Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 509
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Момичета...какво изследване се пуска за паразити в организма? За вируси са Img ли какво беше...
За стафилокок може и с гърлен секрет, но за някакви други гадини...?
Става дума за ставни проблеми ...

# 151
Ами мисля, че зависи къде се търсят гадините Simple Smile аз поне не знам някакво общо изследване което да каже - има паразит в организма. Защото например кандида може да има на няколко места в организма, някои други бактерии също....може в секрети, може в урина, може в черва. Фецес проба ще провери в черва, там обикновено има най-много може да има хеликобактер, кандида, паразити.... 

# 152
За ставни проблеми ревматолог. Иначе има милион изследвания. За стафилококи например може и аст. Няма нужда да стреляш на сляпо. Иди първо на лекар

# 153
  • Пловдив
Ходил е...беше му пуснал някакви кръвни за артрит евент. и нищо.

# 154
Здравейте,
Искам да ви питам, моят баща е опериран от сърце, но майка ми иска да си вземе 10 дни болничен за член от семейството. Въпросът ми е кой трябва да даде болничния, на майка ми или на баща ми личният лекар, защото и джипитата не са много наясно.

# 155
На мен болницата ми даде, от ЛЛ не съм вземала.

# 156
Здравейте,
Искам да ви питам, моят баща е опериран от сърце, но майка ми иска да си вземе 10 дни болничен за член от семейството. Въпросът ми е кой трябва да даде болничния, на майка ми или на баща ми личният лекар, защото и джипитата не са много наясно.

Личният лекар на баща ти.

# 157
Здравейте,

Личният лекар на баща ти.
И ние така предположихме, но и джипитата не знаят Simple Smile Благодаря за отговора !

# 158
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз не съм сигурна, че е неговият лекар.
болничният се издава на нея, нейният ЛЛ знае колко е ползвала до сега. води си отчет надвишила ли е бройката за годината...
според мен, с епикризата на бащата, ЛЛ на майката издава болничен за нея.
а на телефона на НЗОК не отговарят ли?
Информация за граждани: 0800 14 800

# 159
Ами тя се е свързала с личния си лекар и е казала, че не тя, а ЛЛ на баща ми трябва да го издаде. Като са звъннали на ЛЛ на баща ми, тя не е била сигурна дали тя трябва да го издаде.Освен да звъннем и да питаме.

# 160
честно, не знам. май наистина е най-добре да се пита .
ние сме при един и същ ЛЛ и нямам личен опит, но когато оперираха детето, моят болничен се издаваше с неговата епикриза. от там ми дойде съмнението, че може би с епикризата на бащата се издава болничния за майката...

# 161
Аз съм сигурна, защото са ми издавали такъв болничен.

# 162
супер. дано е ми се налага, но ще запомня. Simple Smile

# 163
MissChanandlerBong е напълно права, звъннах и на НЗОК и ми казаха абсолютно същото, значи болничен издава ЛЛ на болния и го ползва здравият, който ще го гледа. Благодаря още веднъж !

# 164
честно, не знам. май наистина е най-добре да се пита .
ние сме при един и същ ЛЛ и нямам личен опит, но когато оперираха детето, моят болничен се издаваше с неговата епикриза. от там ми дойде съмнението, че може би с епикризата на бащата се издава болничния за майката...

Така де. ЛЛ на болния издава болничен за гледащия.

Общи условия

Активация на акаунт