Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неприятни усещания

 • 773
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 26
Здравейте. По-скоро темата я пускам с идеята да ви помоля за мнение и/или съвет.
Имам много неприятни усещяния изцяло в главата - замайване, изострени усещания, прималяване/отмаляване. Някой път имам чуество, че просто ще припадна или ще ме “светне” нещо. Това се засилва при физическа натовареност, глад, емоции. Напряга ми се главата и от собствения глас, когато обяснявам нещо или говоря по телефон. Не търпя ярка светлина от компютър, телефон, лед лампи, фарове - получава се същото - замайване и отмаляване.
Имам силно тензионно главоболие.
1 година пих Сероксат, сега от половин година съм на Лароксин. Ефект никакъв. Пия билкови тинктури за успокоение от мента, маточина и още други - ефект нулев.
Обиколил съм всички лекари, всичко е Ок. Много психиатри, последния ми каза, че не съм за АД. Не работя от 3 години почти заради това - не издържам цял работен ден.
Не питам какво ми е, явно никой не може да каже. Искам да попитам, дали някой се е чувствал така и как се справя или се е справил с тази гадост. Имам чувството, че така ще си остане винаги. Плийс хелп ми! Simple Smile 27г.

# 1
 • Мнения: 26
Никой ли не е имал подобни усещания…?

# 2
 • Мнения: 500
Вероятно много хора са имали, но при всеки причината е различна. Някои отиват на лекар и веднага се разбира точно каква е, докато при други е абсолютно неоткриваема.
Имала съм подобни усещания при физическа натовареност, глад, емоции, плюс заглъхване на ушите. И главоболие след това. За протокола...
Успех!

# 3
 • Мнения: 2 047
Скенер.
Може обяснението да е елементарно

# 4
 • Мнения: 26
Скенер.
Може обяснението да е елементарно

Правил съм скенер преди 2 год, всичко било наред. Ще правя ЯМР след няколко дни. Малко е притеснително.

# 5
 • Мнения: 22
Така съм и аз до някаква степен, но знам какво ми е. Имам ошипяване на врата и ниска кръвна захар. От там чести пристъпи на нетърпимо главоболие и куп още неприятни усещания, плюс тези, които сте описал..
Но физическата и психическа умора много обострят тези усещания..и най-вече глада.

# 6
 • Мнения: 26
Така съм и аз до някаква степен, но знам какво ми е. Имам ошипяване на врата и ниска кръвна захар. От там чести пристъпи на нетърпимо главоболие и куп още неприятни усещания, плюс тези, които сте описал..
Но физическата и психическа умора много обострят тези усещания..и най-вече глада.


Абсолютно е така. Преди 2 дни минах ЯМР на глава и всичко е наред. Явно всичко е от нерви, стрес, ядове, проблеми, бърнаут или както и да го наречем. Спокойствие и промяна на начина на живот. Това е лекарството!!!

# 7
 • София
 • Мнения: 6 078
От години се мъкна по лекари с необяснимо главоболие, за което медицински причини не откриват. Включително скенер на глава два пъти ми е правен през годините.
Освен главоболието забелязвам, че имам проблеми с паметта и концентрацията.
Аз също се дразня от собствения си глас при дълго говорене както споменава автора на поста. Дразнят ме и силни шумове, ярки светлини.
Всички симптоми са на приливи и отливи като са най-изявени в периоди на стрес и натоварване. Имала съм месеци наред без симптоми, а също и периоди, в които всекидневно имам всички симптоми и нищо не ми помага да ги преборя.

Стеръст е силен фактор. Всички лекари ми го казват. В началото им се ядосвах, защото си мислех, че отбиват номера с оправданието стрес, защото не са способни да открият причината за моите проблеми. Но се научих да се наблюдавам и си давам сметка, че наистина стресът много ми влияе. Научих се и да контролирам в някаква степен начинът, по който реагирам на стрес, т.е. старая се да не се впрягам толкова много за незначителни неща; опитвам да медитирам при възможност; създадох си успокояващи ритуали след работа, които лично на мен ми помагат да се отпусна. Не винаги е възможно да постигна нужната степен на спокойствие, но може би с годините ще постигам повече успех в това трудно начинание.

# 8
 • Мнения: 9
При мен се случва около мигренозен пристъп. Имал ли сте травми на главата?

# 9
 • Мнения: 14
До автора, изследвайте вит Д.

Общи условия

Активация на акаунт