Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 36 103
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Г. О.
   Здравейте.

Търсих тема за хематолозите в България, но откривам само стари мнения. Налага се да избера между две болнични заведения:
- Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София (кв. Дървеница).
- Клиника по хематология - УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен.

Някой от вас, ако е посещавал някое от посочените места, може ли да сподели мнение и да даде съвет. Касае се за сериозни изследвания и последващо лечение, след като една година никой от местните лекари не обърна никакво внимание на симптомите и оплакванията.Ще съм благодарна на всеки включил се по темата.

# 256
Здравейте! Някой може ли да даде мнение за гастроентероложката в гр. Троян доктор Дочева мисля, че беше или за доктор Пламен Върбанов от Ловеч

# 257
здравейте Simple Smile
Липсата на  на матката /поради отстраняването й  улеснява ли възпалението на яйчниците , пик . мехур и бъбреците  ?

# 258
  • на Мелмак
Румид, не.

# 259
Здравейте отново,
Бях писала преди време в темата, става въпрос за Епикондилит. Трети доктор потвърди диагнозата. През лятото нямах болки, но след като захладня времето отново започнаха. От седмица вече и на двете ръце. Изписан ми е Целекоксиб, обаче като прочетох листовката колко странични реакции има и колко са опасни се отказах да го пия. Въпроса ми е знаете ли някакви добавки или нещо по-леко, което може да подобри състоянието. Болките не са силни. Като бодежи и стягане. Рядко е остра. Мисля да направя и Боуинг терапия, както и физиотерапия.

# 260
  • София
Има ли резон в това да отидеш през ноември  (декември)  на балнеолечение (стационар=болничен...). Нетипично ли ще бъде ?

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за мен беше по-спокойно, с по-малко хора и по-приятно.
в Стрелча бяхме 6 човека, във Велинград малко повече, но не много.

не бяхме по НОИ, НЗОК или каквато там е организацията - платихме си и ползвахме всичко.

# 262
Естествено, че има резон. Зависи от условията и вида лечение, но не се сещам за някое, което да налага да е през лятото.

# 263
  • София
За дисковите хернии май е през есен или пролет,  иначе за други травми май няма сезон.

# 264
Няма такова нещо.
Аз ходя февруари и юли.
Когато искаш и когато можеш. По КП имаш право 2 пъти годишно.

# 265
Има ли разлика между аспирин протект и аспирин кардио?

# 266
И двата са ниско дозирани. Кардио има и от 75 мг.
Протект е 100.

# 267
Здравейте!
След две години и половина следене на кръвна картина и лимфни възли на детето и неоткрита причина,за да ми е по-готино ,трябва да следя и две топчета на крака.
Направени са два рентгена и една ехография. От общо 5 рентгенолога , един вътрешни болести ,хирург,заключението е- не е хематом,не е ревматологично(црп и суе перфектни),не е миозит,не е мастно образувание,най- вероятно нещо на меки тъкани,ама не знаят какво. Единият дори се изказа,че нямало никакви топчета по крака.
Отказват ЯМР с мотива,че на ехограф не е открита течност или солидна формация.
Към какъв специалист да се обърна? Детето не казва да го боли. Идеи какво може да е?

# 268
ЯМР на частно.По-добре да платите и да няма нищо,отколкото да има нещо и да се открие късно.

# 269

Общи условия

Активация на акаунт