТ).

Благодаря Flowers Hibiscus

# 117
Здравейте на всички! Днес се събудих със чуването на  биенето на сърцето ми. Изпуших една цигара и започна едно парене в облъста на сърцето. Страх, че ще получа инфаркт... По принцип и преди три седмица пак така ми се случи, отидох на лекър, обясних симптомите, каза ми че  вероятно съм направила паник атака. Изписа ми да пия алора. Обаче от няколко дни пропускам хапчета, и вероятно сега за това пак така ми се случва.Изплаших се и отидох да си направя кардиограма, и на лекър вътрешни болести и кардиолог, обясних и на него случката, преслуша ме, каза че вероятно е паник атака така описано. Според вас може ли  и от друго да ми е, пия за щитовидната жлеза 2.5 мг елтироксин, понеже хормона ми беше в Горна граница, отделно ме болят рамената,, плексит ли е незнам.  Миналата седмица и пръстите на ръцете ме боляха. Имах и чувство на вътрешно треперене, като пих кола без захар и изядох един кроасан се оправих. Този доктор ми предписва да пия и Магнезий с  вит. Б комплекс и Алора да си пия за по дълго време. Споделете моля ви, може ли зад тези симптоми  да се крие нещо друго?! Благодаря ви.

# 118
С това треперене е добре да си видиш КЗ и инсулина.
Те влияят и на сърцето, и на паниката.
Много правописни грешки имаш.
ЛекАр и облАстта се пише.

# 119
С това треперене е добре да си видиш КЗ и инсулина.
Те влияят и на сърцето, и на паниката.
Много правописни грешки имаш.
ЛекАр и облАстта се пише.
Благодаря, тичам след малката и не се замисля. Благодаря отново.

Общи условия

Активация на акаунт