Уртикария. От къде да започна?

• 114
  • 4
  •   2
Отговори
Здравейте,
Обръщам се към вас тъй като помощ от лекарите все още нямам… Всичко започна преди 2 месеца със сърбеж по бедрата. Нямах обяснение от какво. Започна да се проявява през няколко дни - 5-6. Спорадично. Мислех, че е от яйца тъй тогава закусвах всеки ден това. Спрях ги, но обрива не спря. Мислех, че е от перилните препарати, смених ги, нищо. Обрива се изостряше - от през 5,6 дни стана през ден, а после всеки ден. Личния лекар ми даде някой изследвания, който да пусна IgE, IgG - нищо, всичко в норма. В денят, в който ги пуснах. Час по-късно, закусих и изпих едно кафе и час по-късно бях в спешното за урбазон и алергозан с алегрична реакция и тежък обрив по краката. Ужасно сърбящ… Изписаха му Рупафин 2 пъти по 2 на ден за 10 дни, после 2 пъти по 1 за още 10 дни, когато ги намалих по 1 на ден всичко започна от начало. Мислех, че е свързано с кафето и него спрях, но обрива не. Появява се винаги сутрин след ставане, никога по друго време. За това го свързвах с кафето защото винаги е след него. От безкофеиново нямам толкова голяма реакция.
Вече свикнах и знам как започва обрива, още тогава пия и хапчето и когато обрива излиза, малко след това започва и да избледнява… Четох за хистаминова непоносимост. Дали може да е това? Цял живот не съм имала алергия… искам да намеря решение защото не мога да пия Рупафин цял живот. Искам да започна опити за забременяване и пише, че не е съвместимо… Може ли съвет от някой имал сходен проблем? Какво друго да изследвам? Моля за съдействие!

# 1
Много странно, уртикария само по краката някак не се връзва. (ако е алергия тя се проявява по цялото тяло).
Но самият факт, че се повлиява от кафе - в него има кофеин, който дава напрежение, ме навежда на мисълта, че може да е реакция на стрес. Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Имате ли много стрес напоследък?

# 2
Много странно, уртикария само по краката някак не се връзва. (ако е алергия тя се проявява по цялото тяло).
Но самият факт, че се повлиява от кафе - в него има кофеин, който дава напрежение, ме навежда на мисълта, че може да е реакция на стрес. Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Имате ли много стрес напоследък?
Да… излиза само по краката. Отстрани на бедрата и дупето до коленете. Когато започва да се повява ми излизат първо бели петна, които се надигат и уголемяват в пъпки. Имах ситуация с подуване на горната устна и възглавничката на крака.
Иначе стрес имам да, работата ми е такава… работя с много хора, които непрекъснато ме търсят с проблеми понякога късно вечер, понякога дори събота и неделя… дори да не отговарям в извън работно време само факта, че ме търсят означава, че има проблем и започвам да го мисля и да не мога да си почивам. Най-вече ментално…

# 3
...
Всички кожни заболявания са психосоматични - тоест нервното напрежение ги провокира.
Тези твърдения можете ли да ги подкрепите с нещо или са си Ваши вътрешни убеждения?

# 4
В основата на уртикарията ВИНАГИ има стрес! Винаги!
От медицинска гледна точка - имунолозите в Иван Рилски биха ви били полезни. Ще назначат изследвания и ще сте подготвена за бъдещата бременост.
Трябват ви тестове за непоносимости и алергии също.
Добре е да направите прочистване на черния дроб и заздравяване на червата. Не съм фенка на Аквасорс, но може да пробвате и тяхното Лесно начало.

Иначе в по-дълбоко ровене - тук има тема за хистаминова непоносимост и търсете инфо за Активация на мастоцитите.

Хомеопатия също би ви помогнала.

ОБАЧЕ - сменете работата ако ви стресира.
Огледайте домът си дали няма черен мухал или ядете мухлясал хляб /да го съхранявате неправилно или в кутия/.
Сменете матрака, на който спите.
Да не би да дишате химикали на работа или да имате ароматизатори, които ви тровят, или да сте до бензиностанция?

Отидете на  дневна почивка и вижте има ли пак обриви.

kikithealien,  какво точно очаквате да ги подкрепи своите твърдения? Това не е медицински форум, ако търсите медицински доказани съвети - сбъркали сте мястото.

Общи условия

Активация на акаунт