Обръщам се към вас тъй като помощ от лекарите все още нямам… Всичко започна преди 2 месеца със сърбеж по бедрата. Нямах обяснение от какво. Започна да се проявява през няколко дни - 5-6. Спорадично. Мислех, че е от яйца тъй тогава закусвах всеки ден това. Спрях ги, но обрива не спря. Мислех, че е от перилните препарати, смених ги, нищо. Обрива се изостряше - от през 5,6 дни стана през ден, а после всеки ден. Личния лекар ми даде някой изследвания, който да пусна IgE, IgG - нищо, всичко в норма. В денят, в който ги пуснах. Час по-късно, закусих и изпих едно кафе и час по-късно бях в спешното за урбазон и алергозан с алегрична реакция и тежък обрив по краката. Ужасно сърбящ… Изписаха му Рупафин 2 пъти по 2 на ден за 10 дни, после 2 пъти по 1 за още 10 дни, когато ги намалих по 1 на ден всичко започна от начало. Мислех, че е свързано с кафето и него спрях, но обрива не. Появява се винаги сутрин след ставане, никога по друго време. За това го свързвах с кафето защото винаги е след него. От безкофеиново нямам толкова голяма реакция.
Вече свикнах и знам как започва обрива, още тогава пия и хапчето и когато обрива излиза, малко след това започва и да избледнява… Четох за хистаминова непоносимост. Дали може да е това? Цял живот не съм имала алергия… искам да намеря решение защото не мога да пия Рупафин цял живот. Искам да започна опити за забременяване и пише, че не е съвместимо… Може ли съвет от някой имал сходен проблем? Какво друго да изследвам? Моля за съдействие!