Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Ихтиол помага много. Намажи обилно и сложи превръзка . Успех .

# 136
Инцизията е да ти го цепнат, за да пробие. Навремето много ми излизаха циреи. Даже сама ги пробивах с дебела игла, дезинфекцирана. С ихтиол много ми се разраняваше кожата. Има по-меки методи  за пробиване - питка от брашно с мед, листо от живовлек и др. , които теглят гнойта. А като пробие - маслен извлек от жълт кантарион.

Добре е сега да го мажеш с йод, вкл. извън мястото на зачервяване. Йодът ограничава възпалението и засягането на по-голям участък от околните тъкани.

# 137
Бихте ли ми препоръчали детски ортопед травматолог, който работи със ЗК. За София е питането ми

# 138
Домата също помага за гнойни неща, слагаш домат, връзваш и спиш. Йодасепт също...
Венеца вероятно има киста някаква, нека го види зъболекар

# 139
Здравейте. Миналият петък станах неволен свидетел на побой между деца пред блока и опитвайки се да ги разтърва, получих и аз едно круше в областта на дясната гърда, по към деколтето. Заболя ме, но след час може би забравих и не ме болеше вече. Но снощи като се пипам там, усещам болка и малко се стреснах. Мислех да намажа с риванол или йодасепт, но първо реших да се консултирам с форума. Иначе всяка година в началото на септември правя профилактичен преглед при мамолог, но тази година отложих за средата на октомври.
Да направя ли някакъв компрес или да намажа с нещо, моля да споделите, ако знаете.

# 140
Няма смисъл от Йодасепт/Риванол, ти нямаш рана.
Ако имаш нещо за болки ставите, може да се намажеш, те действат и за натъртено.
Фастум гел, Репарил, Индометацин, зеления гел с кестен. Каквото имаш подръка.

# 141
Дева, благодаря ти за сетен път:hugs:

# 142
  • под тепетата
Мисля, че знам отговора, но все пак да попитам за вашето мнение. Удачно ли е човек с автоимунно заболяване да си прави ваксина против грип?

# 143
  • Пловдив
Мисля, че знам отговора, но все пак да попитам за вашето мнение. Удачно ли е човек с автоимунно заболяване да си прави ваксина против грип?
абсурд!
Лично мнение.

# 144

Категорично не! Имунната система е компрометирана и не се знае как ще реагира.
Хора с автоимунни заболявания правят ваксини само ако заболяването е в ремисия и след преценка риск/полза на специалист.

# 145
Да попитам и тук (че питах и в друга тема), ако някой има запознат. При рутинна проверка на урина ми излезе извън нормите Hyaline cast 0-2. Какво е това? Какъв доктор да търся? Търсих инфо в нета, но не мога да си го преведа. Изписан ми е антибиотик за 5дена, но преди да го почна искам да се консултирам и с друг доктор. Но уролог ли да търся, нефролог ли. Това вече за втори път тази година и за втори път Ципро ми изписват.

# 146
  • под тепетата
Благодаря, момичета! Потвърдихте ми мнението.

# 147
Вики, не знам какво е това, но често пиене на Ципро не е ОК.

# 148
DeVa, май това не е бактерия даже. Нали антибиотик за бактерии се изписва? Нещо не мога да вдяна - нещо като калфицикат ли е това, какво е. ПО дяволите. Звънях на нефролог, дадоха ми час за началото на ноември. Сега се чудя какво да правя.

# 149
Сякаш е някакъв белтък. Но не в патологична доза. Изчакай спокойно прегледа

Общи условия

Активация на акаунт