Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 550
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Вероятността да ви се каже че всичко ви е наред е доста голяма. Но поне вие самата имайте едно наум за нещата които ви споменаха и евентуално след реакцията на личната, бъдете готова сама да търсите разрешение на проблема. За съжаление всички сме така.

# 226
Здравейте. Взех си Бисептол, че имам малко налепи по сливиците. Аптекарката ми е написала 2 пъти по 2 таблетки, а гледам че една таблетка е 400мг, но на мен ми се струва доста? Ако някой го е пил, може ли да каже по колко таблетки е взимал? Мерси Simple Smile

# 227
Той е толкова слаб, че и по 2 не знам дали ще има полза.

# 228
от дезинфектанти на работното място започна зачервяване на очите, парене в дихателните пътища, адско главоболие и се стигна до увреждане на зрението - двойно виждане, пищене в ушите, загуба на равнището, безсъние, обща отпадналост и дискомфорт. Въпросът ми е: Това алергия към някоя съставка на дезинфектанта ли е? Какво изследване да направя? Вече минах скенер - няма нищо сериозно като неврологичен проблем.

# 229
от дезинфектанти на работното място започна зачервяване на очите, парене в дихателните пътища, адско главоболие и се стигна до увреждане на зрението - двойно виждане, пищене в ушите, загуба на равнището, безсъние, обща отпадналост и дискомфорт. Въпросът ми е: Това алергия към някоя съставка на дезинфектанта ли е? Какво изследване да направя? Вече минах скенер - няма нищо сериозно като неврологичен проблем.
Впрочем този проблем с дезинфектанти стана много сериозен. С тях се пръска в магазини, открити обществени места, детски площадки, дори на Гребната база (аз съм от Пловдив) уж на чист въздух се чувствам зле.

# 230
Имам нужда от помощ и дори не знам как да го обясня. Синът ми има психическа атака или нещо подобно, не знам какво е. От няколко дни престана да яде, непрекъснато е нервен, казва, че не разбира какво му става, но не може да се справи сам. Днес направо беше ужасно. Цял ден ходи из къщи, направо е като лунатик, вика, че нещо го мъчи отвътре, освен това от нервите започнаха да му бълбукат и червата, защото има гастрит. Казва обаче че не е от гастрита, от нервното напрежение е.
Имаме вкъщи валериан, но мисля, че е слабо. Какво да му дадем? И друг път е имал леки нервни изблици. Преживя и една депресия преди години. Сега обаче положението е много тежко, уплашена съм.

# 231
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
звучи сериозно. не можете ли да идете до бърза помощ?

# 232
Имам нужда от помощ и дори не знам как да го обясня. Синът ми има психическа атака или нещо подобно, не знам какво е. От няколко дни престана да яде, непрекъснато е нервен, казва, че не разбира какво му става, но не може да се справи сам. Днес направо беше ужасно. Цял ден ходи из къщи, направо е като лунатик, вика, че нещо го мъчи отвътре, освен това от нервите започнаха да му бълбукат и червата, защото има гастрит. Казва обаче че не е от гастрита, от нервното напрежение е.
Имаме вкъщи валериан, но мисля, че е слабо. Какво да му дадем? И друг път е имал леки нервни изблици. Преживя и една депресия преди години. Сега обаче положението е много тежко, уплашена съм.
Според мен посетете психиатър.

# 233
Сигурно ще се наложи, но просто искам да се успокои тази вечер, за да изкара някак нощта, а вероятно още 1-2 дни, докато идем някъде

# 234
  • софия
Сигурно ще се наложи, но просто искам да се успокои тази вечер, за да изкара някак нощта, а вероятно още 1-2 дни, докато идем някъде
от психиатър знам, че 1 диазепам /ако имате, разбира се/ е много полезен в такива случаи. може би да потърсите спешно отделение - там ще му дадат.

# 235
Взехме капките на доктор Бах тези дето са за спешна помощ, вече взе 4 капки, ще видим дали ще имат ефект.

# 236
Абе как диазепам?!
Моята майка от такова пиене на диазепам си е разбила безвъзвратно съня
Не си правете експерименти с такива лекарства.
Ън, има едни капки, билкови, Анервина.
Или карайте с вашите.

# 237
И аз смятам, че даването на успокоителни- силни лекарства не трябва да се прави.
Дано това което си дала да му помогне да поспи спокойно тази нощ.
Не отлагай посещение при лекар. Успех.

# 238
  • Mediterraneo
Е, от един диазепам няма как нито да се пристрасти, нито да си разбие съня.

# 239
  • Варна
Имам бели петънца по небцето и съм доста притеснена! Да боледувах - имах болки в гърлото, хрема, които все още са на лице, но в по-лека форма, също така езикът ми е обложен. Не съм ходила на УНГ, пия чайове и стрепсилс.
Притеснява ме да не е нещо по-сериозно.. ще изчакам още няколко дни, препоръчайте моля УНГ-Варна!
Забравих да отбележа, че преди преди 5-6 дни започнаха тези вирусоподобни проблеми, просто сега забелязох петънцата..

Общи условия

Активация на акаунт