Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 504
  • 739
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте на всички! Днес се събудих със чуването на  биенето на сърцето ми. Изпуших една цигара и започна едно парене в облъста на сърцето. Страх, че ще получа инфаркт... По принцип и преди три седмица пак така ми се случи, отидох на лекър, обясних симптомите, каза ми че  вероятно съм направила паник атака. Изписа ми да пия алора. Обаче от няколко дни пропускам хапчета, и вероятно сега за това пак така ми се случва.Изплаших се и отидох да си направя кардиограма, и на лекър вътрешни болести и кардиолог, обясних и на него случката, преслуша ме, каза че вероятно е паник атака така описано. Според вас може ли  и от друго да ми е, пия за щитовидната жлеза 2.5 мг елтироксин, понеже хормона ми беше в Горна граница, отделно ме болят рамената,, плексит ли е незнам.  Миналата седмица и пръстите на ръцете ме боляха. Имах и чувство на вътрешно треперене, като пих кола без захар и изядох един кроасан се оправих. Този доктор ми предписва да пия и Магнезий с  вит. Б комплекс и Алора да си пия за по дълго време. Споделете моля ви, може ли зад тези симптоми  да се крие нещо друго?! Благодаря ви.
               Не,паник атака е. Спокойно

# 121
loveme_2016, провери и съсирването на кръвта, да не са микротромби, както и за алергия.
Сърцебиене и парене в областта на сърцето, което се разпространява, съм имала при алергична реакция.
Треперене, което се оправя от кроасан, ме навежда на мисълта за паднала кръвна захар. Проследи си и кръвната захар.
Погледни и в темата за вит В12, не е зле и него да видиш.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 02:09 от Diorela

# 122
Здравейте. Моля за мнение, имам следния проблем. Боли ме лява гърда и лява плешка. В повечето случаи болката е от дясната страна на гърдата - ту болка, ту бодежи. Случва се да боли и в ляво откъм мишницата. Плешката ме боли, когато боли и гърдата. Кръвното ми е малко нисичко, но то си е такова. Преди малко се изпити обилно след поява на болка и пулсът ми скочи на 111 при кръвно 112 на 75. Миналата година имах подобни проблеми, но тогава болката беше само от ляво на гърдата. Ходих на кардиолог, докторската тогава каза, че нямам проблем със сърцето. Моля, ако някой е имал подобни симптоми да сподели своя опит

# 123
Звучи ми като невралгия. И аз имах в миналото - бавно минава, а и до днес се обажда от време на време. Болеше ме точно лявата гърда, плешката, рамото и областта около сърцето. И аз ходих на кардиолог, който заключи, че със сърцето всичко е наред.

# 124
Пробвайте да се намажете със загряващите гелове, за невралгични проблеми да видите ще отпусне ли болката. Може да попиете малко Милгама Н, ако ви отпусне от тези неща, значи си е невралгия.

# 125
Петя Георгиева 651630, по-добре отиди да те види лекар, все пак е петък. Ако е невралгия, ок, боли, но не е страшно. Но това ускоряване на пулса не се знае от какво е. Може би е добре и един рентген, да не е някаква подмолна пневмония.

# 126
mibobo, тези неща със сигурност не са излишни, но само да вметна, че явно моята невралгия е била толкова сериозна, че от нищо не ме отпускаше. Пих даже "Диклофенак" немалко време, мазах постоянно с "Волтарен". И "Милгамма N" приемах. Нищо не помогна. Sad Болката, паренето, мравучкането, чувството за забита в сърцето ми карфица бяха ежедневни. Отне около 2-3 месеца, за да отшуми всичко. И пак уточнявам: до ден-днешен, в моменти на стрес или преумора, пак усещам нещо там, около сърцето и гърдата.

# 127
Наистина е най-добре консулт с лекар за собствено спокойствие.
Според мен ускоряването на пулса е възможно да е от болката, особено след като има и изпотяване по него време....но ние тук гадаем определено.

Гърне без похлупак о, да има си сериозни състояния. Аз просто казвам, че ако има подобрение дори и леко явно може да се заключи, че е такова, а после ще трябва вероятно по-сериозно лечение.
Аз бях по подобен начин преди време -  болеше ме 2 дни сериозно понякога и като дишам по-дълбоко и получавах бодеж и понеже беше в лявата страна се уплаших и отидох на лекар. Оказа се точно невралгично и аз освен мазане и Милгама си попих и Кетонал за болката. Но при мен за около 10 дни отмина.

# 128
Благодаря Ви! Сега като се замисля бях в много топла и задушна стая и изпотяване то от там май дойде. Не съобразих и се изплаши доста и от там скочи и пулса. Като полежах на хладно пулса се нормализира.

# 129
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изглежда лесно се плашиш, а уплашиш ли се сама си "добавяш" и болести и нерви.
опитай се да го даваш по-спокойно.
изследвай се, консултирай се, но не чакай зад всяко пробождане и всяка болка да чака оная с косата.

# 130
Здравейте, след бременност кожата на ръцете ми е ужасно суха. И преди е ставало на моменти, но никога не се беше задържало с месеци. Ходих на лекар и ми предписа медицински кремчета + Dermovat, но няма особен ефект вече месец. Какво бихте ми препоръчали?
Също и дневен крем ме интересува, понеже ми предписаха на ларош, но ми влияе ужасно, не знам защо не се разбирам с тази марка никога.
Благодаря!

# 131
  • София
Крем Бочко. Нанасяй с движения като за измиване със сапун. Сега покрай вируса е актуално да ни учат как да си мием ръцете Grin  Бочко не щипе по разранената кожа, попива и ухае приятно.

# 132
Преди време си бях пресушила кожата на ръцете страшно много, направо се лющеше (сама си бях виновна, биваше ръкавици да си слагам като пипам неща дето правят така). Много ми помогна мазане начесто с крема Невен на Арома. Не е крем за ръце по принцип, мисля че за лице се водят тези им кремове в кутии.
Другото което съм правила в началото на извънредното положение беше втриване на малко кокосово масло, по възможност след всяко миене на ръцете. Отначало ни наредиха да работим с ръкавици и ръцете ми бяха в състояние дето не искам да си го спомням след много кратко време. Дори супер честото миене със сапун беше за предпочитане. Възстановиха се с кокосовото масло, но пак отне време.

# 133
  • София
Оцветяване на венец при дете на какво може да се дължи? Сивкав е венеца над предния зъб. Със сигурност няма развалени зъби, наскоро беше на зъболекар.

# 134
Ще ми правят инцизия на циреи в сряда. Много боли и е доста зачервен. Някой минавал ли е така процедура да ми разясни? Доктора основно ме наплаши и не ми обясни какво и как. С нещо да го мажа до сряда?

Общи условия

Активация на акаунт