Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 36 101
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Пеликания
Явно още не си се изчистила напълно от вируса. Имаш ли температура? Да не е гнойна ангина?
Аз веднъж (за пръв път ходя на УНГ) ходих при д-р Папуров във Варна и останах доволна от него.

# 241
Преди известно време попих "Атаракс" за месец-два. На своя глава, лекар не бях посещавала. За съня не ми помогна, но на моменти тушираше нервното напрежение, което бих могла да опиша като чудовищно към онзи момент. Само че при мен изобщо не беше безпричинно.
След като нещата поутихнаха, спрях медикамента от раз, а го пиех в доста големи дози (без схема). Нямаше никакви последствия, сякаш никога не бях почвала да го приемам.
Така че мога да заключа, че всеки случай си е различен. На един приемът на такъв тип препарати може да му помогне, за друг - да се окаже грешен избор.

PipiKK , да не са гъбички?

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ън, как сте? как мина нощта?

момичета, ЯМР на малък таз изисква ли контрастно вещество?

# 243
Зависи за какъв орган.
Аз имам на сакрална кост, без контраст.

# 244
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не се знае какво има.
предполагат възпаление или нещо от операцията. Sad
познат ме предупреди, че понякога слагат контраст без необходимост, само заради + стотината лева... Sad

# 245
Не вярвам да е така, или може би зависи от болницата

# 246
  • В царството на игрите:)
Имам нужда от помощ и дори не знам как да го обясня. Синът ми има психическа атака или нещо подобно, не знам какво е. От няколко дни престана да яде, непрекъснато е нервен, казва, че не разбира какво му става, но не може да се справи сам. Днес направо беше ужасно. Цял ден ходи из къщи, направо е като лунатик, вика, че нещо го мъчи отвътре, освен това от нервите започнаха да му бълбукат и червата, защото има гастрит. Казва обаче че не е от гастрита, от нервното напрежение е.
Имаме вкъщи валериан, но мисля, че е слабо. Какво да му дадем? И друг път е имал леки нервни изблици. Преживя и една депресия преди години. Сега обаче положението е много тежко, уплашена съм.
Непременно посетете психиатър. Непроследяването и лекуването на подобни състояния е много мъчително за пациента. С капките на Бах и още повече, 4, нищо няма да направите. Ксанакс /2.5мг/е най - добрия вариант в подобни случаи, но не всеки го има вкъщи. Той, обаче не лекува, а облекчава симптомите. Диазепама ми се струва тежичък. Все  пак 20-30 капки валериан може и да тушират нещата за малко.

# 247
  • софия
не се запъвам на казаното, но да поясня - диазепам и ксанакс не се различават - бензодиазепини са. ако отидеш в спешното, ти бият диазепам и те успокояват. от еднократен прием няма никакви последствия. водила съм близки с проблем и съм свидетел, даже ми отрязаха 2 табл. от блистер, ако се наложи в  последствие. проблемът е да имаш в себе си таблетката. но консултация със специалист ще се наложи.

# 248
Момичета,препоръчайте добър гинеколог в София.Става въпрос за 18 г. момиче с хормонален проблем.От три години я "лекуват" в провинцията.

# 249
Да, съгласна съм, че няма проблем с еднократен прием, но то от 1 се почва.
Като видиш, че те отпуска, хайде следващия път пак и така, ставаш зависим.
Щях да пиша, че и Ксанакс е същото, със зелени рецепти са и двете.
Колкото по-далече от психотропни, толкова по-добре.

# 250
Сериозни работи обсъждате гледам, но ако мога да се вмъкна с нещо което не е кой знае какво, но ми лази по нервите. От скоро много започнаха да ме сърбят дланите на ръцете. Направо ще откача. Взела съм един нож и  с него се дръгна, че не се търпи. И въпреки това няма зачервено, кожата не се бели и не е раздразнена. Дали е от антибактериалните сапуни или някъде нещо дава знак?

# 251
Записвам се и аз с краката от коляното надолу. Няма по тях нищо, но сърби до полуда.

# 252
Не знам дали при вас е от същото, но мен ми се е случвало сърбеж по цялото тяло от нерви, особено вечер.

# 253
Вечер, да. През деня нямам проблем, прибирам се от работа, сядам на спокойствие и се почва сърбежа

# 254
Според мен е напълно възможно да е на нервна почва, защото през деня сте мобилизирана, но вече като се отпуснете и сте си у вас и се започва. Не казвам, че е от това, може и нещо алергично да е, но може и да е от нерви, стресът се чуди къде да избие.

Общи условия

Активация на акаунт